به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، احمد علمشاهی گفت: دستورالعمل تشکیل باشگاه آزاداندیشی دانشگاهیان با استناد به بند 2 ماده 2 آییننامه تشکیل کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و به منظور تقویت زمینه سازی برگزاری کرسیها تدوین و پس از تصویب در هیئت مرکزی کرسیهای آزاداندیشی وزارت علوم با امضای معاون فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه به تمام دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی برای اجرا ابلاغ شده است.
وی افزود: باشگاه آزاداندیشی در دانشگاهها وظیفه اجرا، تسهیل، زمینه سازی و آموزش برگزاری جلسات بحث، گفتوگوی آزاد، کرسیهای آزاداندیشی و هرگونه تعامل، گفتوگوی فکری و اندیشهای بین دانشگاهیان در موضوعات علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را برعهده دارد.
علمشاهی زمینه سازی برای دستیابی به اهداف تعیین شده در آییننامه کرسیهای آزاد اندیشی، تسهیل و اجرایی کردن نهضت آزاد فکری، بویژه کرسیهای آزاداندیشی و بحث و گفتوگوی آزاد در بین دانشگاهیان، بسترسازی برای مشارکت نخبگان دانشگاهی از جمله مدرسان و فعالان دانشجویی در فضای آزاداندیشی را از جمله مهمترین اهداف تشکیل باشگاههای آزاداندیشی در دانشگاهها برشمرد.
مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین ایجاد ارتباط مؤثر بین نهادهای تصمیمگیر و دانشجویان و اعضای هیئت علمی برای برگزاری هرچه بهتر کرسیهای آزاداندیشی در محیط دانشگاهها و آموزش سخنوری، مباحثه، مفاهمه، تعامل و گفتوگو و پرورش نیروی سخنور، دقیق و تحلیلگر را از دیگر اهداف ایجاد این باشگاههای فرهنگی عنوان کرد.
وی درباره ساختار باشگاههای آزاداندیشی نیز گفت: این باشگاهها زیر نظر هیئت کرسیهای آزاداندیشی در هر دانشگاه اداره میشوند و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی نیز وظیفه تأسیس، تجهیز و نظارت بر فعالیت باشگاه را برعهده خواهد داشت.
علمشاهی افزود: بر اساس دستورالعمل تدوین شده، نماینده بسیج اساتید، یک نفر از اعضای هیئت علمی عضو هیئت کرسیهای آزاداندیشی مؤسسه یا دانشگاه، نمایندگان هر یک از تشکلهای اسلامی، نماینده شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی و نماینده شورای دبیران انجمنهای علمی، اعضای شورای هماهنگی باشگاههای آزاداندیشی را تشکیل میدهند.
وی تأکید کرد: تشکیل باشگاه آزاداندیشی در تمام دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی الزامی است و آنها باید فضایی را برای ایجاد و راه اندازی این مرکز فرهنگی اختصاص دهند.