به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شماره نود و پنجم ماهنامه «خیمه» در حالی با پرونده ویژه درباره مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی منتشر شد که مشکلات مربوط به کاغذ و افزایش هزینه تولید ماهنامه خیمه، منجر به لاغری و کاسته شدن بخشی قابل توجهی از صفحات آن شده است.
در پرونده این شماره خیمه گفتارهایی از عطاالله اسماعیلی، علی جعفرآبادی، فرشاد مهدیپور، فاطمه کیا، محمدرضا باقری، مطهره شکوهی، محمدمهدی حاجیپروانه و دیگران درباره مرحوم آیتالله تهرانی به چشم میخورد.
گفت و گو با اسماعیل منصوری لاریجانی درباه فلسفه قیام عاشورا با عنوان «همه زیبایی عاشورا در عشق معقول است» نخستین مطلب این شماره از ماهنامه می باشد که در آن لاریجانی عنوان داشته است: مقام شهادت هر کس متناسب با شان اوست و این سرّ الهی است که فقط خدا میداند.
مرور خاطرات حجتالاسلام رحیمیان از هیئتها و منابر قدیم و حاج جواد اعتمادسعید از مداحان قدیم تهران درباره شیوهها و سلوک مداحان قدیمی و فعلی نیز از دیگر مطالب این شماره از خیمه است.
گفت و گوی ویژه این شماره خیمه به تیمسار جواد ملاحیدر اختصاص یافته؛ او بازنشسته ارتش و از رزمندگان دفاع مقدس است که مجلس عزاداری وی در ایام شهادت امام حسنمجتبی در تهران از اعتبار بالایی برخوردار است.
ملاحیدر در بخشی از خاطرات خود در این مصاحبه میگوید: در سه راه جمهوری با بچههای نیروی هوایی و البته با لباس شخصی تظاهرات میکردیم، یک خبرنگار خارجی با دوربین جلو آمد و میخواست با ما مصاحبه کند؛ خبرنگار گفت: ما امروز در سه راه شاه هستیم... اجازه ندادم حرفش را ادامه بدهد. بلافاصله گفتم: شاه دیگر سه راه ندارد، بلکه فقط دو راه پیش پای اوست یا خودش را بکشد و یا از این مملکت برود و گورش را گم کند که شاه هم راه دوم را انتخاب کرد.
مرور آداب و رسوم عزاداری در میان آذری زبانها نیز از دیگر بخشهای این شماره از خیمه است.
«شعبهای از آستان قدس» هم عنوان گزارشی از زهرا باقری در این شماره خیمه است که به مرور تاریخچه امامزاده صالح تهران و آداب زیارت آن میپردازد.
خیمه همچنین در این شماره به قلم حسن بنیانیان، رئیس سابق حوزه هنری به تشریح سبک زندگی ایرانی و اسلامی از نگاه خود پرداخته است.
ماهنامه خیمه در 78 صفحه و قیمت 3000 تومان و با سردبیری مهدی خداجویان منتشر میشود.