گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سیده حنانه حسینی؛ به لحاظ فنی در 159 مدار تلویزیونی در کل جهان، 203 ماهواره تلویزیونی فعال است که از این تعداد در 80 مدار قابل دریافت در ایران، 100 ماهواره تلویزیونی یعنی نیمی از ماهوارههای جهان قرار دارد.
این تعداد ماهواره امکان تماشای حدود 18 هزار شبکه تلویزیونی را در ایران فراهم میآورد، به طوری که با ریسیورها و دیشهای معمولی میتوان تا نزدیک به 2000 کانال ماهوارهای را در ایران با کیفیت بالا دریافت کرد.
در شبکههایی که از ماهوارهها دریافت میشوند، نزدیک به اکثر برنامههای آنها با سنت و فرهنگ ایرانی و اسلامی در تضادند و اثرات مخرب روحی و روانی بر مخاطبان ایرانی میگذارند که البته این، یکی از مهمترین تاکتیکهای غرب در جنگ نرم علیه ارزش های اسلامی و ایرانی است.
اما به نظر میرسد با روش برخوردی نمیتوان مردم را از دیدن ماهواره محروم کرد، بلکه آشنا کردن آنان با مضرات این فناوری، میتواند باعث کاهش گرایش به ماهوارهها شود.
سکینه قرهباغی، دکترای روانشناسی خانواده در این خصوص میگوید: به لحاظ روانشناختی، این امر کاملا طبیعی است که ایجاد محدودیت و کاهش دسترسی به چیزی که علم کافی از دلایل آن نیز وجود ندارد، افراد را به مراتب نسبت به استفاده از آن حریصتر میکند.
وی افزود: وقتی مسئولان در نظر دارند استفاده از ماهواره را در کشور کاهش دهند، باید با اصول روانشناسی و جامعهشناسی به این عمل دست بزنند، چراکه کوچکترین اشتباه در این مسیر میتواند تبعات سختی را بهدنبال داشته باشد، لذا اعمال پارازیت و جمعآوری ماهواره از خانهها در طولانی مدت پاسخگوی این معضل نخواهد بود.
مردانی که زنان ماهواره را بیشتر از همسر خود میپسندند!
این روانشناس خانواده گفت: من به کرات مراجعهکنندگانی داشته ام که ماهواره را منبع مشکلات خود ذکر میکنند؛ به یاد دارم خانمی با گریه به من میگفت: همسرم شب تا صبح به دیدن ماهواره بهویژه فیلمهای مستهجن مشغول است و وقتی مانکنها در برنامهای نقش ایفا میکنند، همسرم سریع من را صدا میزند و میگوید: «منظورم این اندام است، باید این شکلی بشوی.»
قرهباغی در ادامه تاکید کرد: این زن از چهره و اندام خوبی برخوردار بود، اما متاسفانه همسر وی به هیچ وجه او را نپسندیده و مدام از وی ایراد میگرفت، من جلسات متعددی با این مرد صحبت کرده و گفتم: برای زنان زیبای ماهواره میلیونها دلار هزینه شده است، شما برای همسرتان چقدر هزینه کردهاید؟، اما او به هیچ عنوان زیر بار نمیرفت.
وی اظهار داشت: متاسفانه سرانجام این زوج به طلاق ختم شد و من نیز مخالفت زیادی نکردم، چراکه به لحاظ اجتماعی و روحی، آنها سالها قبل از هم جدا شده بودند، در حالی که آن زن تلاش زیادی برای حفظ زندگی خود کرد.
باید توجه داشت که نمایش هرچه بیشتر خانوادههای بیسامان و لجام گسیخته در مقابل ساختار سنتی خانوادههای ایرانی یکی از مهمترین اهداف برنامههای ماهواره است.
بیاهمیت جلوه دادن احترام به والدین، عادی جلوه دادن رابطه جنسی دختر و پسر قبل از ازدواج تا حد باردار شدن دختر خانواده، هویتزدایی از مفهوم خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی مستقل و مؤثر و پیریزی و ایجاد آمادگی ذهنی تفکر شیطان پرستی در نوجوانان و جوانان از دیگر فجایع استفاده از ماهواره می باشد.
ماهواره و فمنیسم
مرتضی فاطمینیا، کارشناس جامعهشناسی هم در این زمینه میگوید: در حال حاضر ترویج فمینیسم و کمرنگ کردن نقش مرد در جامعه یکی از مهمترین اهداف ماهواره محسوب میشود؛ در ماهواره مرد به عنوان کسی که تنها جهت رفع نیازهای جنسی زن خلق شده است معرفی میشود!
وی با ابراز تاسف از افزایش چشمگیر سقط جنین در ایران ادامه داد: عادی جلوه دادن سقط جنین برای دختران مجرد به عنوان راه حلی طبیعی برای رفع دلهرههای احتمالی در روابط جنسی نامشروع از بیشترین تبلیغهای ماهواره است.
این جامعهشناس با اشاره به تأثیرپذیری جنسی و خشونت در جوانان و نوجوانان از طریق تماشای موزیک ویدئوهای خاص ماهواره گفت: طی سالهای گذشته قبح استفاده از ماهواره شکسته شده و بسیاری از والدین به راحتی موجبات تماشای هر شبکهای را برای فرزند خود مهیا میکنند که قطعا این امر باعث مخدوش شدن رابطه فرزندان پسر و دختر در یک خانواده خواهد شد.
قرهباغی، روانشناس خانواده نیز در این باب میافزاید: شاید درک این مطلب برای بعضی از خانوادهها سخت باشد، ولی تعدادی از مراجعه کنندگان من خواهر و برادرانی هستند که رابطه جنسی نامشروع با یکدیگر دارند.
وی گفت: سوال مشترکی که از همه آنها میپرسم این است که آیا در منزل شما استفاده از ماهواره و فیلمهای مستهجن ممنوع است یا خیر؟ و اغلب اظهار میکنند که به راحتی شبکههای ماهوارهای مختلف را در جمع نگاه میکنند.
ماهواره و مستندهای علمی و آموزنده
فاطمینیا در ادامه تصریح کرد: بسیاری از افراد ادعا میکنند که ماهواره برنامههای بسیار آموزنده و مستندهای جالبی دارد و تلویزیون ایران هرگز نمونه آن را پخش نکرده است؛ البته ممکن است این گفته صحت داشته باشد، اما به صراحت تاکید میکنم که ندیدن صدها برنامه مفید و آموزنده ماهواره به مراتب بهتر از دیدن یک برنامه معنیدار و منحرف آن است.
وی گفت: این مسئله دور از ذهن است که فردی فقط به برنامههای علمی، آموزنده و یا حتی مذهبی ماهواره نگاه کند، یا اگر هم اینطور باشد، چه تضمینی وجود دارد که فرزندان نیز همان برنامهها را نگاه کنند!
الگویی به زیبایی و جذابیت باربی!
متاسفانه همواره تاثیرات ماهواره بر روی زنان جوان کاملا محسوس بوده است؛ آنها به راحتی تحت تاثیر اندام باربیگونه بازیگران و مانکنهای ماهواره قرار گرفته و سعی میکنند خود را به آن تصویر شبیهتر سازند.
فریبا آذرآیین، کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی در این خصوص اظهار میکند: بیش از 70 درصد مراجعان از من میخواهند اندام آنها را مانند اندام خوانندهها و بازیگران هالیوودی کنم، حتی بعضی از آنها عکس و پوستر فرد مورد نظر خود را نیز به همراه میآورند.
وی گفت: رژیم غذایی نسبت به شرایط سنی، جسمی، روحی و سابقه بیماری در افراد تجویز میشود، اما متاسفانه بسیاری از افرادی که خواستار اندام رویایی هستند از رژیم تجویزشده سرپیچی کرده و مقدار کالری و حجم غذای آن را به یکسوم نیز کاهش می دهند که این اقدام آنها میتواند بسیار خطرآفرین باشد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به گسترش مصرف چربیسوزهای غیرمجاز در بین بانوان ابراز داشت: تبلیغات جذاب و البته دروغ ماهوارهها باعث شده زنان جوان علاقه شدیدی به مصرف چربیسوزها پیدا کنند، این در حالی است که مصرف این داروها آمار سرطان روده و نازایی را در آنها افزایش میدهد.
ماهواره؛ عامل انزوا و گوشه نشینی
ماهواره به لحاظ تنوع در کمیت و کیفیت، انسان را از متن جامعه بیرون کشیده و در خود محصور میکند تا آنجا که هیچ واکنشی در قبال سیاستهای خارجی تنظیم شده از سوی حاکمان خود نشان ندهد و یا حتی سیاستهای آنان را قبول و در برابر سیاست کشور خود ایستادگی کند.
از اینرو، ماهواره روح انسان را منزوی کرده و انسان ایثار، محبت به هم نوع و احساس مسئولیت در قبال جامعه و دیگران را به طور کلی برای خود بیمعنا میبیند، لذا بعید به نظر میرسد ماهواره بتواند نقش مثبتی در کانون گرم خانوادههای ایرانی ایفا کند.
فكر كنم يادتون رفت از صداسيما يه انتقاد مممحكم كنيد!!!اگر تلوزيون خودمون برنامه هاي بي معنيش رو كمكنه هيچ كس سراغ ماهواره نمي ره به خدا.
يا علي