گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ بسیاری از تحلیلگران معتقدند که نتیجه انتخابات کنیست و تضعیف جناح راست گرا توبیخی تحقیر آمیز برای نتانیاهو و حزب وی خواهد بود.
بنیامین نتانیاهو هنوز میتواند دولت خود را تشکیل دهد اما ناظران میگویند که دشواریهای او برای تشکیل ائتلاف بسیار زیاد است.
هر دولتی به حمایت 61 نفر از میان 120 نماینده نیاز دارد اما بعید نیست که جناح میانه بتواند با یاری برخی از احزاب مذهبی، شیمون پرز رئیس جمهوری را متقاعد کند که کار تشکیل دولت را به یائیر لاپید رهبر حزب «راه آینده» یا خانم یخیموویچ رهبر حزب «کارگر» بسپارند.
تضعیف راست گرایان در انتخابات کنیست نشان دهنده آن است که در سالهای اخیر مشکلات اقتصادی و معیشتی که در اسرائیل وجود دارد که نارضایتی های عمومی را در این کشور از عملکرد دولت های راست گرا ایجاد کرده است.
نارضایتی صهیونیست ها از نتانیاهو به خاطر سیاست های اقتصادی اخیر دولت وی و افزایش نرخ بیکاری و حجم مالیات هایی است که بار سنگینی را بر دوش طبقه متوسط جامعه تحمیل می کند.
همچنین حمایت نتانیاهو از یهودیان حریدیم در مسئله خدمت سربازی آنها و شوک های اقتصادی وارده به رژیم صهیونیستی در نتیجه سیاست های اقتصادی دولت وی باعث کاهش محبوبیت مردمی وی و کسب نتایج ضعیف در انتخابات کنیست بوده است.
علاوه بر این با وجود حضور گرایشهای راست گرایانه و افراطی، گروههایی هم هستند که خواهان صلح پایدار در اسرائیل هستند و معتقدند که اسرائیل باید با فلسطینیها توافق کند. ولی این گروهها تاکنون موفق به کسب جایگاه تصمیم گیری جدی در سیاست اسرائیل نشده اند.
حتی اسحاق رابین هم که در این راه گام هایی برداشت ترور شد و استراتژی و خط مشی او بایگانی شد.
بنابراین تضعیف حزب لیکود و حزب «اسرائیل خانه ماست» به رهبری آویگدور لیبرمن که متحد اصلی حزب لیکود بود، حاکی از این است که تحولات اخیر در منطقه بر اسرائیل نیز تاثیرگذار بوده است.
این تحول نشان می دهد که وضع موجود و غلبه رویکردهای افراطی در منطقه نمی تواند پایدار باشد و اسرائیل نیز باید همانند دیگر کشورهای منطقه که رو به سمت اعتدال و میانه روی می روند، باید با منطق جدید در جهان سازگار و همسو شود.
اسرائیل باید بپذیرد که شبکه ای به نام ترورزیم واقعیتی است که مولود رفتارهای افراطی راست گرایان اسرائیلی است و به این دلیل باید با توجه به تحولات جهانی و منطقه به جای تاکید همیشگی بر استفاده از قدرت لخت نظامی و سخت افزاری به صلح واقعی در منطقه به خصوص با فلسطینی ها بیندیشد.
تضعیف راست گرایان در اسرائیل می تواند به این معنا باشد که زیرپوست جامعه اسرائیلی همانند دیگر جوامع منطقه تحولاتی در حال وقوع است که در آینده سیاست مداران اسرائیلی را محکوم به تعدیل نگرش ها و سیاست های تند و افراطی سنتی خود می کند.
از آغاز موج خیزشهای اسلامی منطقه خاورمیانه معلوم بود که چه سرنوشت تاریکی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا رقم خواهد خورد.
چه آنکه از همان ابتدا تاکنون جنس ادبیات، نوع جهتگیریها و عکسالعملهای سران اسرائیلی، سعودی و غربی در همراهی با دیکتاتورهای منطقه خاورمیانه، نشاندهنده اوج دستپاچگی و برملا شدن دست خالی آنان در مواجهه با موج بیداری اسلامی بوده است.