خوش چهره در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در تحلیل وضعیت بازار ارز، ارز را یک ابزار مبادله تجارت خارجی دانست که در اقتصاد بیرونی نقش دارد و تصریح کرد: ارز در کلان خودش، کارکرد داخلی ندارد، بنابراین دولت ها باید مدیریت تقاضا کنند و این تقاضا هم باید تنها به اقتصاد بیرونی برود.
وی ادامه داد: اشتباه جبران ناپذیری که در اقتصاد ما رخ داد این بود که مدیریت کلان اقتصاد از رئیس بانک مرکزی تا بالاترین سطح، عرصه را مدیریت، و اعلام می کنند که هر چقدر ارز و سکه می خواهید می دهیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه چنین ابزاری که جنبه بیرونی داشته از این طریق به یک کالای داخلی تبدیل شده است، تصریح کرد: در مرحله بعد ارز به یک کالای سودجویانه داخلی تبدیل شد و شاهد هجوم مردم بودیم؛ در نهایت نیز ارز به کالایی برای بخشی از قشر مرفه تبدیل می شود تا دارایی شان را به ارز تبدیل کنند.
خوش چهره با بیان اینکه چنین حجم تقاضایی را هیچ دولت و کشوری نمی تواند جواب بدهد، گفت: برای همین است که قیمت ارز به صورت جهشی بالا رفته و این بالا رفتن هم به همین جا ختم نمی شود، بلکه ارزش پول ملی هم تضعیف شده است؛ در چنین شرایطی بیشترین فشار به گروه های کم درآمد و محروم وارد می شود.
وی این رویه را خطایی دانست که باعث اختلال در اقتصاد ارز شده و ادامه داد: نباید در کنار این رویه خطا، شیطنت های دنیای سلطه برای کاهش درآمد نفتی و غیر نفتی را نادیده گرفت، اما تقاضای غیر طبیعی برای ارز که بیشتر جنبه سوداجویانه دارد، دلیل وضعیت امروز ارز و سکه است.
این نماینده سابق مجلس در خصوص تاثیر مطرح شدن استعفا، بازنشستگی و انفصال از خدمت رئیس بانک مرکزی بر بازار ارز و سکه نیز گفت: اینها مسائل حاشیه ای هستند، درحالی که نگرش ها باید عوض شود.
خوش چهره ادامه داد: قطعا در اقتصادمان مشکلاتی داریم که اگر وضع به همین صورت ادامه داشته باشد و تدبیر عالمانه و اصلاحاتی صورت نگیرد، هزینه زیادی بر آحاد مردم تحمیل می شود.
وی با بیان اینکه فشار معیشتی و اختلالات اقتصادی می تواند هزینه هایی برای جامعه به وجود بیاورد، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی شاید نیاز باشد یک دادگاه اقتصادی تشکیل بدهیم؛ اما دیگر اشتباه در تصمیم گیری مطرح نیست بلکه بحث جرم اقتصادی است.
مجلس با نظارت و کنترل، جلوی خیلی از خطاها را قبل از وقوع بگیرد
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در صورت تشکیل چنین دادگاهی خیلی از مسئولان باید پاسخگو باشند، تصریح کرد: ما به دنبال تفکیک مجلس و دولت نیستم، اما مجلس که به تعبیر امام (ره) در راس امور است می تواند با نظارت و کنترل خود، جلوی خیلی از خطاها را قبل از وقوع بگیرد.
خوش چهره با بیان اینکه اقتصاد بدون نفت بحث بزرگی است که در فرمایشات امام (ره)، تاکیدات مقام معظم رهبری و در قانون اساسی به صراحت آمده، خاطرنشان کرد: وقتی بیشترین وابستگی به نفت طی این هفت سال ایجاد می شود، چنین حرف هایی نمی تواند منطق مدیریتی و اقتصادی داشته باشد، بلکه تنها منطق سیاسی و انتخاباتی دارد.
وی مطرح کردن بحث افزایش یارانهها را تعیین نرخ برای انتخابات دانست و بیان داشت: دو ماه قبل، یک کاندیدای دوره های گذشته، دو برابر شدن یارانه ها را مطرح کرد و امروز هم رئیس جمهور از پنج برابر شدن آن سخن می گوید؛ در ماه های آینده نیز کاندیداهای بعدی نرخ را بالاتر می برند و شش برابر می کنند.