آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۳۹۵
مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد:

تقویت روحیه تفکر علمی از اهداف معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی است

مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی گفت: معاونت فرهنگی این دانشگاه اولویت‌های راهبردی، اهداف راهبردی و برنامه‌های عملیاتی مشخصی را مدنظر قرار داده است که ...

ابوالفضل غفاری در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با توجه به کارنامه فرهنگی دانشگاه ها که از سوی وزارت علوم منتشر شده است، تصریح کرد: هر کارنامه‌ای نشان دهنده وضعیت فعالیت های یک سازمان، گروه، فرد و جامعه و مبتنی بر ارزیابی است و کارنامه فرهنگی وزارت علوم،‌ نشانگر مجموعه ای از اقدامات، فعالیت ها، تصمیمات و تولیدات فرهنگی دانشگاه است که سعی شده طبق ارزیابی صورت گرفته، جنبه های مثبت و منفی را نشان دهد.


وی افزود: ارزیابی جزو کارهای ارزشمند است و آثار فوق العاده ای به دنبال دارد و در دستورات دینی تحت عنوان محاسبه نفس تاکیدات زیادی شده است.


مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: با تعامل و ارتباط با مخاطبان برنامه های فرهنگی و بازخوردهای دریافت شده از طرق دیگر، توانسته ایم یک ارزیابی داخلی نسبت به اقدامات خود داشته باشیم و با شناسایی نقاط ضعف و قوت، اشکالات کار خود را اصلاح و درصدد تعمیق و گسترش نقاط قوت برآییم؛ ولی این ارزیابی کافی نیست و ما نیازمند یک ارزیابی خارج از مجموعه نیز هستیم؛ چرا که دراین نوع ارزیابی ها جهت گیری ها کمتر می شود و البته کارنامه فرهنگی وزارت علوم این بستر را فراهم کرده است.


غفاری افزود: ارزیابی باید براساس واقعیت باشد تا تاثیر مثبت خود را در روند اجرای فعالیت ها و ایجاد انگیزه داشته باشد و در حقیقت ارزیابی زمانی تاثیر گذار است که به آن به عنوان علامتی از توانمندی های خودمان نگاه کنیم و آن را منتسب به شانس و اقبال و یا لطف دیگران ندانیم؛ از طرفی ارزیابی درست تاثیرات بسزایی را در سطح کلان دارد و اقدامات فرهنگی را به سمت ارزش ها سوق می دهد.


وی در خصوص اولویت های فرهنگی این دانشگاه گفت: براساس سند راهبردی معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز سند راهبردی ده ساله دانشگاه، معاونت فرهنگی دانشگاه، اولویت های راهبردی، اهداف راهبردی و برنامه های عملیاتی مشخصی را مد نظر قرار داده است که می توان به مواردی چون تقویت روحیه تفکر علمی و حقیقت جویی در بین دانشگاهیان اشاره کرد.

 

مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد تقویت مشارکت اعضای دانشگاه در برنامه های فرهنگی- اجتماعی را مهم و جزو اولویت های فرهنگی دانشگاه دانست و بیان داشت: به منظور تحقق این مهم برنامه هایی چون تقویت همکاری در فعالیت های اجتماعی نظیر انتخابات و راهپیمایی، جلب حمایت دانشگاهیان بویژه اساتید در برنامه های فرهنگی دانشجویی و غیر دانشجویی و ساماندهی و گسترش هر چه بیشتر فعالیت های جمعی دانشجویان، کارمندان و استادان در قالب تشکل ها در نظر گرفته شده است.


بصیرت و ارزش های دینی در دانشگاه باید تقویت شود


غفاری در ادامه حمایت از برنامه های ترویجی و تبلیغی در راستای هویت ملی و انقلابی و فرهنگ وطن دوستی، توسعه و تقویت مسئولیت پذیری و نظارت اجتماعی دانشگاهیان نسبت به یکدیگر در جهت حل معضلات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، توسعه و تقویت فعالیت کانون های هنری، تقویت ذوق هنری دانشگاهیان، ساماندهی اوقات فراغت دانشجویان در جهت ارزش های اجتماعی و ساماندهی و گسترش نشریات فرهنگی- اجتماعی را از دیگر برنامه های فرهنگی این دانشگاه برشمرد.


وی در ادامه گفت: بصیرت و ارزش های دینی در دانشگاه باید تقویت شود که بدین منظور اقداماتی چون تشکیل و توسعه کانون های ترویج فرهنگ دینی، برگزاری همایش های علمی- دینی براساس تحولات روز، تقویت و توسعه فرهنگ آشنایی و استفاده از قرآن، تقویت ارزش های زیر بنایی در دانشگاه با استفاده از ظرفیت های فرهنگی حوزه علمیه و هدفمند کردن ارزیابی و پایش برنامه ها و فعالیت های دینی – مذهبی در معاونت فرهنگی دانشگاه پیش بینی شده است.


برگزاری 50 جلسه در کمیسیون عفاف و حجاب دانشگاه


مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان کرد: معاونت فرهنگی وزارت علوم 12 اولویت راهبردی فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است که شامل مواردی از جمله تقویت جایگاه حوزه فرهنگ و افزایش و جذب اعتبارات و توسعه فضاهای فرهنگی با رویکرد کار آفرینی فرهنگی، استقرار نظام برنامه ریزی و نظارت مستمر، طراحی و توسعه دوره های آموزشی و فرآیند های مرتبط با تقویت فرهنگی جامعه هدف، همکاری نظام‌مند با سازمان های فرهنگی داخل و خارج کشور می‌باشد.


غفاری اصلاح و تقویت ساختار و ساماندهی نظام اداری، زمینه سازی توسعه فعالیت ها جمعی دانشگاهیان، توسعه حضور و مشارکت فرهنگی بانوان در دانشگاه مبتنی بر الگوی زن مسلمان و توسعه فعالیت های سیاسی دانشجویان را از دیگر برنامه های فرهنگی این وزارت دانست.


وی ترکیب بندی فعالیت های فرهنگی، شمارگان تفکیکی فعالیت ها، درصد تخصیص اعتبارات به مجموعه ها، درصد جذب مخاطب هر یک از واحدها و شاخص های سال جاری را که شامل برنامه های ابلاغی و ویژه می باشد از جمله موارد مذکور در کارنامه فرهنگی بیان کرد و گفت: برنامه ای ابلاغی مواردی چون عفاف و حجاب، فعالیت های مجازی، تشکیل شورای تعامل و تبادل نظر دانشجو و دانشگاه، برگزاری جشن های دانش آموختگی و برنامه های بیداری اسلامی و انتخابات را در بردارد.


مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص  اقدامات معاونت فرهنگی این دانشگاه در خصوص عفاف و حجاب و اسلامی شدن دانشگاه بیان کرد: در دانشگاه کمیسیونی ویژه عفاف و حجاب وجود دارد که طی دو الی سه سال اخیر هم در دانشکده ها به صورت مجزا و هم در مدیریت فرهنگی، نزدیک 50 جلسه برگزار کرده است و از طرفی کانون دانشجویی عفاف و حجاب که اخیرا به نام کانون دختران ایران تغییر نام داده است و نیز بسیج خواهران کارکنان دانشگاه برنامه هایی را نیز در این راستا داشته اند که کمیسیون عفاف و حجاب نظارت، پیگیری، ارائه ایده و پیشنهاد و نیز سیاستگذاری در اجرای برنامه های مربوط در این خصوص را بر عهده دارد.


غفاری با اشاره به اینکه دانشگاه سهم عمده ای در تحقق سبک زندگی ایرانی- اسلامی دارد، افزود: معاونت فرهنگی دانشگاه به عنوان متولی این امر، به تنهایی نمی تواند این موضوع گسترده را در قالب چند هدف برنامه ریزی کند و این اهتمام همه بخش های دانشگاه و نیز اساتید، کارکنان و تلاش دانشجویان را می طلبد.


ثبت 1600 مورد برنامه فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد در سال گذشته


وی با بیان اینکه تشکیل معاونت مستقل فرهنگی در دانشگاه ها از دیگر اولویت های راهبردی وزارت علوم بوده است، بیان داشت: تفکیک معاونت ها در دانشگاه ساختاری و معاونت فرهنگی بخشی از این ساختار است و این نشان دهنده این است که دانشگاه علاوه بر آموزش باید نگاهش به دانشجو جامع باشد و این در حقیقت رسالت دانشگاه است که علاوه بر وجه آموزشی، بحث فرهنگی را نیز جدی بگیرد و انتظار می رود با ایجاد معاونت فرهنگی، وضعیت بودجه بخش فرهنگی دانشگاه بهبود یابد.


مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد از رشد کمی برنامه ها و اقدامات فرهنگی دانشگاه فردوسی از سال 89 تا سال 90 خبر داد و افزود: در سال 89، 700 مورد و در سال گذشته 1600 مورد برنامه ثبت شده است و به لحاظ کیفی نیز تناسب تولیدات فرهنگی با نیازهای روز و  میزان بهره وری از برنامه ها دیده شده است.


غفاری  در خصوص نقش خانه سینما در ترویج فرهنگ اسلامی در دانشگاه افزود: ما برای انتقال پیام فرهنگی نیازمند ابزارهای مختلفی هستیم که یکی از مهم ترین آنها ابزارهای هنری است و در این بین سینما و فیلم جایگاه ویژه ای دارد که می تواند پیام های پیچیده و عمیق را نیز بخوبی منتقل کند.


وی خاطرنشان کرد: ما باید هنر فیلم، سینما و عکاسی را به طور جدی‌تری دنبال کنیم و این نیازمند برنامه ریزی و زیر ساخت مناسب است، تاسیس سالن نمایش تابستانه برای پخش فیلم در کنار خوابگاه ها از این قبیل است که این اقدام نیازمند سرمایه گذاری لازم می باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار