به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محمد جواد زاهدی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه کبد از اعضای مهم بدن به شمار می رود، گفت: وظایفی چون تنظیم قند خون و ساخت پروتئین های بدن را بر عهده دارد.
وی افزود: اگر افراد به اختلالات جزئی در آزمایش های خود توجه و به پزشک مراجعه کنند، بسیاری از بیماری های کبدی قابل پیشگیری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هپاتیت مزمن، حاد و کبد چرب را از بیماری های کبد عنوان کرد و گفت: طیف علائم بیماری های کبدی متفاوت است.
زاهدی دل درد، زردی چشم، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و تب شدید را از علائم بیماری هپاتیت حاد عنوان کرد و افزود: اما در هپاتیت مزمن این بیماری منجر به نارسایی کبدی در فرد می شود.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد هپاتیت مزمن علائمی ندارد، تصریح کرد: در تست های آزمایشگاهی می توان هپاتیت مزمن را شناسایی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در مرحله نارسایی کبد به عنوان بیماری سیروز کبدی، فرد دارای علائمی چون لاغر شدن، زرد شدن چشم، بزرگ شدن شکم، ورم بدن و تیرگی پوست می شود.
زاهدی کبد چرب را از عوامل بروز نارسایی کبد دانست و افزود: متاسفانه علل نارسایی مزمن کبدی در طول 20 تا 30 سال گذشته تغییر کرده است.
وی افزود: بی تحرکی و مصرف غذای چرب از عوامل بروز کبد چرب در افراد است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: در درمان بیماری کبد چرب انجام فعالیت ورزشی و رژیم غذایی مناسب موثر است و افراد روزانه باید نیم ساعت ورزش کنند.
زاهدی در ادامه مصرف غذاهای چرب، روغن های جامد و روغن های حیوانی، فست فودها، مواد قندی و مصرف پروتئین های حیوانی را از جمله گوشت قرمز، تخم مرغ و جگر از عوامل منجر به چربی در کبد عنوان کرد.
وی پیوند کبد را یکی از سخت ترین عمل های جراحی دانست و گفت: تصمیم به پیوند کبد در بیماری های کبدی بر اساس معاینات بالینی و ملاک های آزمایشگاهی انجام می شود.