در نهایت نوبت به جمشید مشایخی رسید. در حین کلیپی که برای او پخش میشد بارها از سوی حضار مورد تشویق قرار گرفت. برایم جالب بود که او با چه کسی ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، من نیز مانند تمام دیگر کسانی که قرار بود به افتتاحیه جشنواره فیلم فجر بروند از چند ساعت قبل احساسی چندگانه داشتم از طرفی هنوز چند ساعت به افتتاحیه مانده شور و هیجان این جشن را در خود احساس میکردم از طرفی دیگر در فکر بودم جشنواره فجر امسال چگونه شروع میشود و به چه شکلی ادامه پیدا میکند.
زمانی که به سالن بیرونی تالار وحدت رسیدم نشاط یک جشن واقعی و کامل را در چهره تک تک مهمانان، سینماگران و مسئولین دیدم سالن تالار وحدت را زیاد رفته بودم اما اینبار انگار غریب بود شور و نشاط اهالی سینما جو سالن را تحت تأثیر قرار داده و آن را تغییر داده بود.
سینماگران و مسئولین از دری مخصوصا وارد میشدند و به هر یک گلی تقدیم میشد که اکثر تا آخر مراسم گلها را در دست خود نگه میداشتند باز هم به سختی میشد خانمهای بازیگر را تشخیص داد چهرهایشان با فیلم خیلی فرق داشت.
بازار مصاحبه هم بسیار گرم بود هر شبکهای به نوعی تلاش میکرد تا یکی از بازیگران یا کارگردانان مطرح سینما مصاحبه کند با چند دقیقه تأخیر وارد سالن اصلی شدیم نیمساعتی از 7 شب گذشته بود که با سرود جمهوری اسلامی و قرآن مراسم شروع شد سن را برای قرآن با شمع و رحل و قرآن آراسته بودند سپس سرودی زیبا در وصف عظمت ایران زمین اجرا شد.
پس از این سرود محمد سلوکی به عنوان مجری بر روی سن آمد که آه از نهاد برخی برخواست سپس دو کلیپ پخش شد در اواسط برنامه مدام کلیپهای پخش میکردند سخنرانی عباسیان، دبیر جشنواره برنامه بعدی افتتاحیه بود فکر میکنم او این جشنواره را با جشنواره شعر و یا داستان اشتباه گرفته بود که اینقدر سخنرانی او ادبی شد سخنرانی عباسیان فقط چینش ادبی کلمات به دنبال امر بود.
بعد از عباسیان نوبت به شمقدری معاونی سینمای وزارت ارشاد رسید تا سخنرانی کند او اولا موانع و چالشهای سینمای ایران را شمرد، سپس درباره جشنواره امسال توضیحاتی کوتاه داد و در نهایت به رسم اینگونه سخنرانیها برای موفقیت آینده این سینما ابراز امیدواری کرد.
آنچه از ابتدای مراسم توجه من را به خود جلب کرد حضور هیئتی چینی در سالن بود البته از قبل مسئولین جشنواره وعده کرده بودند که سه هیئت از کشورهای چین، روسیه و لهستان در این دوره حضور خواهند یافت زمانی که نام ژولیت برون رئیس تلویزیون لهستان را شنیدم یقین کردم که آن سه هیئت هستند که در سالن حضور پیدا کردهاند.
معلوم نیست چرا مسئولین، هنرها را با هم اشتباه گرفته بودند حسینی وزیر ارشاد نیز سخنرانی ادبی کرد البته سخنرانیاش از عباسیان سادهتر و قابل فهمتر بود.
حسینی از آینده سینما گفت و وظایفی که هنرمندان به دوش دارند تمام سخن وزیر این بودکه جهان عرصهای پرالتهاب و خطیر را طی میکند که وظیفه هنرمندان در این عصر دوچندان میشود انگار خرابیهای فنی قرار نیست دست از سر این گونه برنامهها بردارد اواسط برنامه کلیپ معرفی داوران بخش بینالملل خراب شد همچنین طنابی که معلوم بود به اشتباه روی سن جا مانده است دکور سن را خراب کرده بود سپس کارگردانی چینی که آنقدر نامش سخت بود که نتوانستم بنویسم به روی سن آمد و از دعوتش به ایران تشکر کرد.
پس از این صحبت کوتاه مردم چینی نوبت به اهدای سیمرغ بلورین فیلمهای سال قبل رسید در این بخش سیمرغ بلورین بهترین عکس به امید صالحی برای مجموعه عکسهای فیلم روزهای زندگی رسید همچنین فرشته طائرپور سیمرغ بلورین بهترین پوستر را برای فیلم آیینههای روبهرو دریافت کرد.
طائرپور در نقدی به قالیباف شهردار تهران سیمرغ را تقدیم او کرد تا به قول خودش توجه قالیباف را به تبلیغات کمرنگ و حتی در حد صفر فیلم در سطح شهر تهران جلب کند.
همچنین طائرپور و نگار آذربایجانی برای آنونس فیلم آیینههای روبهرو سیمرغ گرفتند.
در ادامه برنامه از علی افشانی اولین طراح فیلم سه بعدی ایران تقدیر شد سپس با پخش کلیپهای از درگذشتگان سینما به خصوص مسعود بهنام که به تازگی از دنیا رفته است یاد کردند.
بعد از این کلیپها نوبت به تقدیر از بزرگان سینما که از مدتها قبل وعدهاش را داده بودند رسید در ابتدا از نادر طالبزاده تقدیر شد.
در حرکتی جالب طالبزاده به همراه یوسفعلی میرشکاک وارد صحنه شد تقدیرنامه طالبزاده را میرشکاک تقدیم کرد و سپس پشت تریبون رفت تا تعریفی بسیار بزرگ و خواست از این هنرمند انقلاب کند.
بعد از طالبزاده نوبت به جهانگیر الماسی رسید الماسی که از حرکت طالبزاده خوشش آمده بود همراه فرامرز قریبیان روی صحنه آمد به خاطر همین کمی دیرتر به روی سن رسید تا فردی را دستوپا کند که همراهش به روی سن بیاید.
الماسی به جز تقدیر نامه از دست نوجوانی اناری گرفت که آن را به قریبیان تقدیم کرد.
مهری شیرازی چهرهپرداز پرسابقه سینمای ایران سومین فردی بود که مورد تقدیر قرار گرفت او نیز به همراه مریلا زارعی وارد صحنه شد.
زارعی برای اینکه دیپلم افتخار را به شیرازی بدهد در مقابل او زانو زد دستش را بوسید و سپس دیپلم را به او تقدیم کرد.
در نهایت نیز نوبت به جمشید مشایخی رسید در حین کلیپی که برای او پخش میشد بارها از سوی حضار مورد تشویق قرار گرفت برایم جالب بود که او با چه کسی وارد صحنه می شود اما او تنها به روی سن آمد زمانی که وارد شد همگی به احترام استاد به روی پا ایستادند و او را تشویق کردند مجری برنامه محمد سلوکی از هنرمندانی که علاقه دارد مراسم تقدیر از استاد مشایخی را برگزار کند دعوت کرد تا به روی سن بیاید برخی از هنرمندان جوان نیز دعوت سلوکی را لبیک گفته به روی سن آمدند.
در این فشار افکار عمومی عباسیان و شمقدری نیز مجبور شدند به روی سن بروند و از استاد تقدیر کنند.
مشایخی پشت تریبون که رفت گفت: این بهترین هدیهای بود که تا به حال دریافت کرده است او در حین سخنرانی احساساتی شده قطرهای اشک از چشمانش جاری شد به همین دلیل برخی حضاری که به روی سن آمده بودند نیز احساساتی شدند.
در پایان برنامه نیز با موسیقی برنامه افتتاحیه پایان یافت آماده خروج از سالن بودم که آخرین حاشیهها نیز به نظرم آمد در حین اجرای موسیقی زنده میکروفن سالن خراب و خاموش شد.
پس از آنکه سرود این گروه تمام شد آهنگی بسیار عجیب که به نظر میرسید از قبیلههای دور افتاده آفریقا الهام گرفته باشند نواختند به طوری که مردمی که در حال خروج از سالن بودند را داخل سالن نگه داشت.
افتتاحیه سیویکمین جشنواره فجر پایان یافت و جشن ده روزه سینمای ایران آغاز شد باید دید سیمرغ امسال چه راهی را طی میکند مردم از سالنها با رضایت بیرون میآیند یا نه امیدواریم جشنواره امسال آن قدر شور و نشاط داشته باشد تا مانند سالهای قبل مردم را ناراضی نکند.