آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۶۳۶۴
نقش زنان در تاریخ سیاسی اسلام؛

زنان تاثیرگذار و تاثیر پذیر؛ جمعیتی کمی و سرنوشت‌ساز

شاید به جرات می‌توان گفت که اهمیت حضور زنان بیشتر در زمان انتخابات و یا صحنه‌های پراهمیت این چنینی به چشم می آید، زمانی که کمیت، بسیار سرنوشت ساز است.

گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ شاید به جرات می‌توان گفت که اهمیت حضور زنان بیشتر در زمان انتخابات و یا در صحنه‌های پراهمیت در سرنوشت کشور بسیار به چشم می آید؛ اما به واقع اینکه خود زنان تا چه حد نسبت به اهمیت این حضور در سرنوشت‌شان واقف هستند، سوالی است که پاسخ به آن به راحتی و با نگاهی به تاریخ اسلام و نقش زنان در تعیین سرنوشت آن مشخص می شود.


زنان همیشه نزدیکترین فرد به مردان تاثیرگذار در تاریخ بود‌ه اند و در بسیاری از موارد در تصمیم گیری ‌های مهم مهر‌ه ای اساسی به شمار می آمدند و نقشی تعیین کننده ای داشته اند.


در حدود 1400سال پیش، پس از وفات پیامبر اعظم( ص) و انحراف عظیمی که اسلام به واسطه بی توجهی به دستورات ایشان دچار آن شده بود، نقش زنان در تحریف دین بسیار پررنگ تر شد، تا آنجا که موجب شهادت دو تن از ذریه عزیز پیامبر(ص) شد.

 

البته تاثیر بسیار بزرگ حضور زنان در صحنه‌های عظیم تاثیر گذار در تاریخ اسلام مانند استقامت آسیه همسر فرعون در کانون مذاهب ساختگی، حادثه کربلا و آن خطبه‌های  آتشین حضرت زینب (س)، زنان نوقانی با حضور پررنگشان در تشییع جنازه امام غریبان امام رضا(ع) و از همه بالاتر نقش بی مانند بی بی دو عالم حضرت زهرا (س) در تثبیت اسلام همه و همه نشان از اهمیت حضور زنان در تاریخ و درک این اهمیت از طرف آنان بوده است.


در کشور اسلامی زنان به عنوان تشکیل دهنده نیمی از جمعیت توان تثبیت بسیاری از اتفاقات را دارند


زنان همیشه حتی اگر به ظاهر در بسیاری از مسائل سیاسی، خود را تا حدود زیادی بی توجه نشان داده‌اند؛ اما به واقع در زمان ‌های حساس چه به صورت جمعیتی و چه به صورت فردی در تغییر سرنوشت تاریخ اسلام تاثیرگذار بوده‌اند، این تاثیر را در دوران شکل گیری انقلاب اسلامی در کشورمان به طوری محسوس می توان دید.

 

زنان فعال ضد شاه و آمار بدست آمده از زنان شهید در این مسیر، همه گواهی بر فعالیت مستمر این قشر از جامعه دارد، استقبال  زنان و مادران در اعزام فرزندان و همسران خود به جبهه‌های حق علیه باطل و نمونه‌های بسیاری دیگر... این واقعیتی غیر قابل کتمان است که در  کشور اسلامی ما زنان به عنوان تشکیل دهنده نیمی از  جمعیت توان تثبیت بسیاری از اتفاقات را دارا می باشند.


اما زنان تا چه اندازه خود به این مسئله واقف هستند و اهمیت آن را درک می کنند؟

 

با توجه به اینکه یکی از اساسی ترین اشکالاتی که منافقان و بد خوا‌هان و دشمنان اسلام در نظام جمهوری اسلامی به آن چنگ می‌زنند بحث آزادی زنان و از بین بردن حجاب است، می توان به راحتی پی به این مطلب برد که جایگاه زنان بسیار حساس تر از آنچه به نظر می آید، می باشد.


در طول دوران سیاسی ایران بارها دیده شده است که حاکمان وقت به بهانه‌های مختلف سعی در تغییر شیوه و رسوم مردم این دیار گرفته‌اند، کشف حجاب رضاخان، ایجاد حرم سراهای مخصوص پادشاهان و حاکمان، ممانعت از داشتن پوشش برای دختران ما در مدارس و محیط کار در زمان محمد رضا شاه و بسیاری موارد دیگر نشان دهنده دستمایه قرار دادن زنان در مسائل سیاسی بسیاری است.

 

پس از انقلاب و تثبیت حجاب به عنوان یک اصل در نظام برای همه زنانی که در این کشور اقامت دارند، تلاش دشمن جهت خدشه دار کردن هویت زنان اسلامی ما شکلی جدی تر به خود گرفت و غرب و تمامی ایادی آن تمام قوای خود را جهت تهاجم به این اعتقاد به کار گرفتند.
 
گرچه شاید تعدادی از زنان و دختران ما بی توجه نسبت به حقیقت حجاب، خود را در معرض این تهاجم دشمن قرار داده باشند؛ اما حتی همین افراد در مسائل بسیار دیگر که حمایت از نظام و اسلام به شمار می رود خود را در کنار دیگر مردم قرار می دهند که حضور پررنگ در راهپیمایی 9 دی نشان از همین مطلب دارد.


اکنون تکلیف مهمی در برابر ما قرار گرفته است


تکلیفی سنگین که بار آن بردوش دختران و زنان و مادران ماست و جهت حرکت در آن باید بصیرتی بی اندازه قوی داشته باشند تا به عنوان نیمی از جمعیت کشور بازیچه و دست مایه دشمنان قرار نگیرند و در رساندن دینی که بر گردن شان است، دینی الهی و ولایی پیروز عمل کنند.


با توجه به نزدیکی انتخابات پر اهمیت ریاست جمهوری در سالی که پیش روست و حساسیت بالای این انتخابات و شرایط خاصی که کشور اکنون در آن قرار دارد، باید زنان بخوبی و با بصیرت افزایی  راه را برای نفوذ فرصت طلبان ببندند و فریب آنان و وعده‌های دروغینشان را نخورند.

 

دختران و زنان مادران ما باید براساس نشانه‌های مقام معظم رهبری حرکت کنند


سال 88 و آشوبی که به فتنه 88 معروف شد، نشانی بس واضح و مشخص است ازخطر بزرگی که همیشه در کمین ماست و برخی از خواص بالاخص خواصی که در گذشته نقش اساسی در این نظام داشته‌اند نیز در این امتحان شکست خوردند و این حساسیت بالای تکلیف ما را نشان می دهد.

 

در فتنه سال 88 زنانی از دیار مغرب زمین نقش رهبری آن عده قلیل را بر عهده گرفتند و تعدادی از زنان نیز باخیالی ساده باورانه به سمت این گروه حرکت کردند؛ اما سراب این خیال بافی‌ها با حضور همیشگی حقیقت که همان شاکله مردان و زنان ما بوده‌است نقش بر آب شد.

 

دختران و زنان و مادران ما باید بر اساس نشانه های واضحی که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، حرکت، و در تمام انتخاب‌های اسلامی خود شخصی را برگزینند که نسبت به آرمان‌های انقلاب خود را مسئول بداند و نقش زنان را همان‌گونه که اسلام بیان کرده است در جامعه پیاده نماید نه آنچه که غرب می‌خواهد.


مطمئنا تاریخ اسلام باز هم نقش زنان را در شکل گیری سرنوشت خود خواهد دید؛ اما اینکه این نقش به سود اسلام خواهد بود یا بر ضد آن بستگی به حرکت در مسیر حقیقت اسلام دارد، نقشی که باری دیگر بر شانه‌های زنان ما قرار گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
فروزانفر
-
۲۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۰
متن بسيار عالي بود ولي فاقد منابع بود و درحقيقت براساس نظر شخصي نگارنده بود.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار