آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۶۵۶۸
مجید مجیدی در کنگره ملی پیامبر اعظم(ص):

هیچ کس جز مقام معظم رهبری دغدغه فرهنگی ندارد

کارگردان فیلم پیامبر(ص) گفت: در این نظام دغدغه هیچ کس به‌جز مقام معظم رهبری موضوع فرهنگی نبوده است. در بین تمام مسئولان فرهنگی یک نفر هم ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم (ص) عصر امروزبا حضور جمعی از مسئولین فرهنگی و سینماگرانی که در عرصه پیامبر اعظم فعالیت کردند برگزار شد.


در این مراسم مجید مجیدی کارگردان فیلم پیامبر (ص) به سخنرانی پرداخت.


متن سخنرانی وی بدین شرح است:


چند سالی است که خداوند به ما توفیق داد که در خصوص پیامبر گرامی فیلم بسازیم منتهی هرچه در طول این چند سال جلو رفتیم متوجه شدم چقدر این پیامبر مظلوم است چه در تاریخ و چه در میان مسلمانان و چه در کشوری به آن تعلق دارد.


هرچه بیشتر در تاریخ گشتیم کمتر از این پیامبر گرامی یافتیم به‌خصوص دوران مربوط به کودکی ایشان کمتر دیده شده است. الحمدلله یکی از برکات آن فیلم این بود که مستندات خوبی در خصوص کودکی پیامبر جمع‌آوری شد.


یکی از مشکلات دنیایی امروز این است که نتوانستیم اخلاق رسول اکرم را تبیین کنیم. چالش‌های که در جهان وجود دارند به سبب نبود اخلاق نبوی در جهان است.


ما در تحقیقاتی که انجام داده‌ایم متوجه شدیم در خصوص حضرت مسیح چیز در حدود 200 فیلم به صورت مستقیم و غیرمستقیم در خصوص ایشان ساخته شده است. برای حضرت موسی (ع) 120 فیلم. برای دیگر انبیاء الهی 80 فیلم و حتی برای بودا نیز 45 فیلم تهیه  شده است اما برای پیامبر تنها یک فیلم توسط مصطفی عقاد ساخته شده است.


اما الان که چند سال از ساخت آن می‌گذرد متوجه می‌شویم که جفای زیادی به پیامبر شده است زیرا به تنها به جنگ‌های دوران پیامبر می‌پردازد و وجوه معرفتی کمتر دیده شده است. البته همان‌ جنگ‌ها نیز برای حقوق بشر می‌تواند کارساز باشد زیرا مثلا پیامبر در جنگ‌های می‌فرمودند حتی به درختان نیز آسیب نزنید. در جامعه خودمان هم چقدر خلا اخلاقی وجود دارد. اوج بی‌اخلاقی را دیروز در مجلس دیدید البته من نمی‌خواهم بحث سیاسی بکنم. باید ببینیم اگر به اخلاق پیامبر پرداخته نشود چه مشکلاتی در پی خواهد داشت. چقدر مقام معظم رهبری گفته‌اند این اختلافات را نداشته باشید؟ این  امور به خاطر این است وجوه معرفتی و اخلاقی پیامبر کمتر دیده شده است. ما چقدر توانستیم اخلاق ناب محمدی (ص) در جامعه ترویج کنیم. اگر این اصول را در همه عرصه ها جاری کنیم مشکلات حل می شود.


خود ما ببینیم وجه رحمت للعالمین را توانسته ایم در زندگی جاری کنیم؟ به هر حال تمام وجوه پیامبر اکرم (ص) را پشت سر گذاشته‌ایم.


در این نظام دغدغه هیچ کس به‌جز مقام معظم رهبری موضوع فرهنگی نبوده است. در بین تمام مسئولان فرهنگی یک نفر هم نبوده که افق دراز مدت در عرصه فرهنگی داشته باشد. همه نگاهی ژرونالیستی به فرهنگ داشته‌اند. همه گفته‌اند ما که چهار سال وقت داریم و باید ببینیم در پایان این چهار سال چه برای خود ما می‌ماند.


در حالی که فعالیت‌های فرهنگی ده سال بعد جواب می‌دهد. چقدر مقام معظم رهبری نسبت به این فیلم کمک کردند. الان می‌بینیم که به چه میزان این فیلم در جهان اهمیت پیدا کرده است. قطر از همان ابتدا برای ما پیام می‌فرستاد که می‌خواهیم در پروژه شما مشارکت کنیم اما دعو ما این بود که افتخار این پروژه برای جمهوری اسلامی بماند بنابراین الان می‌بینیم قطر با کمک هالیوود با بودجه‌ای یک میلیارد دلاری در حال ساخت هفت‌گانه‌ای برای پیامبر است و برای این پروژه تهیه‌کننده فیلم ارباب حلقه‌ها و ماتریکس را به کمک گرفته‌اند.


آنها می‌خواهند در مقابل این خلاقیت جمهوری اسلامی که سرمایه‌ای با این عظمت برای فیلم پیامبر اختصاص داده است پروژه‌ای عظیم علم کنند.


البته خوب نیست که ما این حرف‌ها را بگویم و نمی‌خواستم این مطالب را بیان کنم اما باید برخی مشکلاتی که در راه این فیلم کشیده‌ایم را بگویم. چیزی حدود 5 ماه است که بانک مرکزی قرار است یک رقمی را با نرخ مبادله‌ای در اختیار ما بگذارد اما همه‌اش می‌گویند چون فیلم به نام ما نیست چه دلیلی دارد که جلو بیایم.


این هم از بی اخلاقی است که چنین حرف‌های را می‌زنند. صحنه‌ای را از فیلم پیامبر برایتان توصیف بکنم تا رزق این جلسه باشد. این صحنه از نگاه رحمت‌اللعالمین است که در فیلم گنجانده شده است. یکی از نکات این فیلم این است که به حضرت ابوطالب ادای دینی بکند که در طول تاریخ بسیار مظلوم بوده است.


حضرت از سن 6 سالگی به غار حرا می رفتند. صحنه‌ای که در فیلم ساخته شده است این‌گونه است که حضرت در سن 6 سالگی برای اولین بار همراه حضرت ابوطالب به کوی که به غار حرا می‌رسد. می‌روند اما چون حضرت جوان‌تر و سریع‌تر هستند زودتر حرکت می‌کنند و به همین خاطر از حضرت ابوطالب جلو افتاده و گم می‌شوند. در طول مسیر طبیعت با حضرت همخوانی دارد. حضرت با بوته‌ خاری برخورد کرده لباسش به آن بوته خار گیر می‌کند. حضرت دانه دانه خارها را از لباسشان رها می‌کنند تا آنکه یک تار نخ به آن بوته خار گیر می‌کند و آن شاخه خم می‌شود. حضرت برای آنکه آن خار جدا شود قسمت آخر لباسشان را پاره می‌کنند زمانی که خار برمی‌گردد قاصدکی که ماحصل آن بوته خار بود از آن بوته جدا می‌شود. قاصدک‌ها دور حضرت را می‌گیرند و راه را به حضرت نشان می‌دهند. زمانی که حضرت به غار می‌رسند تعداد زیادی قاصدک دور حضرت را گرفته‌اند.


لازم به ذکر است همایش اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم با حضور جمع زیادی از اهالی فرهنگ برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار