کد خبر:۲۲۶۸۰۵
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از گرایش‌های بیمارگونه دختران به لاغری؛

دیکتاتوری جهانی لاغری و زیبایی به تاراج رفته دختران

بسیاری از دختران ایرانی با برخورداری از وزن مناسب باز هم دوست دارند، لاغر شوند؛ گویی دیکتاتوری منحوس لاغری هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند در گوش آنها زمزمه می‌کند: «هر چه لاغرتر، زیباتر، هر چه لاغرتر، محبوب‌تر»
دیکتاتوری جهانی لاغری و زیبایی به تاراج رفته دختران

گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ خودشان را با خوردن گوجه و خیار و کاهو سیر می کنند، هیچ وقت یک دل سیر غذا نمی‌خورند، درد، ضعف و سرگیجه‌های ناشی از کم غذایی را تحمل می‌کنند تا هر روز به ایده‌آل‌های زیبایی در دنیای مد نزدیک تر شوند.


آن قدر رنج بی‌غذایی را تحمل کرده‌اند که بعدها دیگر اصلاً نمی‌توانند غذای مقوی و پرکالری بخورند، زیبایی و شادابی دخترانه‌شان را در اثر کاهش وزن غیراصولی از دست می‌دهند و از آن همه شادابی و طراوت تنها پوستی تکیده می ماند که بر روی استخوان‌های شکننده‌شان خودنمایی می‌کند.


دختران زیبای عصر جدید اسیرند، اسیر دیکتاتوری لاغری که هر روز و هر شب از رسانه‌های مختلف در گوششان زمزمه می‌شود. دنیای مد از دختران شاداب و خنده رو شبح‌هایی لاغر و تکیده می‌آفریند تا لباس‌های طراحان مد بر روی اندام نحیفشان جلوه زیباتری دهد.


زیبارویان دنیای مد بعد از سال‌ها تحمل فشارهای این صنعت سودآور، برای حفظ اندام لاغرشان ناگهان خود را اسیر انواع بیماری‌های روحی و جسمی می‌بینند؛ بیماری‌هایی که دیگر حتی لایه‌های زخیم کرم پودر و انواع گریم‌های ماهرانه نمی‌تواند آنها را پنهان کند.

 

بی‌اشتهایی عصبی در کمین عاشقان بی‌پروای سایز صفر
 

متخصصان، بیماری آنورکسیا یا بی‌اشتهایی عصبی را یکی از بیماری‌های اصلی مرتبط با عاشقان بی‌پروای لاغری می‌دانند؛ دکتر مظاهری، روان پزشک در این مورد می‌گوید: بعضی افراد به صورت بیمارگونه به تناسب اندام تمایل دارند، این افراد اگر چه وزن زیادی ندارند، اما همچنان علاقه‌مند به کم کردن وزن خودشان هستند.


این روانپزشک معتقد است که اگر فردی تناسب اندام طبیعی داشته باشد، ولی خودش احساس کند که چاق است، از نظر روان‌شناختی بیمار محسوب می‌شود؛ این در حالی است که افراد چاقی که تمایل دارند لاغر شوند و از رژیم غذایی استفاده می‌کنند، کارشان کاملاً طبیعی است و بیمار نیستند.

 


و اما دختران ایرانی که از مدل‌های زیبایی دنیا، تنها ظاهری زیبا و لبخندی دلنشین بر روی جلد مجله‌ها و تصویر ماهواره‌ها را می‌بینند، آن قدر مسحور این زیبایی‌ها می‌شوند که تمام سعی‌شان رسیدن به سایز مانکن‌ها و بازیگران است.


بسیاری از دختران ایرانی با برخورداری از اندامی زیبا و وزن مناسب باز هم دوست دارند، لاغر شوند؛ گویی دیکتاتوری منحوس لاغری هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند در گوش آنها زمزمه می‌کند: «هر چه لاغرتر، زیباتر و هر چه لاغرتر، محبوب‌تر»

 

پروفسور مجید ابهری، جامعه‌شناس و آسیب شناس اجتماعی از گسترش نوعی فوبیای زشتی در میان بانوان ایرانی خبر می‌دهد و می‌گوید: متأسفانه این روزها برخی بانوان ایرانی دچار نوعی ناهنجاری رفتاری به نام زشتی هراسی در مورد اندام خود شده‌اند.

 

این افراد با وجود برخورداری از اندام زیبا و ظریف باز هم خودشان را چاق و بی‌قاعده می‌بینند، به طوری که به هر راهی برای لاغرتر شدن و رسیدن به سایزهای بسیار پایین دست می‌زنند.


پروفسور ابهری می‌گوید: استفاده از رژیم‌های افراطی توسط دختران باعث بروز بیماری‌های بسیار خطرناک روانی و عصبی به نام «آنورکسیا» یعنی بی‌اشتهایی عصبی و «بولیمیا» یعنی پرخوری عصبی شده است.

 

آنورکسیا در کمین عاشقان افراطی لاغری

 

آنورکسیا یا بی‌اشتهایی عصبی بیماری است که تا کنون بسیاری از عاشقان و طرفداران لاغری افراطی را از پای درآورده است؛ مبتلایان به آنورکسیا یا بی‌اشتهایی عصبی کسانی هستند که معمولاً 15 کیلوگرم نسبت به افراد معمولی کمبود وزن دارند، اما خودشان تصور می‌کنند که اضافه وزن دارند.


ترس و واهمه‌ای که این افراد از غذا خوردن و چاق شدن دارند، باعث می‌شود روز به روز لاغرتر شوند تا جایی که چیزی جز پوست و استخوان از آنها نمی‌ماند و حتی ممکن است به مرگ زودرس هم دچار شوند.

 

خانواده‌های پر استرس و گرایش بیمارگونه به لاغری


دکتر مظاهری، روان پزشک تأکید می‌کند: وجود خانواده‌های پر استرس، مشکلات خانوادگی، سابقه افسردگی و ایرادگیری نادرست پدر و مادر از پرخوری نوجوانان باعث ایجاد گرایش‌های بیمارگونه نسبت به لاغری می‌شود.


او ادامه می‌دهد: هر چه محیط خانه پر استرس‌تر باشد و پدر و مادر سخت‌گیر تر بوده و برخوردهای نادرستی با پرخوری نوجوانان خود داشته باشند، احتمال گرایش‌های بیمارگونه فرد به لاغری افزایش می‌یابد.


براساس آمار در آمریکا از هر پنج دختر دانشجو، یک نفر به بیماری کم غذایی مبتلاست و در سال حدود 20 درصد از افراد مبتلا به این بیماری‌ها جان می‌سپارند؛ این مسئله به قدری رایج و نگران‌کننده است که در برخی دانشگاه‌های آمریکا، مواد غذایی رژیمی مانند سالاد، در غذاخوری دانشگاه به طرز ماهرانه‌ای با مواد نشاسته‌ای آغشته می شود تا دانشجویانی که تنها سالاد می‌خورند دچار کم غذایی نشوند.


دکتر برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه گرایش‌های بسیاری از زنان به لاغری را کودکانه و دور از منطق می‌داند و می‌گوید: متأسفانه برای برخی خانم‌های جوان هر چه قدر توضیح داده می‌شود که سریع لاغر شدن و بیش از حد وزن کم کردن برای بدن مضر است، باز هم منطق آنها دخالت چندانی در این مسئله ندارد و حرف متخصص را قبول نمی‌کنند.


این متخصص تغذیه می‌گوید: گرفتن رژیم‌های افراطی باعث می‌شود که ویتامین‌های مورد نیاز بدن به خوبی تأمین نشود و از طرفی چون بدن به مقدار بسیار کمی انرژی عادت می‌کند، بعد از پایان رژیم، فرد با خوردن غذاهای معمولی هم چاق می ‌شود.


او ابتلا به سوءتغذیه‌های شدید را از دیگر عوارض رژیم‌های افراطی می‌داند و می‌گوید: رژیم‌های نادرست باعث ابتلای افراد به پیری زودرس می‌شود، به طوری که به جای چربی‌های اضافی، عضلاتشان می‌سوزد و پوستشان زود شل می‌شود.

 

تب تندی لاغری و درمان کشنده شیشه 

 

این روزها تب لاغری در جامعه ما و بخصوص در بین دختران جوان آن قدر تند و کشنده است که بعضی دختران حاضرند برای لاغر شدن مواد اعتیادآوری مانند شیشه مصرف کنند.


این در حالی است که «شیشه» نه تنها چربی‌ها را از بین نمی‌برد، بلکه با از دست رفتن آب بدن و کم اشتهایی، باعث ایجاد لاغری‌ها بدفرم در افراد مصرف کننده می‌شود.

 

دکتر مظاهری، روان پزشک در این مورد می‌گوید: متأسفانه برخی از شیشه که یک ماده محرک است یا کپسول‌های غیرمجاز برای لاغری استفاده می‌کنند.


این در حالی است که چنین روش‌هایی عواقب بدی دارد و باعث بیماری فرد و ایجاد وابستگی دارویی می‌شود؛ این روزها تبلیغات گسترده شبکه‌های ماهواره‌ای مادام در گوش مخاطبان خود می‌خواند که شما از اندام بد فرم خود و از چاقی بیش از حدتان رنج می‌برید و ما راه حل مناسبی برای حل مشکلات شما داریم.


داروها و کپسول‌های لاغری که توسط شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای سوءاستفاده دشمنان از زیبایی‌دوستی دختران جوان است.


متخصصان تغذیه و وزارت بهداشت کشورمان هیچ کدام از داروها و کپسول‌های لاغری را تایید نمی‌کنند، بلکه بسیاری از این داروها را مضر و اعتیادآور می‌دانند.

 

دکتر ابهری، آسیب شناس اجتماعی با تاکید بر اینکه برخی داروهای لاغری دارای ترکیبات شیشه و مواد اعتیادآور هستند، می‌گوید: متاسفانه برخی دختران جوان فریب تبلیغات دروغ ماهواره‌ها را می‌خورند و برای لاغر شدن از داروهایی استفاده می‌کنند که در آنها  مواد اعتیادآور وجود دارد.


زهرا دختر 25 ساله‌ای است که با اصرار همسرش برای لاغر شدن از این کپسول‌های لاغری استفاده کرد، اگر چه 25 سال بیشتر ندارد، اما ظاهرش بیشتر از 30 سال نشان می‌دهد، خودش هم به این حقیقت غم انگیز اشاره می‌کند و می‌گوید: بعد از خوردن کپسول‌های لاغری 20 کیلو وزن کم کردم، اما پوستم شل شد و زیرچشم‌های گود رفت و پوست صورتم شادابی و طراوت خودش را از دست داد و چروک و خسته شد.


او می‌گوید: تا مدت‌ها به مصرف قرص‌های لاغری معتاد بودم، به طوری که اگر به موقع قرص‌هایم را نمی‌خوردم، مدام اضطراب و دلهره داشتم که الان دوباره چاق می‌شوم، بالاخره بعد از مدت‌ها مراجعه به روان شناس توانستم اعتیادم به این قرص‌ها را ترک کنم.

 

او می‌گوید: تازه فهمیدم که اگر می خواهم لاغر شوم باید زیر نظر یک کارشناس تغذیه این کار را بکنم.


سارا دختر 23 ساله‌ای است که به گفته خودش حدود پنج کیلوگرم اضافه وزن دارد؛ او نگاه تحقیرآمیز جامعه به افراد چاق و توجه رسانه‌ها به تیپ‌های لاغر و ترکه‌ای را یکی از دلایل اصلی گرایش افراطی دختران به لاغری می‌داند و می‌گوید: متاسفانه در صدا و سیما همیشه نقش‌های خوب، مثبت و دارای ارزش اجتماعی را به افراد لاغر می‌دهند و نقش‌های بد و بی‌ارزش را به افراد چاق؛ به این ترتیب به ذهنیت ببینندگان‌شان در مورد معیارهای زشتی و زیبایی جهت می‌دهند.


او مراجعه به متخصص تغذیه را بهترین راهکار برای رسیدن به وزن مناسب می‌داند و می‌گوید: کسی که رژیم می‌گیرد، باید از لحاظ روانی آن قدر آماده باشد که دیگر به روش‌های نادرست تغذیه‌ای بازنگردد و از روش‌های معقول و منطقی برای رسیدن به لاغری استفاده کند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
صبا
-
۲۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۱
آنقدر بازيگران و ورزشكاران لاغر و استخواني را به عنوان الگوي جوانان معرفي كرده اند كه ديگر براي همه جا افتاده فقط لاغرها و قد بلند ها زيبا هستند در حاليكه هر چهره اي زيبايي منحصر به فرد خودش را دارد
1
0
محسن
-
۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۳
لاغر شدن با شيشه كار احمقانه اي است.فكر نمي كنم چنين چيزي صحت داشته باشه. از صحت خبرتون مطمئن هستيد؟
0
0
رباب
-
۱۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
اتفاقا واسه اينکه لباس تو تن آدم خوب بمونه و زيبا جلوه کنه بايد يه مقدار هيکل پري داشت نه اونقد لاغر شکننده که لباس تو تنشون زار ميزنه..
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار