به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی در نشست خبری در وزارت اقتصاد گفت: درسال 90 با فعالیت صندوق توسعه ملی از محل منابع این صندوق رقمی بالغ بر دو هزار میلیارد تومان از محل بودجه سال 90 به بانک کشاورزی برای توسعه طرح های کشاورزی پرداخت شد.
وی در خصوص طرح انتزاع گفت: این طرح یکی از طرح های توسعه کشاورزی است که ریاست آن برعهده رئیس جمهور و جلسات آن در دفتر رئیس جمهور و با حضور استانداران و رئیس کل بانک مرکزی اجرا می شود و پرداخت تسهیلات به این طرح کاملا به عهده بانک کشاورزی است.
طالبی ادامه داد: براساس آمار موجود 3 هزار و 500 میلیارد تومان طرح کشاورزی در سال 91 تصویب و بانک کشاورزی اقدام به پرداخت این میزان تسهیلات به این طرح های مصوب کرده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی در خصوص میزان مطالبات معوق این بانک گفت: به طور طبیعی با توجه به شرایط بخش کشاورزی مطالبات معوقی در این رابطه وجود دارد که بانک کشاورزی درصدد وصول آن است و براین اساس درسال 91 نسبت به سال گذشته مطالبات معوق با رقم 4 واحد درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته که این موضوع نشان دهنده موفقیت این بانک در وصول مطالبات معوق است.
طالبی افزود: درسال 91 بنا به تصمیم بانک مرکزی موضوع قرض الحسنه در بانک های تجاری و تخصصی تفکیک شد که در این رابطه بانک کشاورزی جزء اولین بانکهایی بود که اقدام به تأسیس موسسات قرض الحسنه وابسته به بانک است که این موضوع در حال انجام است و این موسسه افتتاح و برنامه ان در دو هفته اخیر در حال اجرا است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه یکی از فعالیت های بانک مربوط به بیمه بخش کشاورزی است اظهار داشت: در سال جاری 51 محصول به ارزش 1900میلیارد ریال تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته و بیش از 1100میلیارد تومان خسارت به کشاورزان از محل بیمه کشاورزی تاکنون پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی عنوان کرد: با توجه به حق بیمه ای که ارائه می شود و رقم آن بالغ بر 20 درصد است این حق بیمه براساس ماده ده قانون به کشاورزان پرداخت می شود. ضمن آنکه در کمیسیون کشاورزی مجلس هم صندوق بیمه کشاورزی به عنوان یک نهاد مستقل اعلام شده و ما در این رابطه ممذاکرات خوبی را با اعضای کمیسیون کشاورزی داشتیم تا این صندوق به عنوان یک نهاد مستقل اعلام شود.
طالبی درباره همکاری با وزارت نیرو گفت: در رابطه با همکاری این بانک با وزارت نیرو به منظور بهینه سازی استفاده از شبکه های پایه 100 مذاکرات خوبی تاکنون انجام شده بطوری که در این ارتباط موضوع طرح جمشیر مطرح و نزدیک به 32 هزار از اراضی در دستور کار اجرا قرار گرفته است که اگر این موضوع به مرحله نهایی برسد بیش از یک میلیون هکتار طرح در این رابطه وجود دارد که با این مذاکرات ساماندهی می شود.
وی در مورد استفاده از تسهیلات بانک مرکزی و اضافه برداشت بانک مرکزی گفت: همه بانک ها در قالب خط اعتباری با بانک مرکزی در ارتباط هستند و بانک کشاورزی در این رابطه حدود 14/4 درصد از محل خط اعتباری بانک مرکزی تسهیلات دریافت و به متقاضیان پرداخت کرده است در مورد این موضوع بانک کشاورزی در دوسال گذشته بخشی از این تسهیلات را تسویه کرده و در حال حاضر میزان بدهی این بانک به بانک مرکزی نزدیک به 4 هزار میلیارد است.
وی در خصوص طرح انتزاع گفت: براساس ماده دو که در مجلس به تصویب نمایندگان رسیده مصوب شده که مدیرعامل بانک ازسوی وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد و وزارت اقتصاد حکم ان را نهایی کنند و وزارت اقتصاد حکم آن را ابلاغ کند.
وی ادامه داد: در رابطه با طرح توسعه کشاورزی تاکنون 2 هزار و 500 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی با نرخ سود 0 درصد به بانک کشاورزی داده شده و این بانک به سهم خودش حدود دو هزار و 100 میلیارد تومان هم از محل منابع خود به آن اضافه کرده است که در مجموع حدود 1/7 درصد از این تسهیلات به بخش زراعت، 7 درصد به باغداری، 32 درصد به دام، 20 درصد به بخش طیور، 6/1 درصد به محصولات گلخانه ای، 14/1 درصد به سامانه وابسته، 2/9 درصد به زنبورداری، 1/5 درصد به بخش خدمات، 3/9 درصد به بخش آب و خاک و 5/3 درصد به بخش مکانیزاسیون و در نهایت 1/3 درصد به سایر موارد پرداخت شده ضمن آنکه براین اساس 2 هزار و 500 میلیارد تومان از مشمولین به بانک مراجعه کرده و قرارداد برای دریافت تسهیلات بسته اند.
طالبی ادامه داد: نزدیک به 1 میلیون و 700 قرارداد وام براین اساس بسته شده و در مورد راه اندازی سامانه های الکترونیکی باید بگویم براساس طرح سابکا نزدیک به 200 تا 300 هزار تا از قراردادهای تسهیلات و تسویه تسهیلات به صورت الکترونیکی انجام می شود.
وی درخصوص بحث ساماندهی اعتبارات خرد این بانک گفت: این کار در برخی از استان ها درحال انجام است و ما درحال ساماندهی سیستم های اطلاعاتی بانک در حوزه بانکداری تخصصی و بانکداری شرکتی هستیم زیرا در رابطه با بانکداری تخصصی و شرکتی سیستم اطلاعاتی الکترونیکی را براساس پرداخت تسهیلات به متقاضیان راه اندازی کرده ایم.
وی درخصوص سامانه کربنکینگ این بانک گفت: این سامانه هیچ مشکلی ندارد و در حدود 85 درصد آن در حال اجرا است.
وی در رابطه با جدایی بانک کشاورزی از وزارت اقتصاد گفت: ما در این رابطه توضیحات خود را با حضور در جلسات کمیسیون های تخصصی مجلس به ویژه کمیسیون کشاورزی ارائه دادیم وزارت اقتصاد هم در این رابطه توضیحات خود را ارائه داده است.
وی در پایان گفت: نزدیک به 3 هزار و 300 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و صندوق حمایت از توسعه کشاورزی توسط بانک کشاورزی به متقاضیان پرداخت شده که 2 هزار و 500 میلیارد تومان آن در اختیار بانک کشاورزی و 800میلیارد تومان آن در اختیار صندوق حمایت از توسعه بیمه کشاورزی است ضمن آنکه بیمه کشاورزی یک بیمه زیان ده است و شرکت های بیمه گر باید آمادگی لازم را برای صندوق توسعه بیمه محصولات کشاورزی داشته باشند.