کد خبر:۲۲۷۰۷۵
گزارش نشست فیلم «استرداد»؛

غفاری: موضوع «استرداد» کنفرانس تهران در سال 1322 است / فرخ‌نژاد: شاخصه اصلی فیلم، وطن‌پرستی است

کارگردان فیلم استرداد گفت: موضوع اصلی این پروژه نشات گرفته از کنفرانس مشهور تهران در سال 1322 است و سندهای آن موجود است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» نشست فیلم استرداد با حضور علی غفاری کارگردان، محسن علی‌اکبری تهیه‌کننده، ایرج رامین‌فر مدیرهنری، حمید فرخ‌نژاد بازیگر در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.


در ابتدای این نشست غفاری کارگردان این فیلم در خصوص فیلمنامه این کار گفت: پاییز سال 89 بود که قرار بود یک مجموعه تلویزیونی به نام بیگانه را بسازیم وقتی که وارد بحث تحقیقات شدیم با توجه به اینکه موضوع کار آن به اشغال تهران در جنگ جهانی دوم می‌پرداخت به موضوع‌های جالبی برخوردیم.


وی در ادامه با بیان اینکه فیلم استرداد به آن پروژه ربطی نداشت گفت: وقتی که براورد و تحقیقاتمان را انجام دادیم به دلیل تحقیقات زیاد به این پروژه رسیدیم.


غفاری همچنین گفت: موضوع اصلی این فیلم در خارج از تهران می گذرد به همین علت ما همیشه در سفر بودیم و تعداد لوکشین‌ها بسیار زیاد بود. به همین علت نمی‌توانیم خیلی کامل بپردازیم زیرا ذات این فیلم‌ها این‌گونه است.


وی افزود: فیلمنامه‌ای به نام استرداد به نویسندگی مهدی رضازاده و علی حمیدی به دست ما رسید و این پروسه از فیلمنامه تا اجرا حدود یک سال طول کشید و در کل حدود دو سال صرف صرف تحقیقات و مراحل فنی کار شدیم.


این کارگردان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چقدر حوادث این کار بر تاریخ منطبق است گفت: موضوع اصلی این پروژه نشات گرفته از کنفرانس مشهور تهران در سال 1322 است و سندهای آن موجود است. ما در بررسی این موضوع به شمش‌های طلایی رسیدیم که به جای اینکه به خزانه کشور منتقل شود به بانک‌های سوئیس منتقل شد و هنوز بعد از گذشت چند سال نقل قول‌های زیادی در مورد این شمش‌ها وجود دارد.


وی افزود: در بررسی‌های که برای این پروژه انجام دادیم با همکاری مرکز اسناد مجلس و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به اسنادی رسیدیم که این شمش‌ها هیچ‌گاه وارد خزانه کشور نشده است.


وی در ادامه در خصوص پایان‌بندی این کار و باز شدن گره‌های داستان در چهل درصد آخر فیلم گفت: ذات این‌گونه فیلم‌های تاریخی این گونه است که زمان کافی برای پرداخت شخصیت‌ها نداریم باید بخش عمده از اطلاعات در بخش پایانی باز شود ولی با توجه به اینکه این اکران در سینمای رسانه‌ها برای ما اولین اکران بود سعی می‌کنیم نظرات دوستان را در فیلم لحاظ کنیم.


علی‌اکبری: هزینه کار زیر 5 میلیارد تومان براورد شده است
 

همچنین در ادامه این نشست محسن علی‌اکبری تهیه‌کننده این کار با تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: «استرداد» در جنگ جهانی دوم می‌گذرد و ما سعی کردیم تکه‌ای از تاریخ را برداریم و تمام گروه زحمات زیادی کشیدند زیرا کار کار سنگینی بود.


وی همچنین گفت: به هرحال ما نمی‌توانیم وقایع تاریخی کشورمان را فراموش کنیم. من در سفری که برای سریال نردبان آسمان به سمرقند داشتم متوجه شدم که در ازبکستان شرکت فیلمسازی وجود دارد که تمام آدم‌های ما مثل سعدی، حافظ را به نام خودشان می‌کنند و برایشان فیلم می‌سازند. آنها حتی خیابان‌های به همین نام دارند. به همین علت ما باید برای نسل جوان و نوجوانمان کار کنیم و این کارهای تاریخی بسیار لازم است.


وی همچنین در خصوص مشکلات پرداختن به کارهای تاریخی گفت: هم‌اکنون من سریالی را در شبکه یک دارم به نام «خاطرات مرد ناتمام» که به سال‌هایی برمی‌گردد که مصدق و‌ آیت‌الله کاشانی وجود داشتند اما هرجا اسم این دو آدم می‌آید سانسور هم به همراهشان وجود دارد و این از سختی‌های کار تاریخی است.


علی‌اکبری در خصوص مدت زمان فیلم گفت: فیلمی که هم‌اکنون در برج میلاد اکران شد 104 دقیقه بود که تصمیم داریم با نظر خبرنگاران و منتقدان 14 دقیقه از آن را کم کنیم و فیلم را به 90 دقیقه برسانیم.


وی همچنین افزود: نزدیک به 12 نفر از نویسندگان خوب کشور در فیلمنامه این فیلم نقش داشتند بهمن ماه سال گذشته ما عازم مسکو شدیم و از 12 بهمن کار را کلیپ زدیم و شرایط بسیار سختی را در آنجا داشتیم چون درجه هوا منفی 30 درجه بود و این درجه دما سختی‌های زیادی برای گروه داشت.
 

علی اکبری اظهار داشت: تصویرهای که ما در مسکو گرفتیم بسیار منحصر به فرد بود. مثلا در کاخ کرملین تا به حال فقط تام کروز توانسته است فیلمبرداری انجام دهد و یا شرایط کار در میدان سرخ مسکو بسیار سخت بود.


وی همچنین در خصوص هزینه انجام شده برای این کار گفت: دوستان هزینه‌های مختلفی را گفته‌اند اما هزینه ما زیر 5 میلیارد تومان براورد شده است.


فرخ‌نژاد یکی از بازیگران فیلم استرداد گفت: شخصیتی که من بازی کردم شخصیتی بود که منافع ملی کشورش را به همه چیز ترجیح می‌داد.


وی در خصوص ویژگی شاخص فیلم استرداد گفت: من رسالت این فیلم را جز روحیه ملی‌گرایی نمی‌دانم و به نظر من شاخصه اصلی این فیلم وطن‌پرستی است.


حمید فرخ‌نژاد با بیان اینکه وقتی که فیلمنامه به من پیشنهاد شد چند موضوع باعث شد که این کار را قبول کنم گفت: اولین نکته برای پذیرفتن این نقش این بود که این کار یک کار ملی بود و این فرد آدمی است که خارج از فضاهای سیاسی‌گری به فکر کشور و منافع ملی کشورش است و منافع ملی کشورش را به همه چیز ترجیح می‌دهد.

 

همچنین ستار اورکی آهنگسازی این کار در خصوص چرایی پیوستن به این پروژه گفت: من در وهله اول از تمام گروه تشکر می‌کنم زیرا پرداخت موسیقی به این نوع کار با توجه به ضعفی که ما در کشورمان در حوزه موسیقی داریم بسیار جای تقدیر دارد.


وی افزود: من تا امسال چندین کار سینمایی را به دلیل انجام دادن این کار رد کردم و سعی کردم حدالامکان کپی در این کار موسیقی وجود نداشته باشد و همه چیز بضاعت خودم بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار