به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محسن خجستهمهر در دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت نفت اظهار داشت: صنعت نفت سرمایهمحور، درآمدزا است همچنین نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد و بزرگترین مأموریتها نیز بر عهده این وزارتخانه گذاشته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که به روند علمی و اقتصادی صنعت نفت اشاره دارد، توقع و انتظارات بسیار زیادی از وزارت نفت به وجود آمده است که امیدواریم با سرلوحه قرار دادن بایانات رهبر معظم انقلاب اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت نفت محقق شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ما اقتصاد مقاومتی را یک فرایند بلندمدت میدانیم تصریح کرد: فرهنگ دینی ما هم همواره مقاومت و استقامت بوده و برنامههای پیوسته و یکپارچهای را نیز میطلبد.
خجستهمهر افزود: باید در جریان اقتصاد مقاومتی تهدیدها و فشارهای خارجی شناسایی و بیاثرسازی شود که لازمه پیادهسازی آن کاهش وابستگی به خارج است.
وی افزود: ما همچنین به دنبال آن هستیم که به طور اصولی اقتصاد مقاومتی شده چرا که تجربه نشان داده آسیبها و نتیجه این امر کاسته میشود.
معاون وزیر نفت همچنین با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی از سال 58 در صنعت نفت به شکلهای گوناگونی مد نظر بوده است، گفت: ما به دنبال ریاضت نیستیم چرا که این امر کوتاهمدت و برای جبران کسری بودجه انجام میشود.
وی گفت: در اقتصاد مقاومتی تمام شاخصها از جمله رفاه مردم مد نظر قرار گرفت و به صورت بلندمدت برنامههای توسعهای را به همراه دارد.
خجستهمهر تصریح کرد: نهادهای اقتصادی نیز در روند اقتصاد مقاومتی با رویکردهای انقلابی تشکیل شود و در این حوزه نیازمند روحیه جهادی هستیم.
وی تأکید کرد: یکی از مهمترین رویکردهای آغاز اقتصاد مقاومتی نهادینهسازی نگاه بلندمدت و کلان در مدیریت اقتصاد است و اگر بحثهایی مانند اصلاح الگوی مصرف و جهاد اقتصادی در آن گنجانده شود به اهداف آن نزدیک میشویم.
وی ادامه داد: برای پیادهسازی اقتصاد مقاومتی باید به رکن مهم بخش عرضه و تولید داخل و تقاضا و مدیریت مصرف توجه شود که در این روند توسعه خصوصیسازی، حمایت از تولید داخل، تأمین انرژی و اجتناب از خام فروشی از محورهای مهم آن است.
وی همچنین با اشاره به اینکه میزان مصرف انرژی کشور 5 برابر مصرف جهانی است،گفت: طبق برنامه پنجم توسعه این میزان باید به یک دوم کاهش یابد.
وی ادامه داد: هماکنون 80 درصد از انرژی مصرفی از منابع فسیلی تأمین میشود که از این میزان 51 درصد به طور اختصاصی به بحث خانگی وتجاری تعلق دارد.
وی تأکید کرد: برای نسلهای آتی مدیریت مصرف بسیار حائز اهمیت است چرا که در صورت صرفهجویی 20 درصدی معادل 9میلیارد دلار در سال برای کشور رقم خواهد خورد.
وی افزود: صندوق حمایت از تجهیزات داخلی نیز در وزارت نفت تشکیل شده و اقدامات مناسبی هم در این زمینه صورت پذیرفته است.
واگذاری 51هزار میلیاردتومانی بخشهای نفتی
خجستهمهر با بیان اینکه وزارت نفت از آغاز خصوصیسازی 51هزار میلیارد تومان از بخشةای زیرمجموعه را به بخش خصوصی واگذار کرده است، گفت: در میان تمام دستگاهها وزارت نفت سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: توسعه پژوهش و فناوری نیز میتواند به جای صادرات نفت برای کشور ارزآوری به ارمغان آورد و باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: هماکنون 1،5 میلیون کالا در صنعت نفت به کار برده میشود که 400هزار قلم از آن پرمصرف هستند.
معاون وزیر نفت تأکید کرد:از سال 84 تا 90 نسبت به خرید داخلی به خرید خارجی 4برابر شده و هماکنون وابستگی به ساخت و تجهیزات داخلی افزایش یافته است.
وی گفت: با توجه به پیشرفتهای چشمگیر در صنعت نفت ساخت اولین توربین ملی در داخل کشور نیز در مراحل نهایی قرار دارد.