به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در یکی دو روز گذشته خبر ممنوعیت صادرات پسته سبب شده بود بسیاری از صادرکنندگان و حتی رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران نسبت به آن موضع بگیرند و این تصمیم را غیر منطقی ارزیابی کنند.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: ما سالانه 200 هزار تن پسته تولید میکنیم که فقط 15 هزار تن آن مصرف داخلی دارد چرا که پسته در داخل کشور یک کالای لوکس محسوب میشود و توزیع کنندگان پسته شب عید را خریداری کرده اند، لذا این تصمیم تاثیری در بازار نخواهد داشت.
اسدالله عسگر اولادی افزود: منطقی نیست برای 15 هزار تن مصرف داخلی جلوی صادرات 190 هزار تن را بگیریم چرا که اگر این ممنوعیت پیش نمیآمد حداقل 600 - 500 میلیون دلار میتوانیم صادرات داشته باشیم.
گفتنی است هفته گذشته عضو ستاد تنظیم بازار از ممنوعیت صادرات پسته به دستور معاون اول رئیس جمهور خبر داده بود.
اما پس از اعتراض ها و کش و قوس های فراوان سرانجام حمید صافدل اعلام کرد: به شرط تأمین نیاز داخلی با قیمت مناسب صادرات پسته آزاد شده است.
وی افزود: قیمت پسته را سازمان حمایت تعیین میکند و معاونت بازرگانی داخلی نیز بر نحوه توزیع و تنظیم بازار این کالا در ایام پایانی سال نظارت میکند.
معاون وزیر صنعت افزود: دو سوم پسته جهان را ایران و آمریکا تأمین میکنند و یک سوم دیگر توسط سایر کشورها تولید میشود.
صافدل گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا ایران همچنان جایگاه برتر خود در صادرات پسته را در بازارهای هدف در جهان داشته باشند.
ایران سالانه چیزی در حدود 200 هزار تن پسته تولید می کند که کمتر از 10 درصد آن یعنی 20 هزار تن در داخل مصرف می شود به همین دلیل کارشناسان هشدار داده بودند که جلوگیری از صادرات محصولی که ایران یکی از قطب های تولید آن است برای آینده این محصول زیانبار و توجیه ناپذیر است.