آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۸۳۸۲
لاریجانی در سالگرد تاسیس دانشگاه علوم قضایی:

تحول در قوه قضائیه بدون نیروی کارآمد صورت نمی‎پذیرد

رئیس قوه قضائیه گفت: بدون داشتن نیروی کارآمد، سالم و فاضل نمی‌توانیم توقع تحول در قوه قضاییه را داشته باشیم.
تحول در قوه قضائیه بدون نیروی کارآمد صورت نمی‎پذیرد

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در سی‌امین سالگرد تاسیس دانشگاه علوم قضایی گفت: دستگاه قضا در طول مسیر حیاتش تحولات بسیاری دیده و گام‌های بلندی برداشته است.

 

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: این دانشگاه دارای استعدادها و توانمندی‌های بسیاری است و امیدواریم روز به روز در مسیر تعالی گام بردارد.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم قضایی اکنون به یک مرکز آموزشی بزرگ تبدیل شده است، تصریح کرد: ما امروز شاهد نتیجه اقدامات ثمر بخش در این دانشگاه هستیم ولی این دانشگاه با نقطه مطلوب فاصله دارد که باید به آن دست یافت.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی تأکید کرد: برای شکل گیری این دستگاه شهید آیت‌الله بهشتی تأثیر بسیاری داشت و در ایجاد دانشگاه علوم قضایی بسیار موثر بوده است.

 

وی با اشاره به بازسازی نیروی انسانی در قوه قضاییه گفت: مهمترین رکن تحول در قوه قضاییه بازسازی نیروی انسانی و جذب کارآمد آن است.

 

این مقام ارشد قضایی کشور افزود: بدون داشتن نیروی کارآمد، سالم و فاضل نمی‌توانیم توقع تحول در قوه قضاییه را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: ما اکنون از کمبود نیرو رنج می‌بریم، در این دوره جدید اولین اولویت را بازسازی نیروی انسانی قرار دادیم و جذب نیروی انسانی جدید تحول در دستگاه قضا را ایجاد کرده است.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی گفت: در جذب نیروی انسانی جدید باید با دقت، برنامه و ایجاد انگیزه صورت گیرد تا این دستگاه بتواند نقش خود را در جامعه ایفا کند.

 

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه اگر قوه قضاییه تحول پیدا کند کل نظام اسلامی تحول می‌یابد، اظهار داشت: همه نیروهایی که در طول انقلاب اسلامی در بالندگی این دستگاه نقش موثر داشتند مایه افتخار هستند.

 

وی ادامه داد: درصد بالایی از قضات از تحصیل‌کردگان دانشگاه علوم قضایی هستند و باید در کنار تشویق برای جذب نیروی انسانی مسیر تکامل پژوهشگاه قضایی نیز فراهم شود چرا که بسیاری از بحث‌ها مانند فلسفه حقوق و مبانی حقوق، مغفول مانده است که باید برای آن تدابیری اندیشیده شود.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی با انتقاد از کمبود نیروی انسانی گفت: به دلیل کمبود نیروی انسانی نمی‌توانیم به بحث‌های نظری و تئوری که از نیازهای قوه قضاییه است بپردازیم.

 

وی با اشاره به مباحث تطبیقی در علم حقوق، افزود: در بسیاری از بحث‌های حقوقی بحث‌های حوزوی نیز پیش می‌آید که باید به آن توجه کرد.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: ما در حوزه‌های علمیه غنائم بسیاری داریم که می‌توانیم در تطبیق مباحث حقوقی از آنها استفاده کنیم.
 
رئیس دستگاه قضا افزود: بحث هایی نظیر شخصیت‌های حقوقی، شرکت‌ها و سهام شرکت‌ها بحث‌های زیادی را برای حوزه علمیه ایجاد کرده است که باید به آنها پاسخ گفت.

 

وی با تأکید بر موضوع اخلاق اظهارداشت: برای بالندگی دستگاه قضا عوامل زیادی موثر است و دو عامل مهم برای بالندگی قوه قضاییه استقلال و سلامت این قوه و قضات آن است.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی ادامه داد: اگر چه دستگاه‌های اجرایی می‌تواند مبارزه با مفاسد را پیگیری کند ولی زمانیکه پیگیری و رسیدگی به مفاسد به دستگاه قضا رسید استقلال و سلامت این دستگاه از اهمیت ویژه ای برخوردار می‌شود.

 

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه یکی از عمده‌ترین وظایف ام دفاع از استقلال قوه قضاییه و قضات است گفت: خیلی‌ها دلشان می‌خواهد دستگاه قضا تابع آنها باشد و همه چیز را بپذیرد.

 

وی افزود: برخی بخاطر استقلال دستگاه قضا آن را مورد بی مهری قرار می‌دهند و این هزینه‌ای است که برای حفظ استقلال باید پرداخت کرد.

 

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: سلامت قوه قضاییه اهمیت ویژه‌ای دارد و این موضوع مهم در قوه مورد عنایت قرار گرفته و نظارت‌های متعددی برای سالم سازی دستگاه قضا صورت می‌گیرد.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی اضافه کرد: هرچه نظارت بیرونی وجود داشته باشد نمی‌توان از ناظر درونی بی‌بهره ماند چرا که اگر مسئله اخلاق در دستگاه قضا جدی گرفته شود و برای سرمایه گذاری صورت گیرد مهمترین ناظر ایجاد می‌شود.

 

رئیس دستگاه قضا گفت: در تبیین اقدامات اخلاق انگیزه بسیار مهم است الزامات از وجدان ما می‌آید اما برای حرکت انسان به سوی انجام عمل اخلاقی کافی نیست از این رو انگیزه می‌تواند انجام عمل اخلاقی را تضمین کند.  ‌

 

وی با بیان اینکه انگیزه برای انجام عمل اخلاقی جدای از بایدها و نبایدهاست گفت: نعمتی که ما در نظام جمهوری اسلامی از آن برخورداریم تنفس در فضای معنوی ایمان و قرآن است که بسیاری از آن بی بهره‌اند.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: قرآن کلمات پیامبر اعظم و ائمه را در خود دارد که برای استفاده از آن، قدم اول بیداری است ما باید این مسئله را با خود حل کنیم که کجای این جهان ایستاده‌ایم و به کجا می‌خواهیم برویم.

 

وی همچنین گفت: ما در غفلت زندگی می‌کنید درصورتی که از روح خالق یکتا در بدن انسان دمیده شده و بدن انسان بعد از مدتی از بین می‌رود ولی روح او از بین نمی‌رود و از این طریق انسان از یک حیات به حیات دیگر منتقل می‌شود.

 

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اخلاق باید طوفانی در وجودمان رخ بدهد تا بتوانیم از طریق شناخت خود در راه دستیابی به آن قدم برداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار