به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، سید رضا غلامی صبح امروز در مانور «بسیج سلامت نوروزی» در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان اینکه در این بازدیدهای نوروزی، روزانه 4500 نفر در قالب 1200 اکیپ بازرسی فعال هستند، تصریح کرد: اگر وزارت بهداشت تمام تلاش خود را داشته باشد، تنها 20 تا 25 درصد از سلامت مردم را می تواند تأمین کند و 75 تا 80 درصد آن به عهده سایر نهادها و سازمان هاست.
وی یکی ار اهداف اجرای این برنامه را ارتقای شاخص های سلامت عنوان کرد و افزود: در اجرای نظارت ها، امانتداری و گزارش دهی به موقع از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون مرکز سلامت بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از اهداف برنامه پنجم توسعه این است که تمامی سیاست ها در راستای ارتقای سلامت جامعه قرار گیرد، بیان داشت: باید برنامه ها را طوری عملیاتی کنیم که دیگران را نیز در تأمین سلامت جامعه با خود همراه کنیم.
غلامی با اشاره به اهمیت بیماری های غیر واگیر گفت: با توجه به اینکه بخش بزرگی از بیماری های امروزی مربوط به بیماری های غیرواگیر است، برای تمامی برنامه های کشوری یک پیوست سلامت طراحی می شود.
وی با بیان اینکه باید به عوامل بیماری زایی مانند پرتوها، آلودگی هوا، رنگ ها و آلودگی های شیمیایی بیشتر توجه کرد، ادامه داد: شاخص های سلامتی که به صورت کشوری مطرح می شود، باید از سوی دانشگاه های علوم پزشکی با ویژگی های هر منطقه منطبق شود.
معاون مرکز سلامت بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت از راه اندازی سامانه جامع بهداشت محیط در کشور خبر داد و گفت: تا ابتدای نیمه دوم سال 92، تمامی برنامه های مرتبط با بهداشت محیط، تحت پوشش این سامانه قرار می گیرد.
غلامی تصریح کرد: با راه اندازی این سامانه می توانیم استفاده از کاغذ را از برنامه های نظارتی خود حذف کنیم که این برنامه نیازمند توان کارشناسی و امکانات است.
وی با اشاره به چگونگی اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی ادامه داد: این طرح از اول اسفندماه هر سال تا 15 فروردین سال بعد در سراسر کشور اجرا می شود.
معاون مرکز سلامت بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت از همکاران خود در بهداشت محیط دانشگاه ها خواست، برنامه های نظارتی را با رعایت سیاست های کلی و بر مبنای اقتضاعات محیطی به بهترین نحو انجام داده و از امکانات موجود بهترین استفاده را داشته باشند.