دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه بودجه نهایی جشنواره همانند سال گذشته است، گفت: بودجه این دوره از جشنواره تغییری نداشته، ولی از لحاظ ارزش ریالی بسیار کمتر از سال گذشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی تقیزاده در نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران که ظهر امروز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت: دبیرخانه این دوره از جشنواره کار خود را از 6 شهریور ماه امسال آغاز کرد که همزمان با آن، ستاد برگزاری جشنواره نیز تشکیل شد.
وی ادامه داد: امسال بخش تله تئاتر به جشنواره تئاتر دانشگاهی اضافه شده که این یکی از ویژگیهای این دوره جشنواره است.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه امسال هفت تله تئاتر تولید خواهیم کرد، ادامه داد: این فرصت خوبی است که دانشجویان بتوانند متون خود را به صورت عملی اجرا کنند.
تقیزاده افزود: امسال رشد کمی و کیفی آثار را داشتیم؛ به طوری که کارهای حرفهای نیز در بین آثار وجود داشت.
وی گفت: در این دوره از جشنواره هدفمان این بود که نگاه دانشجویان را به سمت نگاه تربیتی و تعلیمی سوق دهیم.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه هزینه تولید یک تله تئاتر 45 دقیقه ای 20 تا 25 میلیون تومان است، گفت: این هزینه به اندازه بودجه کل جشنواره است.
تقیزاده با بیان اینکه خوشبختانه امسال توانستهایم بخش تله تئاتر را نیز به جشنواره اضافه کنیم، افزود: هفت تله تئاتری که قرار است تولید شود، از بین متون بازخوانی شده انتخاب میشود.
وی با بیان اینکه امسال بودجه بخش منطقهای جشنواره حذف شده است، ادامه داد: با وجود حذف بودجه این بخش، جشنواره منطقهای را به کمک حامیان مالی برگزار میکنیم.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه امسال یکی از سختترین سالهای مدیریتی در کشور است، گفت: سال 91 سال مدیریت بحران است و هر مدیری در هر منصبی که باشد با بحران دست و پنجه نرم میکند و برای انجام پروژهها، بخصوص پروژههای فرهنگی به ایثار و از جانگذشتگی نیاز دارد.
تقیزاده افزود: بودجه نهایی جشنواره تغییری نکرده و همانند سال گذشته است، در حالی که ارزش ریالی این بودجه از سال گذشته بسیار کمتر است.
وی بیان داشت: بخش منطقهای شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران قرار است با 10 یا 15 گروه نمایشی بعد از عید شروع به فعالیت کند.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران افزود: حضور دبیر ثابت برای این جشنواره، هم میتواند حسن باشد و هم عیب؛ که انتخاب دبیر ثابت به سیاستهای وزارت علوم برمیگردد.
تقیزاده با اشاره به گروههای تئاتر خارجی گفت: با توجه به شرایط و بودجه فعلی در حال رایزنی هستیم که بتوانیم گروههایی با کیفیت بالاتر و هزینه کمتر را انتخاب کنیم.
وی گفت: از کشور ایتالیا گروهی انتخاب شده و با کشورهای دیگر در حال رایزنی هستیم؛ البته فعلاً تنها یک گروه خارجی داریم.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران بیان داشت: در این دوره از جشنواره از دانشجویانی که میتوانند به رشد کیفی و کمی جشنواره کمک کنند، کمک گرفته شده است.
تقیزاده افزود: تلاش سازمانهای حامی تله تئاترهایی که در این دوره از جشنواره تولید میشوند بر این است که این تله تئاترها در شبکههای تلویزیونی مانند شبکه آموزش پخش شود.
وی ادامه داد: اتفاق غیرفرهنگی امسال در رابطه با سالنهای نمایش، نگاه مادی مسئولان این سالنها بود.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: در شرایط فعلی کشور، اگر قرار باشد خودمان با هم تعامل نداشته باشیم، کارها پیش نخواهد رفت.
تقیزاده افزود: امسال برای تامین سالن، با مشکلاتی روبرو هستیم و احتمالاً تالار مولوی را نخواهیم داشت.
وی بیان داشت: امسال محدودیتی برای دانشگاه نداشتیم و سهمیهای را برای دانشگاهها قائل نشدیم.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه عدهای نگران بودند که جشنواره امسال موضوعی شود، گفت: خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و آثار ارسال شده به این دوره از جشنواره با تنوع خوبی همراه بود.
تقی زاده در پایان خاطرنشان کرد: متون دستنویس دانشجویی امسال بیش از 64 درصد از آثار را به خود اختصاص داده است.