به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد حجت الاسلام رجایی سه شنبه 15 اسفند در همایش ملی بازسناسی سبک زندگی اسلامی در دانشگاه لرستان گفت: یکی از گفتمان های انقلاب اسلامی در سطح جهان این است که یک سری مسائل هستند که باید از آنها برگردیم و اگر برنگردیم بشریت را به انهدام خواهند کشید، از جمله سبک زندگی غربی است که چنانچه جهان به سوی این سبک حرکت کند نتیجه ای جز مصیبت برای آنها به بار نمی آورد بنابراین باید به سبک زندگی مومنانه بازگشت و در این صورت است که بسیاری از مشکلات بشریت حل خواهد شد.
وی با اذعان به اینکه در بحث زندگی اسلامی سه موضوع سبک زندگی اسلامی چیست؟ چرایی پرداختن به سبک زندگی اسلامی و چگونگی اجرایی کردن سبک آن مطرح است افزود: علم، ذکر و عبادت, تفکر، نظم، محبت و مهرورزی، رشد و تربیت، تعاون و همکاری، صله رحم، حسن خلق، خدمت رسانی، برادری، پرهیزاز همسایه آزاری، کار و تولید، کار جمعی، جهاد، قناعت، انفاق، عدم اسراف، مصرف طیبات، ورزش، مطالعه، سفر، فعالیت های سازنده و منزلت اجتماعی از شاخصه های اسلامی مطرح در حوزه های مختلف سبک زندگی هستند.
رییس پژوهشگاه جامعه المصطفی العالمیه گفت: قرآن منبع عظیمی از معرفت ها و قوانین است؛ مشکل مراکز آموزشی ما این است که قرآن را به عنوان یک منبع معرفت در حوزه علوم استفاده نمی کنند. در قرآن مباحث زیادی در مورد سنت عمل و عکس العمل، عذاب، برکت مطرح شده که با بازشناسی آنها می توان به خیلی از مباحث در سبک زندگی دست یافت.
حجت الاسلام رجایی در ادامه به برخی از راهبردهای ملی و منطقه ای برای رواج سبک زندگی اسلامی پرداخت و گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از راه های رواج سبک زندگی اسلامی است و در صورت غفلت سبک های بد جایگزین آن می شوند.
وی تربیت اسلامی را از دیگر راهبردهای موثر در این حوزه دانست و اظهار داشت: ما از این مسئله خیلی غفلت کرده ایم ونباید فقط بحث اقتصاد و پیشرفت را مطرح کنیم؛اگر یک لحظه از تربیت غفلت ورزیم دچار خسران می شویم.
رییس پژوهشگاه جامعه المصطفی العالمیه آگاهی بخشی عمومی، حضور روحانیون و دانشگاهیان در سبک زندگی اسلامی، توزیع مناسب در سطح کشور به این معنا که توسعه باید متوازن باشد و فقط متوجه کلان شهرها نباشد و مسجدسازی اسلامی را از دیگر راهبردهای موثر در رواج سبک زندگی اسلام مطرح کرد و اذعان داشت: باید مسائل اجتماعی جامعه دغدغه اصلی مدیران و اساتید باشد.
لازم بذکر است 50 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که از 8 مقاله برتر تجلیل بعمل آمد.