استاندار هرمزگان گفت: توانمندیهای امروز جمهوری اسلامی ایران و توسعه واحدهای صنعتی در این استان مولود تحریمهای غرب است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، ابراهیم عزیزی شب گذشته در دیدار با کوجی هانه دا، سفیر ژاپن با تشریح ظرفیت ها و توانمندی های استان هرمزگان تصریح کرد: دستیابی امروز جمهوری اسلامی ایران به توانمندی های روز دنیا و توسعه برخی از واحدهای صنعتی که در استان هرمزگان احداث شده اند، در اوج تحریم ها بوده است.
وی افزود: ای کاش برخی کشورها در این تحریم ها دشمن را همراهی نمی کردند؛ اگر چه تحریم ها فرصت خوبی برای خوداتکایی ایران بود.
استاندار هرمزگان در ادامه با بیان سابقه تاریخی روابط ایران و ژاپن بر افزایش این ارتباط تاکید کرد و بیان داشت: سفیر سابق ژاپن در این زمینه فعالیت های قابل توجهی را انجام داده است و امیدواریم که کوجی هانه دا نیز این مسیر را بهتر و بیشتر ادامه دهد.
عزیزی به رابطه خوب و مستحکم ایران و ژاپن اشاره کرد و ادامه داد: این ارتباط نباید تحت تاثیر برخی القاعات نادرست قرار بگیرد؛ اگر چه جمهوری اسلامی ایران همواره بر ارتباطات دوستانه با سایر کشورها و دولت ها تاکید داشته است.
وی گفت: ایران اسلامی برای ارتباط با کشورها و روابط بین المللی ارزش خاصی قائل است و این ارتباط بین دولت ها و ملت هاست که برطرف کننده نیازهای طرفین است و هر چه عمق این ارتباطات بیشتر شود، منافع آن به ملت ها می رسد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بین ایران و ژاپن از گذشته های دور روابط عمیق و گسترده ای برقرار بوده است، افزود: وجود بیش از 11 هزار نفر ایرانی در ژاپن بیانگر روابط حسنه بین دو کشور است.
عزیزی به پتانسیل های استان هرمزگان پرداخت و بیان داشت: نقش مهم بندر شهید رجایی در توسعه اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است، به نحوی که امروز بیش از 63 درصد واردات و صادرات کشور توسط بندر شهید رجایی انجام می شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ظرفیت های قابل توجه در استان هرمزگان، فولاد و آلومینیوم است و این استان قطب فولاد و آلومینیوم کشور نیز محسوب می شود و همچنین کارخانه های فولادسازی این استان بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را در این بخش تامین می کنند.
استاندار هرمزگان با اشاره به بازدید سالانه 10 میلیون نفر گردشگر از استان هرمزگان، این استان را استانی توریستی معرفی و تصریح کرد: بخش قابل توجهی از دنیا مدیون جمهوری اسلامی ایران در زمینه امنیت و انرژی هستند.
عزیزی گفت: این استان یکی از استان های مهم کشور در توسعه صنعت کشتی سازی نیز به شمار می رود و همچنین در صنعت صید و آبزیان این استان منحصر به فرد است، به نحوی که در خلیج فارس حدود 800 نوع آبزی وجود دارد که 400 نوع آن قابل استفاده است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه مردم هرمزگان از گذشته های دور با بهره گیری از جغرافیای منطقه، سابقه خوبی در زمینه تجارت و صنعت دارند، بخش خصوصی این منطقه نیز از قابلیت های فراوانی برخوردار است.
کوجی هانه دا، سفیر ژاپن نیز در این دیدار گفت: خوشحال هستم که هرمزگان را برای اولین بازدید خود از ایران انتخاب کردم و مردم این استان مردمی فعال و سرزنده ای هستند و سعی می کنم تا زمانی که در ایران هستم ارتباط میان دو کشور را توسعه دهم.
وی افزود: به نظر من استان هرمزگان با این همه قابلیت دارای جایگاه مهمی در کشور ایران است.
سفیر ژاپن تصریح کرد: کشور ژاپن دارای تکنولوژی پیشرفته و تجربیات خوبی در زمینه ی انرژی های پاک است که می توان در این زمینه و بخش های دیگری سطح روابط را افزایش داد.
در پایان این مراسم طرفین بر آمادگی هیئت هایی از سوی ایران و ژاپن برای بازدید از دستاوردها و توانمندی های بخش خصوصی استان هرمزگان و کشور ژاپن تاکید کردند.