به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در مصاحبه ای که پایگاه اطلاع رسالنی دولت آن را منتشر کرد درباره رویکردها و نگاه خود در زمانی که مسوولیت ریاست دفتر رییس جمهوری را برعهده داشت، گفت: رییس دفتر رییس جمهوری بودن از حساسیت بالایی برخوردار است به خصوص اینکه رییس دفتر دکتر احمدینژاد باشید.
رحیم مشایی با بیان اینکه احمدینژاد امروز یک شخصیت برجسته و آشنا در عرصه بین المللی است، افزود: در صحنه بین المللی احمدینژاد به عنوان فردی شجاع، آگاه، بیدار، هوشیار، متدین و انقلابی شناخته میشود که برای برقراری عدالت تلاش میکند و بر این اساس رییس دفتر چنین فردی بودن کاری بسیار سخت و حساس محسوب میشود.
وی با بیان اینکه هرکسی رییس جمهوری را از دریچه نگاه خود میبیند و تمایل دارد که مطالباتش توسط شخص رییس جمهوری انجام شود، اظهارداشت: در مدتی که ریاست دفتر رییس جمهوری را بر عهده داشتم، تمام تلاش خود را بکار گرفتم که نگاه رییس جمهوری را در موضوعات مختلف عملیاتی کنم.
رحیم مشایی ادامه داد: به خاطر ندارم در طول دوره مسوولیت در دفتر رییس جمهوری کاری را انجام داده باشم که وی مطلع و یا موافق آن نبوده باشد.
مشاور رییس جمهور با بیان اینکه احمدینژاد یک رییس جمهوری تشریفاتی نیست، اظهار داشت: او همانند یک سرباز فداکار در خط مقدم حضور دارد و پای کار است و بارها دیده شده که صدها ساعت یک پروژه را تا اجرای نهایی آن پیگیری میکند.
رحیممشایی با رد ادعای برخی رسانهها و افرادی که در نوشتههای خود مدعی بودند در هر کاری دخالت میکنم و هر کسی منصوب و یا عزل میشود با دخالت من انجام میشود، گفت: اگر کسی از من پرسشی میپرسید ممکن بود نظرم را مطرح کنم اما در نصب و عزل هیچ یکی از وزرا و یا سایر مقامات دخالتی نداشته و ندارم.
وی با اشاره به اینکه در دوران مسوولیت در دفتر رییس جمهوری بیشتر وقتم در دیدار با اقشار مختلف مردم و رسیدگی به مطالبات آنها صرف میشد، گفت: اینجا دفتر رییس جمهوری اسلامی ایران است و کشور ما نیز مظهر مهر است.
رحیممشایی با تاکید بر اینکه ما کسی را صرفنظر از هر گرایشی حتی اینکه مطلبی نیز بر علیه من نوشته باشد، برای حضور در دفتررییس جمهوری طرد نکردهایم، گفت: طرد افراد را به ویژه در دفتر رییس جمهوری خلاف شرع میدانیم و با منطق و مشی رییس جمهوری نیز در منافات است.
مشاور رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه حفظ کرامت انسانی و احترام به انسانها باعث میشود که ترسها از بین برود، گفت: در مسیر بزرگان دین قرار گرفتن، ترسها را از بین میبرد و مردم از اشخاصی که مشی ائمه را دنبال میکنند، هیچ ترسی ندارند.
رحیممشایی خاطرنشان کرد: همانطور که با دیدن احمدینژاد ترسها میریزد از سوی دیگر دشمنان و مسوولینی که کارهای خود را بدرستی انجام نمیدهند از وی میترسند.
وی با بیان اینکه لبخند، صدقه بیمنتی است که افراد میتوانند به یکدیگر هدیه دهند، گفت: برخی افراد ذهنیتهای عجیبی نسبت به من داشتند و بارها دیدم فردی نسبت به من احساس ترس میکند اما با یک لبخند من این ذهنیت عوض شد، پس چرا لبخندی را که هزینهای ندارد، از دیگران دریغ کنیم.
رحیممشایی اضافه کرد: هجمهها علیه من به گونهای بود که وقتی افراد با من روبرو میشدند تعجب میکردند و میگفتند که فکر نمیکردیم بتوانیم شما را ببینم.
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با تاکید بر اینکه نگاه ایران، نگاهی بین المللی و منطق ما منطقی بین المللی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران کشوری آرمان گرا است و برای آینده بشر حرفهای بسیار دارد، چرا که دین، مکتب، آیین و نگاه ما مهدوی و جهانی است که آینده روشن را برای بشر امری حتمی میداند.
اسفندیار رحیم مشایی در پاسخ به سوالی درباره جنبش عدم تعهد با بیان اینکه این جنبش از بدو تاسیس تاکنون فراز و فرودهایی را در اثر تغییرات محیط بین المللی طی کرده است، گفت: برگزاری موفقیت آمیز شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران و واگذاری ریاست دورهای آن به جمهوری اسلامی ایران، فرصت جدیدی در اختیار کشورمان قرار داده است.
رحیمیمشایی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، بویژه با حضور مستمر و پیگریهای دکتر محمود احمدینژاد رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل که در طول 8 سال 9 بار در این مجمع شرکت کرده، از لحاظ توانمندی مدیریتی در عرصه داخلی و بین المللی نشان داده است که برای تحقق اهداف جنبش عزمی جدی در ایران وجود دارد.
وی گفت: اعضای جنبش عدم تعهد، رهبران ایران را شجاع، عاقل و با اراده و هدفدار برای آینده بشریت میشناسند و براین اساس اگر بخواهیم ضعف اساسی جنبش را رفع یا اثربخشی آن را تقویت کنیم، نیازمند بکارگیری مدیریت فعالی در این زمینه هستیم.
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در ادامه تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران ایجاد حس مشارکت در بین تمامی اعضا در برنامه ریزیها و اجرای طرحها و ایده هاست و بر این اساس برنامههای مفصلی در دستور کار جنبش قرار دارد.
رحیممشایی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید بر اساس مدیریت مشترک جهانی خلاءهای موجود در میان اعضا برطرف شود.
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری مبنی بر اینکه تصمیمات جنبش باید ضمانت اجرایی داشته باشد، گفت: در مصوبات اجلاس تهران به طور جدی تقویت این جنبش مورد نظر قرار گرفت که این مصوبات به طور ویژه در دستور کار این دبیرخانه قرار میگیرد.
رحیممشایی با بیان اینکه تاسیس دبیرخانه دایمی جنبش عدم تعهد کار چندان سادهای نیست، اظهارداشت: تاسیس این دبیرخانه در تهران با مخالفتها و کارشکنیهایی از سوی برخی کشورهای عضو و غیرعضو همراه است، چرا که آنها نمیخواهند اهداف و مصوبات جنبش اجرایی شود.
وی افزود: انگیزههای سیاسی، اقتصادی و فشار قدرتهایی که عضو جنبش نیستند و همچنین فشارهای برخی اعضای قدرتمند جنبش که مایل نیستند رویکرد اقتصادی و سیاسی جنبش، آنها را زیر سوال ببرد، شرایط کار را در دبیرخانه کمی پیچیده میکند که مدیریت این موضوع نیازمند درایت خاصی است.
رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها با اشاره به برخی اقدامات این دبیرخانه و آغاز فعالیتهای آن، اظهارداشت: در تلاش هستیم هویت جنبش بروز و ظهور کند و هر یک از اعضا میتوانند ایدههای خود را به اعضای تروئیکای جنبش یعنی مصر، ایران و ونزوئلا (روسای گذشته، فعلی و آینده) جنبش غیرمتعهدها ارائه کنند.
رحیممشایی افزود: بدین ترتیب با تصمیم گیری از طریق مدیریت مشترک جهانی میتوانیم کارها را پیش ببریم و دنیا نیز به سمت یک ایده آل در سایه یک حکومت عادلانه به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه نپذیرفتن سلطه و اقتدار قدرتهای جهانی تنها با مدیریت مشترک و مشارکت دادن تمامی اعضا در این مسیر، میسر است، گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران اثربخشی از طریق مشارکت دادن اعضای جنبش در این راه است.
رحیممشایی در ادامه یادآور شد: در راستای کمک به تحقق اهداف و سیاستهای جنبش عدم تعهد، قرار است با همکاری وزارت امور خارجه سفرهایی برای دیدار با اعضای جنبش انجام شود و با ارایه پیشنهاداتی به کشورهای عضو و رایزنیهای گسترده بتوانیم سرعت عمل این جنبش را در کارآیی و اثربخشی آن در عرصههای مختلف بیش از پیش ارتقاء دهیم.
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با بیان اینکه برنامههای اجرایی این جنبش را از طریق وزرات امور خارجه دنبال میکنیم، گفت: بازوی اقدامات بین المللی جمهوری اسلامی ایران دستگاه دیپلماسی است و دبیرخانه دارای تشکیلات مستقلی در این زمینه نیست و بنا هم نداشته و نخواهیم داشت که جدای از این وزارتخانه کارهای آن را پیش ببریم.
رحیممشایی خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم در این دبیرخانه از ظرفیتهای نخبگان داخلی و بین المللی برای پیشبرد اهداف جنبش استفاده کنیم و به همین علت نشستی با حضور نیروهای با سابقه و بازنشسته وزارت امور خارجه و اساتید دانشگاهها برگزار شد و از نقطه نظرات آنها استفاده کردیم و از همه صاحبان ایده در عرصههای مختلف دعوت میکنیم که در این امر مشارکت داشته باشند.
رحیممشایی همچنین تاکید کرد: باید از ظرفیتهای دو قشر توانمند جامعه از جمله جوانان و بانوان که از نیروهای نقش آفرینتر و اثرگذار در هر جامعهای هستند، در این زمینه استفاده کرد.