رحیم مخدومی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص مهم ترین رویداد در حوزه کتاب در سال 91 گفت: در سال گذشته اتفاق خاصی در جهت پیشبرد فرهنگ کتاب و کتابخوانی از جانب دولتمردان و متولیان فرهنگی رخ نداد.
وی ادامه داد: در حوزه کتاب در سال گذشته نه تنها درجا زده شد بلکه به خاطر برخی مسائل عقب نشینی نیز داشته ایم و به نظر می رسد در هر حوزه ای که با کمبود مواجه بودیم فشار حوزه فرهنگ مضاعف شد و شاهد این مدعی نیز وضعیت کاری ناشران در سال گذشته است.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه ناشران در سال گذشته دچار افت کاری شدید شدند، بیان داشت: طبیعتا نویسندگان هم با توجه به اینکه آثار مورد استقبال قرار نگیرند از کار نویسندگی عقب نشینی می کنند و از این رو در حوزه فرهنگ، ما لطمه دیدیم.
مخدومی با بیان اینکه ما در سال گذشته در حوزه فرهنگ و به خصوص در بخش کتاب ضربه خوردیم، افزود: مسئولین در سایر حوزه های فرهنگی مانند سینما و... به دلیل اینکه این بخشها برای آنها رویکردهای تبلیغی دارد سعی دارند تمام توان خود را به کار گیرند ولی در حوزه کتاب به این شکل نیست و در حوزه کتاب و کتابخوانی سرمایهگذاری زیادی صورت نمی گیرد.
وی در خصوص سطح محتوای کتاب های تولید شده در سال 91 گفت: آثار تولید شده در مجموع رو به رشد هستند هر چند این رشد، رشد لاک پشتی است و سال گذشته نیز همانند سال های قبل این رشد را شاهد بودیم.
این نویسنده کشورمان در همین زمینه ادامه داد: از ابتدای انقلاب که بخش عمدهای از نویسندگان به فرهنگ ارزشی و ترویج این فرهنگ روی آوردند ما شاهد رشد آثار بودهایم و خوشبختانه این رشد در طی این سی و اندی سال هرگز متوقف نشده است.
مخدومی اضافه کرد: رشد آثار در این سالها از لحاظ محتوا و غنای محتوایی کتب و همچنین از نظر تسلط نویسنده بر متون ادبی میباشد که این رشد با سرعت بسیار پایینی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در بخش توزیع، تبلیغ و معرفی کتاب در سال گذشته قدمهای خوبی برداشته شده است، بیان داشت: همین امر به رشد و تعالی هر چه بیشتر کتاب کمک کرده و دلیل این امر این است که هر چه کتاب بیشتر دیده شود بیشتر مورد نقد دیگران قرار میگیرد و نویسنده با نظرات و دیدگاههای گوناگون آشنا می شوند و همین امر باعث رشد سطح آثار می شود.
این نویسنده کشورمان گفت: طبیعتا به جریان افتادن حوزه کتاب می تواند بسیاری از حوزه ها مانند حوزه آموزش، نقد و تحلیل را به تکاپو بیاندازد و این مسئله بسیار مهمی است.
مخدومی در خصوص عملکرد معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در حوزه کتاب بیان داشت: در سال گذشته اتفاقی خاصی رخ نداد که بخواهیم نسبت به آن به معاونت فرهنگی نمره بدهیم.
وی ادامه داد: انتظار این است که وقتی در مسیر حرکت کتاب و کتابخوانی در جامعه و حوزه تولید کتاب جامعه به مشکل بر می خورد از سوی مسئولین چاره اندیشی شود.
این نویسنده کشورمان در همین زمینه افزود: البته در سال گذشته به دلیل برخی مسائل مانند گرانی کاغذ در حوزه کتاب با چالش مواجه شدیم ولی از سوی مسئولین فرهنگی چاره اندیشی نشد.
مخدومی با بیان اینکه با برگزاری جشنواره ها باید به فضای فرهنگی و همچنین به نویسندگان کمک شود، گفت: جشنوارهها باید بتوانند نویسنده را تشویق کرده و به وی انگیزه دهند و جشنوارهای که نتواند این مسائل را رعایت کرده و به آنها عمل کند طبیعتا جشنواره موفقی نخواهد بود.
وی ادامه داد: در واقع جشنواره ها برپا می شوند که بتوانند مسیر را تعیین کرده و آن را جهتدهی کنند و در صورتی که نتوانند این جهتدهی داشته و نویسنده را ترغیب به تولید آثار فاخر کنند جشنواره موفقی نخواهند بود و این مسئله نیاز به آسیب شناسی دارد و در سال گذشته ما شاهد برگزاری جشنواره موفقی نبودیم.
این نویسنده کشورمان در پایان در خصوص آرزویش در حوزه کتاب برای سال جاری خاطر نشان کرد: آرزوی همه ما این است که در کلیه حوزههای فرهنگی گزینشها، گزینشهای فرهنگی باشد و مشکلمان در حوزه فرهنگی نیز همین گزینشها است و در بعضی موارد وقت بسیاری باید برای این امر صرف شود.