به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه اعتراضات صنوف به برخی سیاستهای دولت و وزارت صنعت ، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی، این بار صنف مرغداران تحت فشار قرار گرفتهاند و به دنبال راه چارهای برای فرار از ورشکستگی هستند.
دولت که تجربه به هم ریختگی بازار در سال گذشته را داشت، پیش از عید برای کنترل قیمتها در ایارم نوروز دست به ذخیره سازی گسترده مواد غذایی در انبارها زد تا با افزایش تقاضا در ابتدای سال جدید از افزایش قیمتها خودداری کند.
اما داستان فراتر از این حد رفت و میزان عرضه مرغ یخ زده وارداتی به حدی رسید که قیمت مرغ در بازار حتی از قیمت تمام شده برای مرغدار کمتر است.
البته این وضعیت برای مصرف کننده خوشایند است اما نباید از مضرات آن و چالش های پیش رو غافل شد.
نکته نخست اینکه عرضه گسترده و غیرکارشناسی مرغ و همچنین برخی کالاهای دیگر به بازار باعث شده برخی تولید کنندگان کاملا متضرر شوند و حتی هزینه خود را هم بدست نیاورند.
در این شرایط تولید داخلی با اسیب جدی روبرو است و بسیاری ورشکست شده و تولید را کنار می گذارند و عدهای نیز از ترس ورشکستگی، سرمایه هایشان را به جای دیگر می برند.
با کاهش تولید داخل به دلیل کاهش تعداد تولیدکنندگان، بازار به این میزان از واردات مرغ متکی میشود و چون امکان ادامه این حجم بالا از واردات در چندین حوزه کشاورزی و دامداری وجود ندارد، قیمتها با شیب تندی افزایش مییابد و عملا این اقدام دولت برای کنترل بازار نتیجه عکس خواهد داد.
به عنوان راه حلی جایگزین، دولت میتواند از امروز برای تولید مواد غذایی اساسی در سال آینده یارانه دهد و در عوض نوروز بعد با افزایش تولید داخلی دیگر نیازی به واردات نخواهیم داشت و نوسان قیمت هم رخ نمیدهد.