به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز دانشگاه علوم پزشکی ایران میزبان کسانی بود که شاید برای اولین بار پا به این دانشگاه می گذاشتند. دانشجویان ودانش آموخته گانی که برای ادامه تحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران را انتخاب کرده بودند اما به دلیل کمبود فضای آموزشی باید راهی دانشگاه علوم پزشکی ایران می شدند.
دانشجویان در این تجمع که در محیطی آرام برگزار می شد خواستار مشخص شدن تکلیف خود بودند. گروهی به این قضیه اعتراض داشتند که در موقع ثبت نام خبری ازنام دانشگاه ایران نبود اما در بدو ورود شرایط تغییرکرد و گروهی دیگر از ثبت مقالات ونوشته های علمی خود به نام دانشگاه تهران خبر می دادند.
ماجرا به دو سه سال قبل بر می گردد زمانی که برای اولین بار دانشگاه علوم پزشکی ایران در دوره وزارتی مرضیه وحید دستجردی، در دانشگاه علوم پزشکی تهران ادغام شد. درآن زمان تمام دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی ایران بنام دانشگاه تهران زده شد وبه این ترتیب دانشگاه ایران دو سه سالی را در بایکوت علمی گذارند.
اما با دوباره مطرح شدن احیای دانشگاه ها به صورت جداگانه جرقه ای از امید در میان دانشجویان زده شد. سرانجام این طرح دیروز و با حضور طریقت منفرد وزیر بهداشت به مرحله اجرا درآمد و بعد از گذشت 873 روز، دانشگاه علوم پزشکی ایران بار دیگر تشکیل شد.
اما این تشکیل دوباره دانشگاه ایران سردرگمی دانشجویان این رشته را بیشتر کرد چرا که عده ای انجام این طرح را به نفع دانشجویان می دانستند وعده ای دیگرانجام آنرا به ضرر دانش آموختگان این رشته بیان می کردند.
حال سوال اساسی اینجاست که تکلیف دانشجویان محصل در این دانشگاه چه می شود آیا آنها باید برای ادامه تحصیل به دانشگاه تهران بروند یا به دانشگاه علوم پزشکی ایران ؟! تکلیف کسانی که این نیم سال را در این دانشگاه به تحصیل پرداختند چیست؟ آنها باید کدام دانشگاه را انتخاب کنند .
دوروز پیش وزیر بهداشت با ابلاغ مصوبه ای این شرایط را اعلام کرد و همین طور در مصاحبه ای با رسانه ها از حق انتخاب دانشجویان خبر داد. جناب وزیر که در حاشیه همایشی در دانشگاه تهران صحبت می کرد گفت: دانشجویان کاملا اختیار دارند که دانشگاه را خودشان انتخاب کنند. دانشجویانی که برای تهران بودند براساس نمره خودشان دانشگاه اول کشور را انتخاب کرده اند. آنهایی که دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده اند، بر اساس منطق اگر بگویند برگردند، نباید شاکی باشند. ولی ما این حق را به آنها می دهیم که اگر می خواهند در دانشگاه علوم پزشکی تهران بمانند.
وزیر بهداشت درباره ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای پذیرش دانشجویان پردیس همت نیز گفت: از آنجا که برخی امکانات دانشگاه علوم پزشکی تهران به دانشگاه علوم پزشکی ایران منتقل میشود، ممکن است امکانات محدود شود و دانشجویان مشکل پیدا کنند که این طبیعی است. اما بدانیم این موضوع را که دانشگاه تهران زمانی با امکانات کمتر تعداد دانشجویان بیشتری داشته است، بنابراین مشکلی پیش نخواهد آمد..
طریقت منفرد همچنین به استفاده از قانون دانشجوی میهمان برای کمبود امکانات اشاره کرد و گفت: این موضوع در تمام دنیا مرسوم است؛ یک موسسه آموزشی نیرو پذیرش میکند و از یک موسسه آموزشی دیگر کمک میگیرد در واقع ازاین موضوع هم میتوانیم استفاده کنیم. همچنین دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان میکند که خوشحال است که دانشجوها سر جایشان باشند و درهمانجا آموزش ببینند. دانشگاه علوم پزشکی ایران و اساتید آن دوست ندارند آموزش از آنها گرفته شود و با انگیزه کامل آموزشها را ارائه خواهند داد.
آقای وزیر با اعلام این موضوع که نگرانی دراین زمینه وجود ندارد از دانشجویان خواست که مدارکشان را به دانشگاه مورد نظر خود برای پذیرش اعلام کنند وبداند که وزرات بهداشت پیگیر مشکلات آنها هست .
گفتنی است فردا جلسه ای با حضور دانشجویان این دانشگاه و مسولان مربوطه از جمله سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران جهت پاسخگویی به سوالات و ابهامات دانشجویان برگزار خواهد شد.
حال باید دید که آیا این مشکل به همین راحتی که جناب وزیرمی گویند قابل حل است یا حق با دانشجویان معترضی است که می گویند این کار به ضرر آنها تمام شده است .باید بود و دید .