آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۴۸۲

ادامه کاهش قیمت مرغ این ‌بار به ضرر مصرف‌کننده

نگرانی از کمبود تولید مرغ در ماه‌های آینده در حالی ایجاد شده که ارزانی بیش از حد قیمت مرغ زنگ خطر را برای تولیدکنندگان به صدا درآورده است.
ادامه کاهش قیمت مرغ این ‌بار به ضرر مصرف‌کننده

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ با نگاهی به دو سال قبل می بینیم طی ماه های آبان و آذر سال 90 خرید تضمینی با قیمت مناسبی صورت نگرفت، ذخیره سازی مناسب انجام نشد و همچنین کمبود سویا در اسفند 90 و فروردین 91 قیمت جوجه یک روزه را بشدت کاهش داد، همین دلایل باعث کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای تولید و کمبود مرغ در ماه مبارک رمضان سال 91 شد.

 

متاسفانه با داشتن چنین تجربه ای امروز نیز شاهد تکرار همین مسئله هستیم، وجود مرغ بیش از حد نیاز در بازار باعث کاهش قیمت آن شده که ادامه این روند به ضرر تولیدکنندگان خواهد بود؛ به طوری که کاهش بیش از حد قیمت ها، تولید را با بحران مواجه کرده و زنگ خطر را برای تولیدکنندگان به صدا درآورده است.

 

مرغ به عنوان ارزان ترین پروتئین در دسترس، به پر تقاضا ترین پروتئین مصرفی در ایام خاصی از سال (نوروز، ماه رمضان، محرم و غیره) تبدیل شده که این امر نیازمند توجه ویژه مسئولان برای کنترل قیمت و عرضه این محصول است که با احتساب نرخ تورم، بموقع مرغ را از تولیدکننده و تشکل ها خریداری کنند.

 

بر اساس این گزارش، تولیدکنندگان همواره برای تولید خود برنامه ریزی دقیقی دارند که با همکاری مسئولان، می توان بازار را از تلاطمات پیش رو مصون نگاه داشت.

 

در این شرایط به گفته مهربانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه، قیمت جوجه ای که باید 850 تومان باشد به حدود 500 تا 700 تومان رسیده است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند، جوجه ریزی متوقف می شود و با کمبود مرغ و تخم مرغ در ماه های آینده مواجه خواهیم شد.

 

نباید از این نکته غافل ماند که با اصلاح قیمت ها و اختصاص یارانه به تولیدکننده داخلی، انگیزه تولید برای مرغداران افزایش می یابد و با تحویل مازاد تولیدات مرغ به شرکت پشتیبانی امور دام در مواقع بحرانی بازار، تجربه کمبود تولید مرغ و تخم مرغ و تبعات آن تکرار نخواهد شد.

 

به گفته مقدم نیا، رئیس اتحادیه سراسری مرغداران، قیمت مرغ در بازار به حدود 4600 تومان رسیده که تولید مرغداری‌ها به همین دلیل به بازار عرضه نمی‌شود، در نتیجه فاصله میان عرضه باعث افزایش وزن مرغ شده که با افزایش هزینه تولیدکنندگان به ضرر مصرف کننده خواهد بود.

 

بنابراین در چنین شرایطی برای حمایت جدی از تولیدکننده با اختصاص نهاده های ارزان قیمت، خرید تضمینی، ذخیره سازی، آسان سازی فرآیند صادرات و اقداممات دیگر می توان از ایجاد بحران در تولید، زیان بیش از حد تولیدکنندگان و آشفتگی بازار در آینده جلوگیری کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار