مسعود مختاری در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه هدف اصلی تمام فناوریهای نانو فراهم کردن شرایط و امکانات رفاهی و آسایشی هرچه بیشتر برای بشر است، گفت: تمام اختراعات بشر نیز تاکنون در راستای فراهم کردن هرچه بیشتر آسایش بشر بوده است.
وی افزود: نانو فناوری نیز یکی از همین فناوریها و در واقع جدیدترین و پیشرفتهترین آنهاست که با این فناوری میتوان علاوه بر اختراع ابزارآلات جدید برای کاربردهای متفاوت و فراوان، نواقص و کمبودهای تمام فناوریهای دیگر را برطرف کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد رشت گفت: در فناوری نانو در واقع مواد سازنده یک وسیله یا یک ابزار را از نو میسازیم و با خرد کردن و آسیاب کردن یک وسیله و ماده اولیه آن با ابعاد نانو متری، مواد اولیه را فراهم میکنیم و یا اتمهای سازنده آن ماده را با روشهای بسیار پیچیده کنار هم میگذاریم تا به ابعاد نانو برسیم.
مختاری گفت: با تولید این نانو ساختارها به همان صورتی که در گذشته ابزارآلات و لباس تولید میشد، عمل شده و تجهیزات جدید تولید میشود با این تفاوت که مواد اولیه مورد مصرف، متفاوت است.
وی با بیان اینکه از فناوری نانو به عنوان اصلاح کننده نیز استفاده میشود، بیان کرد: فناوری نانو یک پل ارتباطی به دنیای جدید است که دنیایی از ایدهها و افکار جدید را به ذهن انسان میرساند که توسط آنها میتوان رفاه زندگی بشر را بیشتر تامین کرد.
عضو هیئت علمی گروه آموزشی شیمی دانشگاه آزاد واحد رشت، احداث یک آزمایشگاه تحقیقاتی نانو فناوری در این دانشگاه را نیازمند تامین بودجه استانی دانست.
مختاری گفت: برای تحقیق و پژوهش احداث یک آزمایشگاه تحقیقاتی نانو فناوری و تهیه و تجهیز دستگاههای میکروسکوپی برای شناسایی و آنالیز، ترکیبات نانو مورد نیاز است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین کارگاه نانو فناوری در واحد رشت برای دانشجویان رشتههای شیمی، فیزیک، بیولوژی و مهندسی در تمام مقطع افزود: هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی دانشجویان با مفاهیم اساسی، ساخت و کاربرد نانو فناوری است.
عضو هیئت علمی گروه آموزشی شیمی دانشگاه آزاد واحد رشت میزان تاثیرگذاری برگزاری چنین کارگاههایی را مستلزم مرور زمان خواند و گفت: شرکت دانشجویان در این کارگاه نشان دهنده میزان علاقهمندی آنها و مشارکت در مباحث مربوطه است.
مختاری پژوهشگران و صنعتگران حوزه نانو فناوری را نیازمند حمایت همهجانبه مسئولان دانست و خاطرنشان کرد: خرید محصولات نانویی داخلی بزرگترین حمایت مردم از پژوهشگران و فعالان این عرصه است.
وی برخی از ابداعات فناوری نانو را برشمرد و گفت: کفشی که برق تولید میکند، لباسی که در هنگام راه رفتن گوشی همراه را
شارژ میکند، و غیره از جمله ابداعات به دست آمده از این فناوری است.
عضو هیئت علمی گروه آموزشی شیمی دانشگاه آزاد واحد رشت با بیان اینکه دانشمندان بر این عقیده هستند که با فناوری نانو میتوان تا حد زیادی زمان را نیز متوقف کرد، بیان کرد: البته به این معنا نیست که میتوان زمان را متوقف کرد، بلکه میتوان سرعت وسایل نقلیه را به سرعت نور رساند یا حتی یک شی را در جایی از جهان تجزیه کرد.
مختاری خاطرنشان کرد: از این طریق میتوان اطلاعات جرمی و انرژی مادهای را به اطلاعات الکترونیکی تبدیل کرد و در جایی دیگر از جهان آن را تولید کرد مثلاً کاری شبیه فاکس کردن که البته این بار به جای نوشتن، این کار با یک وسیله یا یک ماده خوراکی انجام میشود.