آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۶۶۳
نشست خبری نمایشگاه تخصصی عملکرد و دستاوردهای وزارت ارشاد

حسینی: در کارهای فرهنگی یک روز هم وقفه ایجاد نشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با جرات می‌توانم بگویم حتی یک روز در کارهای فرهنگی و هنری کشور وقفه ایجاد نشده است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمد حسینی در نشست رسانه‌ای نمایشگاه تخصصی عملکرد و دستاوردهای وزارت ارشاد که ظهر امروز در ساختمان سینمایی این وزارتخانه برگزار شد، گفت: فردا نمایشگاه ره‌توشه در تالار وحدت افتتاح می‌شود.در این نمایشگاه اقدامات صورت گرفته در دولت دهم به نمایش گذاشته می‌شود.


 وی گفت: گاهی فعالیت‌های ایجابی و مثبت انجام شده مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد یا کارهایی که برای اولین بار پایه‌گذاری شده‌اند، با کم‌لطفی رسانه‌ها مواجه می‌شود.


 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: جشنواره فرهنگی امام رضا(ع) از یک دبیرخانه به یک بنیاد مستقیم و سراسری تبدیل شد که از این قبیل کارها در وزارت فرهنگ فراوانند ولی متأسفانه مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرند.


 حسینی با بیان اینکه ما در زمینه اطلاع‌رسانی ضعیف عمل کرده‌ایم، گفت: ما نتوانستیم زحماتی را که در این چندسال توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده به خوبی اطلاع‌رسانی کنیم و البته کم‌لطفی برخی رسانه‌ها نیز در این امر دخیل بوده است. به اخبار کمتر توجه می‌شود و اینکه مقام معظم رهبری فرمودند فرهنگ باید از مظلومیت خارج شود، نیازمند همکاری همه مسئولان و رسانه‌ها است.


حسینی  افزود: اگر می‌خواهیم از فرهنگمان در سایر کشورها صیانت کنیم باید دستگاه‌های اطلاع‌رسانی فعال باشند و یکی از دلایل برپایی نمایشگاه ره‌توشه آگاهی بخشی به مردم است.


حسینی با اشاره به خبر انفجار‌های بغداد که در آخرین سه شنبه سال 91 منتشر شد گفت: در همان روز یک هیئت فرهنگی از کشورمان با مقامات فرهنگی بغداد دیدار می‌کنند ولی متأسفانه به این خبر کمتر پرداخته می‌شود.


وی ادامه داد: در استان‌های کشور کارهای فرهنگی بسیار خوبی صورت گرفته به طور مثال در اصفهان چندین پروژه فرهنگی افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است که به این‌گونه خبرها کمتر توجه می‌شود.


وی با بیان اینکه اگر در شهرستان مجتمع فرهنگی یا سینما وجود نداشته باشد، به سرعت در رسانه‌ها منعکس می‌شود، گفت: ولی اقدامات مثبتی که در زمینه فرهنگی در کل کشور انجام می‌شود خیلی دیر منعکس می‌شوند و بیشترین خبرهای ما خبرهای پرحاشیه است.


وی  افزود: اگر کارنامه وزارت ارشاد در معرض دید قرار نگیرد در واقع تلاش همه افراد و همه هنرمندان نادیده گرفته می‌شود برپایی نمایشگاه ره‌توشه برای در معرض قرار گرفتن فعالیت‌های وزارت ارشاد برپا خواهد شد.


حسینی اضافه کرد: به کارهای بزرگی مانند برپایی جشنواره خلیج فارس که امروز سومین دوره آن برگزار می‌شود، فقط اشاره کوتاهی توسط رسانه‌ها می‌شود. تأسیس معاونت قرآت و عترت، ارتقای معاونت سینمایی به سازمان سینمایی و برپایی نمایشگاه مد و لباس از جمله اقدامات مثبت وزارت فرهنگ است که برای اولین بار صورت گرفته است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  افزود: در این دوره جهشی در فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام گرفته است که در این میان می‌توان به تأسیس بنیاد ادبیات داستانی، تأسیس اتحادیه ناشران اسلامی و ... اشاره کرد.


وی با بیان اینکه موسسه هنرمندان پیشکسوت در گذشته نیز به فعالیت می‌پرداخته است گفت: ولی اعتبار خاصی برای این موسسه در نظر گرفته نمی‌شد که خوشبختانه در پایان سال 90 یک و نیم میلیارد تومان اعتبار به این موسسه اختصاص داده شد. در حوزه شعر ما تکریم از بزرگان و مفاخر را داشته‌ایم که این نشان دهنده توجه زیاد به این حوزه است.


حسینی افزود: اگر به مفاخر و مشاهیر کشورمان توجه نشود کشورهای دیگر نام آنها را برای خود به ثبت می‌رسانند که این اصلا خوشایند نیست. ممکن است فردی مانند ابوالفضل بیهقی به کشورهای دیگر سفر کرده باشد ولی زادگاه وی ایران است و ما باید از چنین افرادی که جزو مفاخر کشورمان هستند حمایت کنیم.


وی در خصوص استان‌های کشور گفت: کارهای خوبی در سایر استان‌های کشور انجام شده که از ابن میان می‌توان به برگزاری برنامه‌های ملی در سطح استان‌ها اشاره کرد.


حسینی در رابطه با اهدا درجه هنری به هنرمندان گفت: در این حوزه با یک جهش بسیار خوب روبه‌رو بوده‌ایم و 477 درجه هنری را در سال گذشته به هنرمندان و سایر افراد واجد شرایط اهدا کرده‌‌ایم.


وی افزود: در ارتباط با مجوز‌های موسسات فرهنگی و هنری می‌توانیم بگویم که به روز شده‌ایم که به دست آوردن چنین جایگاهی ساده نیست. بیش از دو هزار و 300 مجوز نشریه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است.


حسینی اضافه کرد: در سال گذشته به 14 نفر از حافظان و اساتید قرآن نشان دولتی اهدا شده است و جشنواره‌های متعددی در زمینه قرآن در کشور برگزار بود. در سازمان اوقاف هم کارها دقیق و شفاف انجام می‌گیرد و کاملا مشخص است که موقوفه‌های رسیده در کجا هزینه می‌شود.


وزیر فرهنگ با اشاره به کانون فرهنگی و هنری مساجد گفت: تعداد کانون فرهنگی و هنری مساجد از شش هزار به 15 هزار رسیده است و این رقم قابل توجهی است. بنیاد بازی‌های یارانه‌ای هم طی سال‌های اخیر تشکل شد و خانه‌های فرهنگی دیجیتال در کشور شکل گرفت که امیدواریم این کارها استمرار داشته باشد.


وی افزود: کارهای فرهنگی که در دولت هفتم و هشتم وجود داشت در طی این چند سال استمرار داشته و علاوه بر آن کارهای جدید نیز در کشور شکل گرفته است که این اقدامات در نمایشگاه ره‌توشه در معرض دید علاقه مندان قرار می‌گیرد.


حسینی گفت: نمایشگاه ره‌توشه از فردا آغاز و تا چهار اردیبهشت در حوزه‌های قرآنی، موسیقی، سینمایی و ... ادامه خواهد داشت. با جرئت می‌توانم بگویم حتی یک روز در کارهای فرهنگی و هنری کشور وقفه ایجاد نشده است.


وی با اشاره به انتخاب پایتخت فرهنگی گفت: هر ساله یک کشور به عنوان پایتخت فرهنگی انتخاب می‌شود که سال گذشته افغانستان به این عنوان انتخاب شد و ما علی‌رغم عدم حضور بسیاری از کشورها در آن مراسم حضور داشتیم.


وی در ارتباط با نمایشگاه ره‌توشه گفت: این نمایشگاه در 1500 مترمکعب و 22 بخش اصلی دایر خواهد شد که در حاشیه برگزاری نمایشگاه دو نشریه تخصصی مورد بازدید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.


در ادامه این نشست خبری حسینی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اختصاص بودجه‌های کلان به بعضی از فیلم‌های سینمایی گفت: در مجلس ردیفی به‌عنوان فیلم‌های فاخر وجود دارد که وزارت فرهنگ مجری این طرح است و باید از بعضی فیلم‌ها مانند فیلم جنگی یا فیلم‌های تاریخی باید حمایت بیشتری انجام شود.


وی ادامه داد: فیلمی مانند فیلم استرداد هزینه‌ای بیشتر از فیلم‌های دیگر دارد که باید از آن حمایت شود و لازم است هر ساله یک یا دو فیلم اعتبار بیشتری دریافت کنند.


وی در ارتباط با افت تماشاگران در چند سال اخیر گفت: این مسئله از گذشته وجود داشته و با توجه به افزایش و تنوع شبکه ها امری طبیعی است.


حسینی افزود: سینماگران باید از جاذبه‌ها در فیلم‌هایشان استفاده کنند و بتوانند مخاطبان بیشتری جذب کنند.


وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: نمایشگاه ره‌توشه برای نمایش کارهای صورت گرفته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.


حسینی ادامه داد: نمایشگاه مد و لباس و بنیاد سینمایی که در این چند ساله اخیر راه‌اندازی شده است در آغاز راه هستند و نیاز به حمایت دارند و باید در سال‌های اخیر استمرار یابند تا نتیجه آنها را در کشور شاهد باشیم.


وی ادامه داد: بسیاری از کارها فرهنگی به دلیل کمبود بودجه در کشور به زمین مانده‌اند و متأسفانه به بخش فرهنگ و هنر از اول انقلاب تا به حال کمتر توجه شده است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار