به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سازمان جهانی کار در گزارشی که در ارتباط با دستمزد کارگران در کشورهای مختلف اعلام شده، عنوان می کند: در یک دهه گذشته افزایش دستمزد واقعی منجر به افزایش قدرت خرید شده است؛ به طوری که قدرت خرید در آسیا دو برابر، در اروپای شرقی و آسیای مرکزی تقریباً سه برابر و در آمریکای لاتین 15 درصد افزایش یافته است.
سازمان جهانی کار در این گزارش که موضوع آن «آیا دستمزدها در سراسر جهان همگرا است؟» می افزاید: دستمزد کارگران بخش ساخت و ساز در کشورهای کمتر توسعه یافته سه تا پنج برابر کمتر از کارگران کشورهای توسعه یافته است.
سازمان بین المللی کار معتقد است پرداخت دستمزد به نسبت بهره وری نیروی کار، سرمایه و میزان توسعه یافتگی کشورها بستگی دارد.
این سازمان می افزاید: می توان نقش عوامل بین المللی را به صورت نسبی در تعیین سطح دستمزدها بررسی کرد، اما برخی معتقدند با جهانی شدن فشار دستمزدها رو به پایین است و برخی دیگر نیز معتقدند نهادهای داخلی کشورها در تعیین میزان دستمزد نقش دارند.
طبق جدول زیر که برای سال 2010 تهیه شده است، مشاهده می شود که کشورهای صنعتی در مقایسه با کشور در حال توسعه و کمتر توسعه یافته حقوق ماهیانه بالاتری را به کارگران پرداخت می کنند. آمریکا با 3400 دلار در ماه بیشترین دستمزد را به کارگران خود اختصاص می دهد.
همچنین در جدول زیر مشاهده می شود که میزان دستمزد کارگران در بخش ساخت و ساز تا حدود زیادی وابسته به میزان توسعه یافتگی کشورها است.
در این جدول آلمان با 3500 دلار در ماه بیشترین دستمزد را به کارگران پرداخت می کند، بعد از این کشور آمریکا با 2800 دلار در ماه در رده دوم قرار دارد.
این سازمان معتقد است تقریباً نیمی از افراد شاغل از دستمزد به عنوان تکیه گاه زندگی استفاده می کنند.
همچنین در این گزارش عنوان شده است، دستمزد منعکس کننده ترکیبی از بهره وری سرمایه، نیروی کار و تکنولوژی در هر کشور است.