به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، تقی ریاحی روز گذشته در مراسم تودیع و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی گلستان که با حضور آیتی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: طی سفرهای ریاست جمهوری به استان اقدامات بسیار خوبی در حوزه سلامت در استان اتفاق افتاده و پروژه های خوبی تکمیل شده است، اما در مقایسه با مطالبات مردمی همچنان عقب هستیم که امیدواریم بتوانیم به همت مسئولان طعم سلامت را بیش از گذشته به مردم بچشانیم.
وی عنوان کرد: طی این سال ها رفتار و صورت بیماری ها عوض شده و آسیب هایی که بشر را هم تهدید می کند تغییر کرده است و معضلاتی چون بیماری های روانی و امنیت و رفاه همه مسائلی هستند که با گسترش مفهوم سلامت، مطالبه خاص خود را از طرف مردم دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان تصریح کرد: بحث سلامت بحث پاسخگویی به نیازهای مردمی است و مردم از ما تکریم و احترام و حداقل برآورده شدن نیازهای سلامت و بهداشت را از آب آشامیدنی تا درمان می خواهند.
ریاحی گفت: باید بتوانیم مطالبات واقعی مردم را شناسایی کنیم و بر اساس شرایط مهمترین سرمایه در دست یعنی مشارکت مردم را در برنامه های بهداشت و درمان جلب کنیم، همچنین از دیگر سرمایه های ما در بخش سلامت نیروی انسانی خدوم بخش درمان و مسئولان استانی هستند.
وی افزود: در بهترین شرایط بضاعت سیستم دولتی در پوشش خدمات به 50 درصد هم نمی رسد، اما ظرفیت هایی چون خیرین سلامت و بخش غیر دولتی و اصل مترقی 44 قانون اساسی که متشکل از منویات رهبر انقلاب است، به عنوان اهرمی در پیشرفت نظام سلامت می تواند به ما کمک کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی این استان در ادامه گفت: از دیگر اولویت های پیشگیری استفاده از تمام ظرفیت های موجود است تا بتوانیم آسیب ها را کم کنیم و طب سنتی که از آموزه های پزشکی خودمان است را احیا کنیم.
ریاحی اظهار داشت: طب سنتی قدمتی به اندازه عمر بشریت دارد که امیدواریم از این عملکرد و علم روز دنیا که افزایش امید به زندگی را به انسانها هدیه کرده به خوبی بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه نقشه راه و برنامه کلی این دانشگاه مشخص است، خاطرنشان کرد: یکی از مرهمهایی که بر بدنه بهداشت و درمان میتواند پاسخگو باشد و بسیاری از گرفتاریها را برطرف کند، بحث واگذاریهاست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان بر ضرورت کاربردی شدن آموزشها تاکید کرد و بیان داشت: آموزشهای هدفمند حلال مشکلات جامعه امروز است، لذا مهمترین اولویت در دانشگاه را بر مبنای برنامه محوری قرار خواهیم داد.
ریاحی ظرفیت بسیج جامعه پزشکی، مردم و سایر نهادها را در کمک به نظام سلامت مهم خواند و گفت: اولویت دنیا مشخص شده است، به طوری که با پیشگیری میتوان بار بیماریها و هزینهها را در جامعه کاهش داد.
عباسی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز در این مراسم با بیان اینکه توسعه نیروی انسانی یکی از چالشهای جدی دانشگاه علوم پزشکی گلستان بوده است، خاطرنشان کرد: اغلب نیروهای دانشگاه غیرفنی بودند و متاسفانه نیروهای هدفمند و فنی کم داشتیم و همچنان نیز این کمبود احساس میشود.
وی افزود: یکی دیگر از چالشهای جدی دانشگاه استخدام نیروهایی است که از سال 1389 جذب شده بودند و برای این افراد هنوز ردیف حقوقی مشخص نشده است.
عباسی کسری منتقل شده از سال 1390 به سال 1391، عدم تامین اعتبار در جذب اعضای غیر هیئت علمی و اختلاف زیاد رشد بهای کالاها و خدمات نسبت به رشد سنواتی را از جمله مشکلات موجود در دانشگاه دانست.
وی در خصوص فعالیتهای مثبت انجام شده در دوران مسئولیتش گفت: راهاندازی کلینیکهای پیامبر اعظم (ص)، راهاندازی کلینیک تخصصی دندانپزشکی، تمام وقت کردن متخصصان و فوق تخصصها و خرید دستگاه شتابدهنده خطی با وجود تحریمها را از اقدامات مهم این دانشگاه برشمرد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: خرید متمرکز داروهای استراتژیک مورد نیاز بیماران با توجه به نوسانات قیمت یکی از موفقیتهای مهم بود که انجام گرفت.
عباسی از راهاندازی دانشکده طب سنتی در سال جاری در این استان خبر داد و یادآور شد: برقراری کامل سیستم اتوماسیون اداری، اجرای سیستم اتوماسیون بیمارستانی و فعال بودن 30 سرور در دانشگاه از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی در پایان برای سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی گلستان آرزوی موفقیت کرد و اظهار داشت: امیدوارم ایشان با حفظ استقلال دانشگاه و بهرهگیری از تمام ظرفیتهای موجود بتواند حرکتهای رو به جلو داشته باشد.
لازم به ذکر است، در این مراسم از زحمات عبدالله عباسی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان تقدیر و حکم مسئولیت به تقی ریاحی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان اهدا شد.