به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مصطفی کواکبیان شب گذشته به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز در تالار فجر این دانشگاه گفت: بعضی میگویند برنامههای خودتان را بگویید و به دولت فعلی کاری نداشته باشید، اما تا وضع فعلی تشریح نشود، نمی توانیم برنامههای خود را بگوییم.
وی افزود: 50 برنامه در اولویت دارم که تا موقع ثبت نام آنها را تشریح خواهم کرد، که از این تعداد پنچ برنامه در امور کلان کشوری، پنچ برنامه اداری، پنج برنامه اجتماعی، پنج برنامه بین المللی، 12 برنامه اقتصادی، 10 برنامه سیاسی و هشت برنامه فرهنگی خواهد بود.
با شعار «زنده باد اصلاحات» و با «دولت اخلاق» وارد صحنه میشویم
کاندیدای اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: با شعار «زنده باد اصلاحات» و با «دولت اخلاق» وارد صحنه میشویم و سه انگیزه از انتخاب نام «دولت اخلاق» در صورت حضور خود برای دولت بعدی دارم:
1. یکی از پایههای مهم حکومت جمهوری اسلامی اخلاق و معنویت است، جوامع سکولار مدعی نیستند که رشد فضایل اخلاقی هم از وظایف دولت است؛ اما دولت جمهوری اسلامی علاوه بر معیشت مردم زمینه رشد اخلاق جامعه را هم باید تامین کند.
2. در متن سوگندنامه هنگام مراسم تحلیف آمده است که پاسدار ارزشهای دین هستم و میخواهم در راه ترویج اخلاق و دین تلاش کنم.
3. بداخلاقیهای که از مناظرات سال 88 آغاز شده و تا کنون هم ادامه دارد، باید از جامعه ما رخت برببندد.
اخلاق مخفف پنج برنامه اصلی برای حل مشکلات کشور
کواکبیان واژه اخلاق را مخفف پنج برنامه دانست و تشریح کرد: الف؛ اقتصاد پیشرفته، خ؛ خدمت بیشائبه، ل؛ لغو انواع تحریمها، الف؛ اصلاحات همهجانبه و ق؛ قانونمداری است که حل اصلیترین مشکلات جامعه در گرو همین پنج برنامه است.
وی افزود: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری گفتند دولت بعد باید نقاط قوت دولت فعلی را داشته باشد؛ اما نقاط ضعفش را نداشته باشد، بنا داشتم نقاط قوت دولت را بگویم؛ اما نقاط قوت چندانی ندیدم، البته پشتکار احمدی نژاد نقطه قوت است؛ اما اگر کار و پشتکار با بصیرت و بینش صحیح باشد.
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: عامل بدون بصیرت مانند یک روندهای است که در جاده حرکت نمیکند، هرچه سرعت بیشتری داشته باشد بیشتر از مسیر اصلی منحرف می شود.
اگر پیروز انتخابات باشم این نقاط ضعف را در دولت بعد نخواهید دید
وی بی برنامگی، بی قانونی دولت، حرکتهای پوپولیستی، بی انضباطی مالی و یکه سالاری احمدی نژاد را پنج نقطه ضعف دولت اعلام کرد و گفت: تعهد میکنم که اگر پیروز انتخابات باشم این نقاط ضعف را در دولت بعد نخواهید دید.
نماینده مردم سمنان و مهدیشهر در هشتمین دوره مجلس تعطیلی سازمان برنامه بودجه را یکی از مصادیق بیبرنامگی دولت خواند و ادامه داد: با این کار نظام برنامهریزی در کشور ضربه خورد؛ ما در دولت بعد احیای سازمان برنامه و بودجه را دنبال خواهیم کرد.
کواکبیان افزود: احمدی نژاد تفسیر جدیدی از قانون دارد و هر قانونی را که به تعبیر خودش با قانون اساسی همخوانی ندارد، اجرا نمیکند؛ بسیاری از مصوبات مجلس را به همین خاطر اجرا نکرد؛ هیچگاه ایستادن در برابر قانون را تا این حد نداشتیم.
وی با اشاره به 765 مصوبه چهار سفر استانی که تنها 14 درصد آن اجرایی شده است، بیان داشت: این مصوبات از جمله کارهای پوپولیستی و وعدههایی است که عملی نشده اند، اینقدر این وعدهها زیاد است که تا چهار دولت آینده وعدههای عملی نشده داریم.
نماینده مردم سمنان و مهدیشهر در هشتمین دوره مجلس خاطرنشان کرد: اگر کسی بگوید احمدی نژاد شخصا مالی را برای خود میبرد، این را قبول ندارم؛ اما دولت به شدت بی انضباطی مالی دارد، حجم بالای بدهی دولت به شرکتهای دولتی و حتی بخش خصوصی و اختلاس سه هزار میلیاردی نشانگر این بی انضباطی مالی است.
کواکبیان با بیان اینکه بعد از روز رای گیری در صورت پیروزی یک سوم کابینه را معرفی میکنم، گفت: یکه سالاری را قبول ندارم. جریان وزیر هلو نشان از یکه تازی احمدی نژاد بود. در صورت پیروزی حتما چهار و یا پنج وزیر اصولگرا در کابینه خواهم داشت، مگر علی مطهری از طریق رایحه خوش خدمت به مجلس نیامد؛ اما از افتخارات ما بود.
وی در پاسخ به حضار در خصوص نحوه تامین هزینههای تبلیغات گفت: در چهار سال مجلس هشتم پولی از مجلس نگرفتم و شخصا برنامه خاصی برای هزینههایتبلیغاتی ندارم؛ من با تصمیم حزبی وارد عرصه انتخابات شدم و هزینه ستادهای انتخاباتی من را حزب متقبل شده است، البته هزینه چندانی هم نیاز نیست، بیشترین تبلیغات من سخنرانی هایم خواهد بود.
اصلاحطلب واقعی یعنی چه؟
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه بعضی میگویند اصلاحطلب واقعی نیستی! پاسخ داد: ا گر منظور از اصلاحطلب واقعی براندازهای خارج از کشور هستند که اصلاحات را به معنی نابودی نظام میدانند، من اینطوری نیستم و با آنها مخالفم.
کواکبیان بیان داشت: خاتمی هم اینطور نیست هر کس تهمت میزند بیخودی است، افتخار میکنم که اصلاح طلب هستم و معتقدم اصلاحات در کشور نیاز است؛ اما این اصلاحات در جهت تقویت و بقای نظامی است که حاصل خون شهداست. این اصلاحات در چهارچوب نظام و ارزشهای دینی و منافع مردم است.
وی تصریح کرد: شرط حضور ما برداشتن حصر موسوی و کروبی نبود؛ اما آرزو میکنم این حصرها برداشته شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: من در جهت تقویت تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها حتما برنامه دارم و معتقدم دانشجویان و دانشگاهیان باید بتوانند آزادانه حرفهایشان را بزنند. با کمیته انضباطی رفتن دانشجویان و زودتر از موعد بازنشسته کردن اساتید به علت فعالیت سیاسی مخالفم و معتقدم این کار باعث فرار مغزها میشود، هر چه فضا را تنگتر کنیم جلوی رشد علمی را گرفتیم.
کواکبیان در خصوص عملکرد خود در فتنه 88 ادامه داد: هیچوقت نگفتم در انتخابات 88 تقلب شده فقط گفتم بسیار تخلف شده است، این تخلفات الان هم دیده میشود، نمونه بارز آن هم جشن ورزشگاه آزادی به بهانه تقدیر از ستاد تسهیلات نوروزی است.
وی افزود: ولایتپذیری با ادعا نمیشود، بسیاری مدعی ذوب در ولایت بودند؛ اما در عمل کمیتشان لنگ است؛ اگر کسی یک سند بیاورد که در طول زندگی سیاسی خود خلاف ولایت حرکت کردم به او جایزه میدهم. چنین چیزی وجود ندارد، رهبری نظام برای ما حرمت دارد و ارزشمند است و خط قرمز ما در حزب به شمار می آید.
اگر تایید نشوم کف خیابانی عمل نمیکنم
دبیرکل حزب مردمسالاری همچنین با بیان اینکه بعید میدانم تایید صلاحیت نشوم، گفت: من از 14 سالگی در مبارزات سیاسی بودم و تمام زندگی من بحث سیاسی بوده و از رجال سیاسی هستم، اگر هم تایید نشوم خیلی ناراحت نمیشوم و احساسم این است که باری از دوش ما برداشته شده است؛ البته ممکن است از طریق قانونی علت را پیگیری کنم؛ اما کف خیابانی عمل نمیکنم.
کواکبیان ادامه داد: اگر طبق روال قانونی در انتخابات پیروز نشوم صبح روز بعد به دیدار رقیب پیروز میروم.
وی با تاکید بر عقل جمعی در تصمیمگیری تصریح کرد: گفتیم اگر خاتمی در انتخابات شرکت کند من کنار میروم، نگفتیم هرچه او بگوید قبول میکنیم، من براساس اجماع یعنی تصمیم تمام نخبگان اصلاح طلب سراسر کشور که با آنها ملاقات داشتم به عرصه انتخابات آمدم، خود خاتمی هم معتقد به عقل جمعی است.
تنش زدایی و استکبارستیزی را در سیاست خارجی با هم جمع میکنیم!
این کاندیدای احتمالی اصلاحات در خصوص عملکرد خود در عرصه سیاست خارجی ادامه داد: در بحث سیاست خارجه معتقد هستیم نه فقط تنشزدایی علاج درد ماست و نه فقط استکبارستیزی. این دو مقوله را میشود با هم جمع کرد، هم میتوان استکبارستیز بود و هم تنشزدا.
کواکبیان خاطرنشان کرد: با آمریکا هم میتوان رابطه برقرار کرد البته با رعایت خطوط قرمز رهبری، ما معتقدیم بی جهت نباید حرفهایی در سطح بین الملل زده میشد که دولت به روزی برسد که بگوید همه مشکلات اقتصادی ما به خاطر تحریمهاست، نه باید صددر صد تسلیم زورگوییها شد و نه با قطعنامهها مشکل برای ملت درست کنیم.