به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام محمد حسین حسین زاده بحرینی ظهر امروز در نشست الزامات اقتصادی در سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی که در محل مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد بیان کرد: اگر قرار باشد حماسه سیاسی رغم بخورد باید به دو نکته توجه داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدالظله العالی) مشخص شد که حماسه سیاسی با شرکت مردم در انتخابات به وقوع خواهد پیوست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اما دو نکتهای که باید به آن توجه داشت یکی این است که حضور حداکثری در انتخابات و برگزار شدن انتخاباتی پر شور مد نظر قرار دارد و نکته دوم نیز محصولی است که از انتخابات خارج خواهد شد.
وی با بیان اینکه حضور حداکثری بسیار مهم است اما نباید از نتیجه انتخابات غفلت شود گفت: نتیجه انتخابات جزئی از حماسه سیاسی است که در نهایت هر فردی بر اساس تفکر خودش به نتیجه ای خواهد رسید.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی افزود: برخی ممکن است فکر کنند که شورای نگهبان کسانی را که نباید باشند را جدا خواهد کرد اما شورای نگهبان تا یک جایی میتواند جلو برود که به حضور حداکثری خدشهای وارد نشود. شکل دهی به آراء مردم در واقع تکلیفی است که توسط گروههای مرجع شکل خواهد گرفت.
متغیرهای اقتصادی برای تبدیل از وضعیت مطلوب به نامطلوب نیازمند زمان هستند
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آیا وقتی گفته می شود حماسه اقتصادی این یعنی تورم تا پایان سال کم خواهد شد یا به صفر خواهد رسید.
وی افزود: آیا حماسه اقتصادی به این معناست که اگر مثلا در حال حاضر 50 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم این میزان تا پایان سال چند برابر خواهد شد و آیا میتوان در یک مدت کوتاه انتظار تغییرات بزرگی را در اقتصاد داشت.
حجت الاسلام بحرینی بیان کرد: نباید در ذهنمان حماسه اقتصادی را با اعداد بزرگ تبیین کنیم و اگر بخواهیم اینگونه رفتار کنیم سال به پایان خواهد رسید و اتفاق خاصی نخواهد افتاد آن هم در وضعیتی که کشور چندین ماه از سال تعطیل است.
وی با بیان اینکه در کشور ما زمینه اقتصاد مقاومتی وجود دارد به موانع آن اشاره و تصریح کرد: اگر قرار است حماسه اقتصادی رخ بدهد باید این موانع را برطرف کنیم به عنوان مثال ببینیم 4.5 میلیون دانشجویی که در کشور داریم یک فرصت است یا یک تهدید.
بحرینی افزود: در حال حاضر در کشور ما 450 هزار میلیارد نقدینگی وجود دارد و این نقدینگی میتواند نقش مولد و یا نقش مخرب داشته باشد که اگر درست هدایت شود و به سمت تولید برود برخی مشکلات را حل خواهد کرد اما اگر همین نقدینگی هدایت نشد همان کارخانه دار فعال هم ترجیح می دهد برود سکه بخرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متغیبرهای اقتصادی برای تبدیل از وضعیت نا مطلوب به مطلوب نیازمند زمان هستند و نباید در صحبت هایمان توقعاتی را بوجود بیاوریم که بعدا عملی نشوند.
وی افزود: در سال 84، 92 هزار میلیارد تومان نقدینگی داشتیم و در همان سال توانستیم 184 هزار میلیارد تومان تولید کنیم یعنی به ازاء هر یک ریالی که در اقتصاد ما بوده دو ریال تولید کردهایم اما در سال 1390 به دلیل همان موانعی که وجود دارد به ازاء هر یک ریال نقدینگی کمتر از یک چهارم ریال تولید کردهایم.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی بیان کرد: حماسه اقتصادی یعنی اینکه موانع رشد اقتصادی و تولید را برداریم و بتوانیم پدیده انحراف نقدینگی را بر طرف کنیم. پدیده انحراف نقدینگی یهنی اینکه پول هست اما پولی که باید مایه حیات اقتصاد باشد گلوی اقتصاد ما را گرفته است.
نظام بانکداری ما نظامی ضد تولید است
نماینده مردم مشهد در مجلس بیان کرد: نظام بانکداری ما ضد تولید است و باعث میشود پول ها به جایی برود که نباید برود.
وی همچنین مهمترین مانع اقتصادی کشور در راه پیشرفت اقتصادی را نظام بانکی دانست و تاکید کرد: نظام بانکی ما ظاهرا اسلامی است با این نظام بانکی نمیتوان از تولید حمایت کرد.
حجت الاسلام بحرینی گفت: ما در نظام بانکداری به شدت ناموفق هستیم و اقتصاد ما هم که به این روز افتاده یک مانع اصلی بر سر راهش هیم نظام بانکداری است.
وی همچنین با اشاره به یک مانع جدی دیگر بر سر راه حماسه اقتصادی بیان کرد: فضایی که ما در آن قرار داریم نیز یک مانع جدی بر سر راه حماسه اقتصادی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: باید فضا به گونهای باشد که سرمایه گذار و تولید کنندهای که میخواهد تولید مشروعی انجام دهد فضا برایش آماده باشد.
وی همچنین با اشاره به نتیجه یکسری از تحقیقاتی که صورت پذیرفته عنوان کرد: بر اساس یک تحقیق از افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند پرسیده شده به چه میزان از عدم تحققق وعدههای دولتهایی که در آن کشورها سرمایه گذاری کردهاید نگران هستید که نتیجه این پرسش در کل جهان 40 درصد و در ایران 80 درصد بوده است.
حجت الاسلام بحرینی با بیان اینکه حماسه اقتصادی یعنی بر طرف کردن موانع از سر راه تولید به گونهای که تولید شکوفا شود افزود: پس از هدفمندی یارانه ها دولت تا یکسال توانست قیمتها را کنترل کند اما بعد از یکسال دولت دیگر نتوانست در برابر فشار بازار کاری انجام دهد.
نماینده مجلس خاطر نشان کرد: حرکت هوشمندانه دشمنان در تعیین زمان تشدید تحریم ها و همزمانی این تحریم ها با هدفمندی یارنه ها کار را کمی دشوار کرد و در واقع تورمی که بوجود آمد همهاش به دلیل هدفمندی نیست بلکه تحریم ها نیز تاثیر داشت.
وی افزود: البته در برخی موارد نیز بعضی از وارد گنندگان یکسری کالاهای خاص نیز به کشور خیانت کردند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بانک ما امروز به فکر تولید نیست و به همین دلیل انحراف در نقدینگی بوجود آمده و البته حاکمیت هم از این موضوع غافل مانده است.
مسئول تورم دولت است
حجت الاسلام بحرینی گفت: اگر دولت تصمیم بگیرد برای تامین هزینههایش ارز را گران کند این کار یکسری منفعت دارد و یکسری هزینه در پی خواهد داشت و هزینه این کار تورم است.
وی افزود: مسئول تورم دولت است و من قبول ندارم که دولت بخاطر اینکه هزینه هایش را تامین کند بیاید دلار را گران کند و این کار دولت کار منطقی نبوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در اینکه بانک مرکزی در آشفتگی ارز نقش دارد تردیدی ندارم اما ریشه این در کمبود ارز است.
وی همچنین با اشاره به پیشرفتهای هسته ای کشورمان خاطر نشان کرد: دنیا در آینده به انرژی هستهای وابسته خواهد شد و در خوشبینانه ترین حالت ممکن منطقه خاورمیانه تا 80 سال دیگر عاری از انرژی های فسیلی خواهد شد و ایران نیز تا 10 سال آینده میزان تولید و مصرفش یکسان میشود.
حسین زاده بحرینی افزود: یکی از هوشمندانه ترین حرکات ایران توسعه دانش هستهای و بومی کردن این دانش است و من فکر میکنم این نسل ما متوجه اهمیت این حرکت نخواهد شد و نسل های بعدی خواهند فهمید که حرکت ایران به سمت انرژی صلح آمیز هستهای چه کار خوبی بوده است.
وی گفت: نظام بانکداری قلب اقتصاد کشور است و اگر این قلب خون را به درستی پمپاژ نکند مشکل بوجود خواهد آمد.