به گزاش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد جواد مجاهدی امروز در دومین کنگره کشوری اخلاق پزشکی ویژه دستیاران در سالن آمفی تئاتر بیمارستان قائم مشهد گفت: تا اوایل قرن 20پزشکان دارو تجویز میکردند و این دارو بر اساس طب الهی که در پزشکان آن عصر وجود داشت در اختیار بیمار قرار میگرفت.
وی بیان داشت: ما امروزه داروهای از پیش ساخته داریم که شاید مفید فایده ما باشد یا نباشد، این داروها از طریق شرکتهای دارویی در ایران و کمپانیهای بزرگ دارویی در جهان تولید میشود.
این استاد دانشگاه افزود: در حال حاضر این کمپانیهای بزرگ در جهان تنها در جهت سودآوری حرکت میکنند و سلامت بیماران و التیام برایشان دردو آلام آنها در رتبه دوم اهمیت قرار دارد.
مجاهدی بیان داشت: این کمپانیها با حمایت لابیهای قدرتمند در جهان خود را اداره میکنند و از سود بدست آمده مشترکان بهره میبرند، بنگاه رامسفر سهام بسیاری از شرکتهای دارو سازی را جهت ابزار قدرت خود در دست دارد و از این ابزار جهت رساندن سود به لابیهای حامیش استفاده می کند.
وی افزود: تحریمهای کنونی کشور ما نیز نتیجه این سودآوری و قدرت طلبی است، متاسفانه به همین علت است که دارویی پس از چند سال مصرف به روی مردم عوارضش به یکباره مشخص میشود و این درحالی است که سازندگان این داروها از ابتدا از عوارض آن اطلاع داشتند.
این متخصص داخلی ادامه داد: جالب است بدانید که این کمپانیها جهت فروش داروهایشان در گسترش بیماریها نیز سهیم هستند و در همکاری سودآور خود با سازمان بهداشت جهانی یک بیماری را در سطح جهان مسری اعلام میکنند و پس از فروش داروهایشان این بیماری به یکباره از بین میبرند.
وی خاطر نشان کرد: این کمپانیها با هر گونه حضور طبهای مکمل مانند طب اسلامی و سنتی به شدت مخالفت میکنند زیرا این طبها با وجود اشکالاتی که در خود دارند بازار سودآوری این کمپانیها را کساد میکنند.
مجاهدی با اشاره به شرایط دارویی کشور پس از تحریم بیان داشت: پا گذاشتن روی معیارهای اخلاقی هنر این کمپانیهاست البته نمیخواهم سوء مدیریت های داخلی را نادیده بگیرم اما این کمپانی ها برخلاف ظاهر بشر دوستانه از سلامتی بشر جهت سودآوری خود استفاده می کنند؛ شاید باور این امر سخت باشد که یک کمپانی دارویی در فرانسه در مقابل درخواست نماینده شرکت دارویی ایران به شدت مقاومت میکند و از ترس مجازات زندانی شدن 20 ساله به نماینده ما می گوید حتی اگر نامه از رئیس جمهور فرانسه بیاورید من به شما دارو نخواهم داد.
وی ادامه داد: سالمندی یک پدیده بیولوژیک است که بساری از پدران و مادرا ن ما آن را به راحتی پشت سر گذاشتند اما امروزه این کمپانی های داروسازی آنچنان عوارض سالمندی را بزرگ شمرده اند که هجمه سالمندان جهت مداوا از طریق دارو افزایش پیدا کرده است.
استاد دانشگاه و متخصص داخلی گفت: در سال 2008 صنعت داروسازی در بین صنایع سود آور جهان رتبه سوم را به دست آورد و کمپانیهای آمریکایی حدود 88 درصد داروی جهان را در کنترل خود قرار داده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به مصرف بی رویه داروی MS در ایران اذعان داشت: داروی MS دارویی است که در خود کشور تولید شونده بسیار محدود استفاده میشود در حالیکه سرانه درمان ما در ایران در مصرف داروی MS بیش از 10 برابر در جهان است که در این قضیه ما پزشکان مقصریم.
وی در پایان اعلام داشت: در ایران پزشکی یعنی درمان، اگر درمان انجام شود در ازای آن هزینه دریافت میشود در غیر این صورت هزینهای داده نخواهد شد؛ در چین باستان زمانی که امپراطور قصد پرداخت هزینه درمانی هر ایالت را داشت براساس میزان بیمارانی هزینه میداد که کاهش یافته بودند یعنی هر ایالتی که تعداد بیمارانش کمتر شده بود پزشک آن ایالت حقوق بیشتری دریافت می کرد و به سلامت مردم هزینه تعلق می گرفت نه به بیماری آن ها و این یعنی پیشگیری.