به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، «سرگئی کرینکو» روز جمعه در گفت و گو با رادیو دولتی « صدای روسیه» افزود: برنامه احداث نیروگاه هسته ای «آق قویو» ترکیه با مشارکت روسیه طبق برنامه زمانبندی پیش می رود و بزودی مراحل طراحی نیروگاه به پایان می رسد و تا اواخر امسال تمام مدارک برای گرفتن مجوز آغاز ساخت این نیروگاه در اختیار طرف ترکیه ای قرار می گیرد.
وی افزود: در زمان حاضر با طرف ترکیه ای برای گرفتن تسهیلات مالیاتی برای احداث نیروگاه «آق قویو» مذاکره می کنیم.
روسیه و ترکیه در سال 2010 میلادی تفاهم نامه مشارکت در احداث نیروگاه هسته ای «آق قویو» در منطقه ای به همین نام در بندر ˈمرسینˈ در جنوب کشور ترکیه را امضا کردند و مطابق این تفاهم نامه شرکت «روس اتم» بلوک های اتمی با مجموع ظرفیت تولید 2400 مگاوات برق تا سال 2019 در اختیار ترکیه قرار خواهد داد.
رییس شرکت «روس اتم» بدون ذکر نام کشوری گفت: درزمان حاضر ترکیه برای ساخت دومین نیروگاه هسته ای خود با طرف های خارجی مذاکره می کند.
کرینکو افزود: ساخت نیروگاه هسته ای دوم در ترکیه را اقدامی صحیح می دانیم، اقتصاد ترکیه بسرعت در حال توسعه می باشد و نیاز به نیروی برق در این کشور افزایش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: قیمت نیروی برق در ترکیه بالاترین قیمت در بین کشورهای همسایه است و اگر دولت این کشور نتواند این مساله را حل کند عامل بازدارنده در رشد اقتصادی ترکیه خواهد شد.
به گفته این مقام روس، نیروگاه های هسته ای، قیمت برق را برای مدت طولانی تثبیت می کنند و از این جهت بر نیروگاه های گازی برتری دارند.
رییس ˈروس اتمˈ تصریح کرد: البته ما نمی گوییم که کل انرژی مورد نیاز کشورها باید از انرژی هسته ای تامین شود و به عنوان مثال تولید 30 درصد نیروی برق با استفاده از انرژی هسته ای را برای روسیه مناسب می دانیم.
وی گفت: اما باید به این واقعیت توجه شود که روسیه دارای منابع بزرگ نفت و گاز است که ترکیه از آن برخوردار نیست و به همین دلیل سهم انرژی هسته ای در تولید برق ترکیه باید بیشتر از روسیه باشد.
کرینکو افزود: در فرانسه سهم انرژی هسته ای از مجموع برق مصرفی این کشور به 78 درصد و در اوکراین به 50 درصد می رسد.