شب گذشته کواکبیان و مشاور ارشد محسن رضایی در نشستی به اسم مناظره، در مورد مسائل مختلف به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، نشستی شب گذشته با حضور کواکبیان، دبیر حزب مردم سالاری و صالحی، مشاور ارشد محسن رضایی در دانشگاه یزد برگزار شد که دو طرف به بیان نظرات خود در خصوص انتخابات ریاست جمهوری پرداختند که متن این مناظره به شرح زیر است:
خدا لعنت کند افرادی که نمی خواهند دانشجویان ما سیاسی باشند
کواکبیان با اشاره به تغییر زمان امتحانات دانشگاه های کشور به دلیل انتخابات ریاست جمهوری گفت: من با تغییر زمان امتحانات دانشجویان مخالفم و خدا لعنت کند افرادی را که نمی خواهند دانشجویان ما سیاسی باشند و شما دانشجویان نیز باید بدانید که به عنوان مرجع فکری مردم در جامعه و خانواده ها هستید.
دبیر حزب مردم سالاری افزود: دانشگاه ها باید محلی پویا برای انتقاد و نظر باشند و در این راستا هرکسی که می گوید دانشگاه یعنی پادگان، نشان دهنده این است که هنوز دانشگاه را به خوبی نشناخته و من نیز با توجه به اینکه خود دانشگاهیم و همچنین به دلیل دانشگاهی بودن و تجربه ریاست فراکسیون دانشگاهیان مجلس و حضور در بسیاری از دانشگاه های کشور معتقدم که دانشجویان ما فعال هستند.
وی تصریح کرد: من معتقدم در چارچوب معیارهای اخلاقی و اسناد اساسی مثل قانون اساسی و سند چشم انداز باید کسانی در این انتخابات حضور پیدا کنند که بتوانند این هفت، هشت سال خرابکاری های دولت احمدی نژاد را جمع کنند و رستم واقعی کسی است که بیاید و در مقابل این دولت بدون خرده و برده کاندید شود.
کواکبیان خاطرنشان کرد: اینکه قرآن را دف زنان در سینی گذاشته و تقدیم قاری می کنند و یکی از این افراد نیز در مجلس لهو و لعب ترکیه می نشیند، به دور از نگرش های حزبی اصلاح طلبی و اصولگرایی بودن، دور از موازین شرعی است که خود اصولگرایان انجام دادند و این ها را نیز می توان به عنوان بداخلاقی نامید.
دبیر حزب مردم سالاری افزود: بنده اولین نفری بودم که نامه رهبر انقلاب برای احمدی نژاد را در تلویزیون افشا کردم و گفتم که چرا این نامه را یک هفته زیر میز پنهان کرده اید و چرا به حرف رهبر انقلاب که فرموده بودند حضور مشایی به عنوان معاونت نه مصلحت شما است و نه مصلحت نظام را زمین گذاشته اید.
بخش مهم کار ما ترویج اخلاق گرایی توسط رئیس جمهور است
وی ادامه داد: مهمترین کاری که باید صورت بگیرد این است که ما چه در عرصه اقتصاد و چه در عرصه فرهنگ و اجتماع و چه در عرصه های روابط بین المللی مصیبت های پیش آمده را برطرف کنیم که این بخشی از کار بوده و در بخش دیگر آن نیز باید در قانون اساسی مبنی بر ترویج اخلاق توسط رئیس جمهور تلاش کنیم؛ چراکه اگرچه ما از نظر مادی چندان حرفی نداریم باید از طریق معنویت و رشد فضائل انسانی و کمالات، تمدن نوین اسلامی را به جهانیان معرفی کنیم.
مولفه های اخلاق از نظر کواکبیان
کواکبیان خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم که دولت اخلاق باید «الف» آن اقتصاد پیشرفته، «خ» خدمت بی شائبه، «لام» لغو انواع تحریم های بین المللی، «الف» اصلاحات همه جانبه و «قاف» یعنی قانون مداری مقتدرانه در خود جا دهد و معتقدیم که هر کدام از این پنج مورد به دلیل مشکلات پیش آمده دچار مشکل است، البته ما برای برطرف کردن این مشکلات نیز معتقدیم که 50 گل باید شکفته شود و در این راستا نیز 50 برنامه نیز ارائه خواهیم داد.
وضعیت امروز شرایط فوق العاده ویژه است
صالحی، مشاور ارشد محسن رضایی نیز در بخش اول صحبت های خود گفت: بنده به عنوان نماینده رضایی معتقدم که کشور ما در شرایط سختی به سر می برد و اکنون نیز پس از سه دهه انقلاب از پستی بلندی های زیادی گذشته ایم؛ اما آنچه امروز مهم می باشد، این است که متفاوت از گذشته وضعیت امروز شرایط فوق العاده ویژه ای است.
وی افزود: با توجه به تعدد کاندیدا باید فردی را انتخاب کنیم که توانایی اداره کشور را داشته باشد و شایستگی، توانمندی و قدرت و اقتدار را دارا باشد.
مشاور ارشد محسن رضایی تصریح کرد: 80 تا 90 درصد از آقایانی که امروز احساس تکلیف کرده اند، نیروی محسن رضایی بودند که یا عضور سپاه بوده و یا مانند کواکبیان بسیجی ایشان بوده اند و معتقدم کسی که برای این کشور نجنگیده و آن روز احساس تکلیف نکرده باشد، امروز هم نباید احساس تکلیف کند.
صالحی خاطرنشان کرد: دیروز مرز ما مورد تاخت و تاز قرار گرفته بود که افرادی مثل محسن رضایی با 28 سال سن فرمانده شده بود؛ اما بعد می گویند که چرا پسرش به خارج فرار کرد؟! که من در پاسخ به آن می گویم اگر من به جای رضایی بودم و جلو تلویزیون به من می گفتند، من جواب می دادم که آره! پسر من به خارج از کشور رفت؛ چون که من بالای سر او نبودم، چراکه من از 1250 کیلومتر مرزهایمان را که مورد تاخت و تاز بود دفاع می کردم و من همچون بسیاری از این آقایان درس نخوانده بودم که بالای سربچه هام باشم و 14 بار نیز در این راه مجروح شدم.
وی افزود: شرایط ما ویژه است و آدم ویژه ای را نیز می طلبد تا بتواند در این اوضاع کشور را جمع کند و باید دانست که با بی برنامگی و عدم برنامه ریزی مناسب و این بگم بگم ها هیچ مشکلی حل نخواهد شد.
مشاور ارشد محسن رضایی تصریح کرد: این آدم هایی که در این چندسال دیده ایم، افرادی نبودند که بتوانند کشور را جمع کنند؛ چراکه با وجود بیش از 500 میلیارد درآمد نفتی در این دولت، کار زیرساختی اساسی صورت نگرفته است و چگونه می خواهند با تحریم ها کنار آیند.
صالحی ادامه داد: ما باید کسی را انتخاب کنیم که در صورت جنگ بتواند با درایت و شهامت اوضاع را جمع کند و مردم را به رفاه نسبی برساند.
کواکبیان در بخش دوم صحبت های خود گفت: هرچند من قصد مناظره بدون حضور خود کاندیدا ندارم؛ اما اجمالا می گویم که کسی که سپاهی بوده و به جنگ رفته، با کسی که بسیجی و به صورت داوطلبانه جنگیده بسیار متفاوت است؛ چراکه او ماموریت و براساس وظیفه قبول مسئولیت کرده است؛ اما بسیجی داوطلبانه خود برای دفاع از کشور در جنگ حضور پیدا کرده است و بنده نیز این افتخار را دارم که یک سال داوطلبانه و بسیجی در جنگ حضور داشته ام و امروز نیز استادان گذشته نیز باید کمی خستگی در کنند و اتاق فکر تشکیل دهند تا شاید شاگردان بهتر از استادان کارهای بهتر انجام دهند.
طی شش ماه با کشورهای غربی رابطه برقرار می کنیم
وی بیان داشت: مسئله دیگر این است که ما همواره القا می کنیم که شرایط حساس و ویژه است! ولی در این راستا باید پرسید که کی این شرایط خوب می شود؛ بنابراین معتتقدم که براساس دیدگاه ها ما می توانیم طی مدت شش ماه با کشورهای غربی بدون پرداخت هزینه ای رابطه برقرار کنیم، البته این نیست که رئیس شورای امنیت ملی تنهایی تصمیم بگیرد؛ بلکه با تایید مقام معظم رهبری صورت می گیرد که ایشان نیز گفتند من مخالف نیستم؛ بلکه باید خطوط قرمز آن رعایت شود.
دبیر حزب مردم سالاری تصریح کرد: ما باید به دور از مجذوب و مرعوب شدن، این ملت با فرهنگ را مانند یک واحد سیاسی مستقل بدون هیچ گونه پیش شرطی به حقوق خود برسانیم و همانطور که در خصوص عراق و افغانستان مذاکره کرده ایم در خصوص مسائل سیاسی خود نیز از سر عزت و اقتدار می توانیم، عمل کنیم.
کواکبیان گفت: بزرگترین ضرر از مذاکره متوجه ضدانقلاب و براندازها و اتحادیه های عرب و رژیم صهیونیستی است؛ چراکه نان آنها در این است که رابطه برقرار نشود؛ اما ما نیز معتقد نیستیم که با رابطه همه چیز گل و بلبل شود؛ بلکه حداقل این است که تحریم های جدید و پرونده های حقوق بشر و تروریست را نخواهیم داشت.
وی در پایان این بخش از صحبت های خود بیان داشت: ما باید از حقوق هسته ای خود دفاع کنیم؛ اما در عین حال تنش زدایی را هم باید داشته باشیم و همیشه نیز گفته ام که می توان تنش زدایی و استکبارستیزی را جمع کرد؛ ولی این نیازمند هنر و تخصص می باشد و نیازمند راه حل های دیپلماتیک تا بتوانیم در پای میز مذاکره منافع ملی خودمان را حفظ کنیم.
وظیفه سپاه در اوایل انقلاب، جنگ نبود.
صالحی نیز در ادامه صحبت های خود گفت: مزید اطلاع بسیاری از دوستان می گوییم که سپاه در زمان جنگ وظیفه حفظ انقلاب را داشت و وظیفه او جنگ نبود و از بدو تشکیل وظیفه جنگیدن نداشت و افرادی مانند محسن رضایی هم در راستای حفاظت از انقلاب به عنوان فرماندهان به وظیفه خود عمل کردند.
وی افزود: در بحث مذاکره با آمریکا نیز باید گفت که ما نباید به این لباس های شیک و کراوات آمریکایی ها نگاه کنیم؛ بلکه باید بدانیم که آنقدر آنها بی رحم و نامرد هستند که در هر کجای تاریخ شاهد جنایت های آنها می باشیم و اکنون نیز به بهانه تحریم ها دارو را نیز تحریم کرده اند.
مشاور ارشد محسن رضایی تصریح کرد: من به شما قول می دهم اگر ما برنامه هسته ای خودمان را مثل قذافی جمع کرده و به آنها تحویل دهیم، دوباره براساس منافعشان بهانه های دیگری در پیش گرفته و به بهانه هایی از جمله بنیادگرایی و حقوق بشر دوباره کار خود را از سر می گیرند.
صالحی بیان داشت: رضایی می گوید من دیروز وظیفه خود دانسته و جنگ کرده ام؛ اما امروز احساس تکلیف کرده ام و به میدان آمده ام و در این راستا نیز شما باید بررسی کنید که اگر فردی ویژه و اصلح تر از رضایی دیدید او را انتخاب کنید تا کشور را هدایت کند، ولی باید نگاه کنید که آیا افراد برادری خود را ثابت کرده اند یا نه؟
بزرگترین ضعف ما در مذاکرات با غرب ضعف دیپلماسی است
وی افزود: بزرگترین ضعف ما در مذاکرات با غرب ضعف دیپلماسی است؛ چراکه ما فردی که به تمامی فنون دیپلماسی آشنا باشد را انتخاب نکرده ایم و مهم این است که ما از مواضع ان پی تی خارج نشده ایم؛ ولی در این راستا آنچه که رضایی مورد تاکید قرار داده این است که ما آن آدمی که بتواند برود و مذاکرات را به نتیجه برساند را نداریم.
آمار و ارقام می دهم که خیلی از اصولگرایان با رانت قدرت می خواهند وارد انتخابات ریاست جمهوری شوند
کواکبیان نیز بیان داشت: ما نباید از کسی که با رانت می خواهد در کشور قدرت بگیرد، حمایت کنیم؛ بنابراین بنده آمار و ارقام می دهم که بسیاری از اصولگرایان با رانت قدرت می خواهند وارد انتخابات ریاست جمهوری شوند.
وی افزود: من همان بچه کارگری که افتخار می کند در طول عمرش یک رانت کوچک هم استفاده نکرده ام و با کمال شجاعت آمده ام و در این راستا نیز اگر فرد ترسویی بودم هیچ وقت این حرف ها را نمی زدم، اتفاقا می گویم که تا کی ما باید این شرایط ویژه را تحمل کنیم.
دبیر حزب مردم سالاری تصریح کرد: من روزی در کمیسیون امنیت ملی گفتم با مخالفان بشار هم گفت و گویی داشته باشیم، یکی از دوستان گفت این صدای آمریکا است که در مجلس شنیده می شود؛ ولی چند ماه بعد صالحی هم گفت که با مخالفین بشار هم گفتگو کنیم، برخی باز گفتند این صدای آمریکا است که از زبان وزیر امور خارجه شنیده می شود، یعنی همان هایی که به ما این حرف را می زدند سه ماه بعد این را مطرح کردند.
کواکبیان گفت: من می گویم اگرقرار است که ما از بشارحمایت کنیم سیاست ودیپلماسی ما باید اقتضا کند که کشورهای عربی و اسلامی با هم این کار را انجام دهیم و نباید این طور باشد که یک کشور عربی حاضر نباشد که در جلسه ما شرکت کند و در اتحادیه عرب نیز کارهایی انجام می دهند که الان طرح را به سازمان ملل هم می خواهند ببرند.
وی تصریح کرد: بحث من این است که دیپلماسی یک علم فن و تخصص است و با حمل و نقل و ترافیک فرق می کند و حتما باید تخصص لازم را داشته باشند یا حداقل اگر ندارند از متخصصین استقاده کنند.
کشوردر بخش های مختلف اقتصادی وعمرانی و علمی جنبه های دیگر جنگجو می خواهد
صالحی در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص این که کشور دیگر نیاز به جنگجو ندارد گفت: بلکه باید بگوییم که کشور الان در وضعیتی است که در بخش های مختلف اقتصادی وعمرانی و علمی جنبه های دیگر جنگجو می خواهد و این شخص باید کسی باشد که در برابر دشمنان بیایستد و کشور را به سمت پیشرفت هدایت کند.
کواکبیان نیز در ادامه در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اعلام موضع خود نسبت به موسوی و کروبی گفت: بنده هیچ وقت نگفته ام که شرط حضور من آزادی موسوی و کروبی است ولی می گویم اگر رئیس جمهور شوم حتما آنها را آزاد خواهم کرد وهیچ ترسی هم ندارم.
وی بیان کرد: ما 50 برنامه گفته ایم و حتما در آینده خواهیم بود و این را نیز بیان کرده ایم که باید صداوسیمای خصوصی باید داشته باشیم و احزاب باید در کشور تقویت شوند و کابینه ها جوانگرا بشنوند و شایسته سالاری هم در نظر گرفته شود.
آنهایی که رفتن آنطرف آب، غلط می کنند که می گویند اصلاح طلب هستند
دبیر حزب مردم سالاری در پایان بیان کرد: اصلاح طلبی در این مملکت یعنی در چارچوب نظام و آنهایی که رفتن آنطرف آب، غلط می کنند که می گویند اصلاح طلب هستند شرط ما مطالبات ملی و ارزش های دینی است و در درون چارچوب نیز این اصلاحات تحقق می یابد.