به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اسماعیلی در همایش منادیان حماسه که امروز در وزارت ارشاد برگزار شد، گفت: طبق اصل 6 قانون اساسی تمام امور کشور باید توسط رأی مردم اداره شود، بر این اساس، در فراز و نشیب 34 سال گذشته هیچ عاملی نتوانسته انتخابات را در کشور ما حتی برای یک ساعت به تأخیر بیندازد، به طوری که انتخابات هر سال پرشورتر از سال قبل برگزار میشود، مخصوصاً انتخابات ریاست جمهوری که از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان اضافه کرد: خصوصاً این بار که بعد از تجربه سال 88 دشمنان طمع کرده اند که از انتخابات ابزاری برای رسیدن به هدفشان استفاده کنند، بنابراین رسانهها باید کمک کنند که این حماسه بهتر از آنچه که تصور میشود، اتفاق بیفتد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرایط، شرایط مهمی است؛ آنچه در قانون اساسی آمده و کاری که شورای نگهبان به آن میپردازد، شرایط حداقلی است، کسانی که شورای نگهبان اسامی شان را اعلام میکند، حداقلها را دارا هستند، اما این نیست که شورای نگهبان اصلح را معرفی کند. وظیفه مردم اکتفا به صلاحیت تأیید شده از سوی شورای نگهبان نیست، بلکه باید برای انتخاب اصلح، تحقیقات بیشتری داشته باشند و به حداقلها اکتفا نکند.
اسماعیلی اضافه کرد: کسی باید عهدهدار ریاست جمهوری برای کشور باشد که اصلح باشد، در مورد ریاست جمهوری قانون اساسی به صراحت تکلیف را مشخص کرده است، شورای نگهبان باید وجود شرایط قانونی را در داوطلبان احراز کند، نداشتن شرایط با اعلام نشدن اسامی کافی است، از طرفی وقتی برخی اسامی اعلام نمیشود، به این معنی نیست که حداقلها را ندارند، عدم اعلام اسم کسی این معنا را ندارد که افراد مشکل دارند و صلاحیت ندارند، بلکه باید هر کس برای اثبات صلاحیت خود مدارکی را به شورای نگهبان ارائه دهد و در غیر این صورت صلاحیت او تأیید نخواهد شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: به دلیل شرایطی که بعد از 34 سال اتفاق افتاده و وجود نیروی انسانی نخبه در کشور، جایی برای مسامحه نیست؛ برای اولین بار شورای نگهبان آییننامه داخلی برای ارزیابی صلاحیتها را تدوین کرده که تقریباً تدوین آن به پایان رسیده و برای افراد قابل دسترسی است؛ مهمترین شرط کاندیدای ریاست جمهوری این است که از رجال سیاسی و مذهبی باشد، وگرنه وارد بررسی صلاحیت نخواهد شد.
وی در ادامه با توجه به نقش رسانهها در انتخابات گفت: یکی از عوامل مؤثر در نقش رسانه، فرهنگ سازی انتخابات است که باید تخریب را به عنوان یک ضدارزش در جامعه نهادینه کند؛ همچنین افراد باید بدانند که اگر دست به تخریب میزنند، در پیشگاه ملت جایی نخواهند داشت.
اسماعیلی ادامه داد: کسانی که هنوز وارد گود انتخابات نشده و از موقعیتها و امکانات دولتی سوءاستفاده میکنند، صلاحیت ریاست جمهوری را ندارند، بررسی صلاحیتها از لحاظ قانونی، به 10روز - از زمان ثبت نام تا اعلام اسامی - محدود نیست، بلکه در هر مقطعی از انتخابات اگر مدرکی بدست بیاید که نشان دهد نامزدهای انتخاباتی صلاحیت ندارند، رد صلاحیت آنها اعلام خواهد شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با توصیه به کاندیدای ریاست جمهوری گفت: کسانی که می خواهند اعلام نامزدی کنند به بررسی صلاحیت خود قبل از شورای نگهبان بپردازند؛ اینکه هر روز یک نفر در یک گوشهای از کشور اعلام نامزدی انتخابات ریاست جمهوری میکند، در شأن ریاست جمهوری نیست، نباید بهانهای برای بدگویی توسط رسانههای بیگانه ایجاد شود. شورای نگهبان سقفی برای تعداد کاندیداها ندارد، اما بهتر است کسانی وارد گود شوند که صلاحیت حضور در انتخابات ریاست جمهوری را دارند.
وی در پایان گفت: علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس، خبرگان رهبری، شوراها، میان دورهای مجلس را هم داریم که باید رسانهها به همه آنها توجه کنند.