وزیر فرهنگ گفت: مقوله فرهنگ جایگاه اساسی در نزد کاندیداها ندارد و بهای کافی به این مقوله داده نمیشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسینی در حاشیه همایش منادیان حماسه در جمع خبرنگاران گفت: در جلسهای که با مقام معظم رهبری داشتیم شرایط حساس سوریه و درگیریهایی که در عراق وجود دارد، بررسی شد که لازم است علمای اسلامی با همفکری تلاش کنند تا تنشهای موجود در جامعه اسلامی کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: مردم انتخابات جدی را میخواهند به همین دلیل به مناظرهها علاقه دارند. اینکه که کسی یک طرفه مطالبی را بیان کند و مورد نقد قرار نگیرد، مورد توجه مردم نخواهد بود. تجربه نشان داده است که اگر دیدگاههای مختلفی درباره یک موضوع واحد مطرح شود جاذبه بیشتری پیدا میکند.
حسینی اظهار داشت: طبیعتاً رسانهها و روزنامهها حامی یک جریان سیاسی خاص هستند و هیچ کس نمیتواند آنها را از این کار بر حذر دارد؛ ولی مسئله این است که باید اطلاع رسانی واقعی از سوی رسانهها صورت گیرد و دیدگاههای سایر جریانات نیز مطرح شود. این با جهان بینی و طرز تفکر ما سازگاری دارد.
وی گفت: اگر رسانهای حامی یک جریان هست باید نظرات گوناگون را مطرح کند تا مردم بتوانند انتخابی دقیقتر انجام دهند. زمانی که مردم این صداقت را ببینند قطعا به جریانات سیاسی بیشتر اعتماد میکنند.
وزیر فرهنگ ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی بر پایه مردم سالاری دینی است و صرفا بحث دموکراسی مطرح نیست؛ انتخابات علاوه بر وظیفه ملی وظیفه شرعی قلمداد میشود و مردم باید بدانند که اگر به این وظیفه ملی عمل میکنند، در واقع وظیفه شرعی و دینی خود را نیز انجام میدهند.
حسینی افزود: رسانه ملی در بحث انتخابات خیلی موثر است و همان طور که مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند رسانه ملی باید از طرفدار بودن در انتخابات اجتناب کند. قطعا دوستانمان در این رسانه چنین شیوهای را پیش نمیگیرند و فرصتهایی یکسان در اختیار کاندیداها قرار میدهند. شاید از دید رسانه ملی کاندیداها یکسان نباشند ولی باید فرصتی یکسان در اختیار کسی که شورای نگهبان تاییدش کرده قرار گیرد.
وزیر فرهنگ اضافه کرد: اینکه کاندیداها کمتر به مقوله فرهنگ میپردازند، خوشبینانهاش این است که وضعیت فرهنگ در شرایط خوبی قرار دارد و به همین دلیل زیاد روی این مسئله مانور نمیدهند؛ ولی اگر منفی به این مسئله بنگریم، میتوانیم بگوییم مقوله فرهنگ جایگاه اساسی در نزد کاندیداها ندارد و بهای کافی به این مقوله داده نمیشود.
حسینی گفت: فعالیت وزارت ارشاد به گونهای بوده که در کشور جنجال آفرینی نکرده است و بدون هیاهو کارهای فرهنگی را انجام دادهایم؛ ممکن است مسائلی به وجود آمده باشد که افراد نسبت به آن موضع گیری کنند ولی در حال حاضر شرایط مناسب است.
وی در خصوص کاهش بودجه فرهنگی وزارت ارشاد گفت: بودجه فرهنگی تنها مختص وزارت ارشاد نیست بلکه دستگاههای مختلفی داریم که به مقوله فرهنگ میپردازند؛ به طور طبیعی اعتبارات جاری کشور در بسیاری از دستگاهها کاهش یافته که وزارت ارشاد از این امر مستثنی نبوده است. پیشنهادمان این بود که اعتبارات کار فرهنگی نسبت به سال گذشته افزایش یابد چون زمینههای بسیاری برای انجام کار فرهنگی وجود دارد. اگر کار فرهنگی به درستی انجام شود در بسیاری از مباحث سیاسی و اقتصادی اثرگذار است.
وی اضافه کرد: سعی میکنیم به سرعت به کتابهای در انتظار مجوز، مجوز بدهیم.
وزیر ارشاد گفت: هیئت رسیدگی به موسسات در حال انجام کارهای مربوط به اساسنامه خانه سینما است و انشاالله نتیجه این کار اعلام خواهد شد.