به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز نشست خبری محمد حسینی وزیر ارشاد و علی اسماعیلی معاون فرهنگی و رئیس نمایشگاه کتاب برگزار شد.
دکتر حسینی در ابتدا پس از تشکر از کسانی که در برپایی نمایشگاه شرکت داشتند، همزمانی آغاز نمایشگاه با ولادت حضرت زهرا را به فال نیک گرفت و در خصوص بیست و ششمین نمایشگاه کتاب گفت: امسال تلاش شد جنبه نمایشگاهی بیشتر شود. در سال های قبل ایراد می گرفتند که نمایشگاه کتاب تبدیل به یک فروشگاه بزرگ شده است اما امسال با در نظر گرفتن نشست ها و بخش های متعدد، سعی شد بخش نمایشگاهی را تقویت کنیم. علاوه بر این امسال دو بخش ویژه حضرت زهرا(س) و خلیج فارس هم در نمایشگاه تشکیل شده است.
وی افزود: برای آنکه فضای نمایشگاه بیشتر شود، بخش بین الملل به قسمت جنوبی که آن هم از متعلقات مصلی است، منتقل شد. همچنین امسال سعی شد خدمات بهتری نسبت به سال های گذشته داشته باشیم چون به جز مهمانانی که از دیگر استان ها می آیند،مهمانانی نیز از کشور های گوناگون داریم. همچنین وزاری فرهنگ برخی کشورهای آسیایی نیز در ایام نمایشگاه حضور می یابند. بنابراین برای این که دیدار از نمایشگاه، خاطرات خوبی برای این افراد به جای بگذارد، لازم است خدمات بهتری ارائه شود.
وزیر ارشاد درباره سالن یاس گفت: مهم ترین کتاب هایی که در سال 91 چاپ شده اند و به نوعی منبع محسوب می شوند، در این سالن به نمایش گذاشته می شود. این بخش تنها جنبه نمایشگاهی دارد و محققان می توانند از وضعیت نشر در سال گذشته ارزیابی دقیقی داشته باشند.
حسینی افزود: عنوان این نمایشگاه همان گونه که قبلا اطلاع رسانی شد، «کتاب، چشمه جوشان دانایی» است و برای اولین بار نشر الکترونیک به صورت مستقل در این نمایشگاه حضور خواهد داشت.
وزیر ارشاد درباره بخش بین الملل گفت: ناشران 77 کشور جهان در این نمایشگاه حضور دارند، حتی کشورهایی که در نمایگشاه های خود برای حضور ما بی مهری کردند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند.
حسینی درباره دیدار هفته گذشته وزیر ارشاد ، ناشران و رئیس جمهور گفت: هفته گذشته دیدار خوبی با رئیس جمهورداشتیم، در این دیدار بسیاری از مشکلات ناشران و چاپ کتاب مطرح شد. چندین کارگروه نیز تشکیل شد تامشکلات ناشران و همین طور مشکلات نمایشگاه حل شود.
وزیر ارشاد درپاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: مسئله کاغذ به صنعت معدن و تجارت ربط پیدا می کند اما به هر حال چون کاغذ و کتاب مستقیما با ما برخورد دارند، تلاش کردیم تسهیلاتی صورت بگیرد. البته سال گذشته گرانی کاغذ زیاد شد زیرا ما هنوز وابسته ایم اما با نوسانات ارزی کاغذ گران تر هم شد. البته برخی انتطار داشتند ارز مرجع برای رفع این مشکل استفاده شود اما به خاطر مشکلات دیگر کشور، ما مجبور شدیم از ارز مبادله ای استفاده کنیم، کارهای گوناگونی در این زمینه انجام دادیم مثلا تعرفه کاغذ را حذف کردیم و همین فرصت نمایشگاه هم زمان خوبی است تا پیشنهادات ناشران را بشنویم.
وی در خصوص معوقات بخش ارزی بیان کرد: به جهت اختلاف قیمت ارز برخی معوقات ناشران را نتوانستیم بپردازیم اما برای حل این مشکل تلاش می کنیم. همچنین رئیس جمهور نیز دراین موضوع وارد شد و بانک مرکزی را مسئول رسیدگی به این امر کرد به طوری که از نظر ما این مشکل حل شده است.
حسینی درباره افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه گفت: افتتاحیه نمایشگاه، فردا سه شنبه از ساعت17:30 با حضور رئیس جمهور در بخش جنوبی مصلی برگزار می شود، برنامه اختتامیه هم شنبه21 اردیبهشت برگزار می شود.
وزیر ارشاد درباره حامیان مالی نمایشگاه گفت: اینکه ما حامیان مالی در برنامه های فرهنگی و هنری داشته باشیم، بد نیست اما اگر پذیرفتیم شرکت هایی حامیان مالی باشند، به این معنا نیست که بتوانند نظرات خود را بر ما تحمیل کنند. ما تنها اجازه می دهیم آرم این شرکت ها دربخش های مختلف نصب شود تا برای آنها تبلیغات صورت گیرد.
حسینی درباره حضور کاندیدهای ریاست جمهوری و تبلیغاتشان گفت: مشکل اینجاست که کاندیداهای ریاست جمهوری هنوز در مرحله حرف هستند، بنابراین تصمیم گیری مشکل شده است. ما آمادگی داریم که قدری فضای نمایشگاه را به کاندیداها اختصاص دهیم. سالن هایی نیز وجود دارد تا کاندیداها بتوانند آرا و نظرات خود رابه مردم منتقل کنند. اما به این دلیل که هنوز حضور کاندیداها در انتخابات مسجل نیست ما با مشورت هایی که با وزارت کشور وشورای نگهبان می کنیم، تصمیم نهایی را اعلام خواهیم کرد.
وزیر ارشاد درباره بدهی 100 میلیون تومانی به گمرک و شایعه ترخیص نشدن کتب خارجی گفت: در برپایی نمایشگاه دستگاههای گوناگونی حضور دارند، گمرک هم از جمله آن دستگاهها است. بدهی به گمرک وجود دارد اما مبلغش آنقدر نیست که مانع ترخیص کتب شود. همچنین این نمایشگاه متعلق به فرد و با حتی یک وزارت خانه مثل ارشاد نیست بلکه متعلق به نظام است و همه دستگاهها کمک می کنند تانمایشگاه هرچه پرشورتر برگزار شود.
حسینی در پایان در خصوص تبعیض ناروا بین ناشران گوناگون گفت: تبعیض ناروا خلاف قانون اساسی است اما به هر حال ناشران بزرگ و ناشران کوچک بایکدیگر تفاوتهایی دارند. همچنین در نمایشگاه به این بزرگی طبیعی است تخلفاتی از دید ناظران پنهان بماند.