به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، ولایتی که در نشست رئیس جمهور هفتم در دانشگاه تهران حضور پیدا کرده بود تشکیل ستادهای انتخاباتی را یک پل ارتباطی بین مردم و کاندیداهای احتمالی دانست و افزود: با توجه به این مسئله که هر کاندیدای تعدادی رفتار در سطح جامعه دارد و باید برای جذب این آراء تلاش کند تشکیل ستادهای انتخاباتی میتواند وسیلهای برای ارتباط بین طرفداران باشد.
وی به نظرسنجیهای صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد و گفت: براساس نظرسنجیهای علمی صورت گرفته ائتلاف 1+2 بیشترین میزان رای را از میان دیگر گروههای اصولگرا داراست.
وی به صحبت هفته قبل خود در دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر اینکه برخی از نظرسنجیها درست نیست، اشاره کرد و افزود: بسیاری از نظرسنجیها مبنای دقیق علمی ندارند اما اگر نظرسنجی براساس معیار علمی صورت گرفته باشد و در آن به عنوان مثال شخصی آرای بالاتر از بقیه داشته باشد و ما آن را نپذیریم یک کار خلاف عقلانیت انجام دادهایم.
ولایتی با بیان این نکته که امیدوارم اصولگرایان زودتر به یک اجماعی برسند، افزود: برای داشتن یک انتخاب اصلح باید به میزان رای آوری آن کاندیدا توجه خاص داشت و برای این کار باید تا جایی که ممکن است به یکدیگر نزدیک شده و از بین اصولگرایان یک نفر که از بقیه اصلحتر و کارآمدتر باشد به عنوان کاندیدای واحد معرفی شود.
ولایتی با اشاره به مقامات رهبری در خصوص انتخاب اصلح برای داشتن یک رئیس جمهور خوب گفت: کسی که مردم او را صلاحیت و کاردانی بشناسند می تواند به عنوان فرد اصلح کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم بشود.
وی اظهار داشت: البته این مورد فقط بری شخص رئیس جمهور صدق نمی کند بلکه شامل تیم همراهکننده او نیز میشود.
ولایتی به چگونگی جذب افراد برای همکاری با وی در دولت آینده هم گفت: جذب نیروها باید براساس کارآمدی و پایبندی به نظام و اینکه حتی الامکان امتحان دیده باشند، صورت بگیرد.
وی سه اصل «استقلال رای، پایبندی به نظام و ولایت فقیه را به عنوان مهمترین معیارها برای انتخاب همکاران خود برشمرد و گفت: تمام نیروهای داخلی، خارج از هر گونه سرسپردگی سیاسی باید برای خدمت به مردم توان خود را به کار برند.
مشاور مقام معظم رهبری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اختلاف اعضای ائتلاف با یکدیگر بر سر مبانی کلی و اعتقادی گفت: انسانها با یکدیگر متفاوتند و سلایق و علایق متفاوتی با هم دارند اما ممکن است اشتراکاتی هم داشته باشند.
وی ادامه داد: در ائتلاف مبنای کار ما بر روی اشتراکات است و اگر با وجود اختلاف سلایقی وجود دارد در یک جا جمع شده و ائتلاف کنیم هنر کردهایم.
ولایتی تاکید کرد: باید با تکیه بر روی اشتراکات، اختلافات را کم کنیم و گرنه سرنوشت انتخابات 92 شبیه انتخابات 84 شده و به دور دوم کشیده میشود.
ولایتی با بیان اینکه اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود غیرقابل پیش بینی میشود، افزود: باید از تقسیم آراء جلوگیری کرد.
وی در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی هم گفت: رئیس جمهور به معنای کسی است که مسئول امور اجرایی و اداره کشور است باید بدون مفسده باشد و توانسته فساد اقتصادی را به حداقل برساند.
ولایتی تاکید کرد: این امر مهم محقق نمیشود مگر اینکه عیونی داشته باشد از جمله بازرسیهای مخصوص، مشاور مقام معظم رهبری با اشاره به این موضوع که کشور بدون مبارزه با فساد اداری و اقتصادی به جلو حرکت نمیکند، اظهار داشت: باور من این است که کسی که در داخل مجموعه فعالیت میکند باید مبارزه با فساد اقتصادی را داشته باشد.
ولایتی به مسائل فرهنگی هم اشاره کرد و گفت و درباره بدحجابی گفت: در فرهنگ دینی ما چادر حجاب برتر است اما این به معنای این نیست که هر کسی که چادر ندارد بیحجاب است.
ولایتی ادامه داد: رسیدگی به مسئله بدحجابی نیازمند نظارت اجرایی و انجام دادن کارهای فرهنگی است.
وزیر اسبق خارجه در پاسخ به سئوالی در خصوص سیاستهای کنونی دولت احمدی نژاد گفت: دولت نهم و دهم یکی از پرکارترین دولتهای نظام جمهوری اسلامی ایران است که این پرکاری در دولتهای قبلی دیده نمیشود اما در عین حال نباید از سیاستهای غلط این دولت غفلت کرد.
وی اجرا نکردن بخشی از قانون هدفمندکردن یارانهها را یکی از این اشتباهات دانست و افزود: در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه واگذاری سی درصد از یارانههای عمومی به تولیدکنندگان پیش بینی شده بود که این امر توسط دولت محقق نشده و منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانهها و بیکاری کارگران شد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل در پاسخ به این سئوال که چرا مذاکره با آمریکا این قدر پیچیده شده است، اظهار داشت: من نمیتوانم در کار وزارت خارجه دخالت کنم مگر اینکه ماموریتی از جانب قوه مجریه در این زمینه واگذار شود.
ولایتی ادامه داد: اگر این ماموریت به من داده شده است و رهبری هم اجازه ورود به من دهند حتماً این مسئله را پیگیری خواهم کرد اما من آن زمانی که مسئولیتهای اجرایی در این زمینه داشتم هر کاری که میتوانستم در این خصوص انجام دادم.
وی همچنین مهمترین اولویتهای رسیدگی به مشکلات مردم را اولویتهای اقتصادی و شیوه معیشتی دانست و گفت: اولویتهای حیاتی همچون بیکاری و تورم باید در دستور کار مسئولان اجرایی قرار گیرد.
عضو ائتلاف 1+2 درباره هاشمی و مواضعاش در فتنه 88 نیز گفت: ما قوه قضائیه نیستیم که در مورد افراد قضاوت کنیم.
ولایتی ادامه داد: به نظر من در رابطه با فتنه 88 هرکسی که مطابق نظرات رهبری در سخنرانی نمازجمعه 9 خرداد 88 عمل کرد، میتوان گفت با فتنه مبارزه کرده اما اگر کاری براین اساس انجام نداد قصور کرده است.
ولایتی در انتهای جلسه در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید چگونه میتوان ایدهآلها را درسطح جامعه عملی کرد و فقط شعار نداد، گفت: در این زمینه اقدامات موثری انجام شده و اینگونه نبوده که فقط شعار داده شود.
وزیر اسبق خارجه ادامه داد: به عنوان مثال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کشور توان نظامی قوی نداشت برای تحقق این موضوع و با توجه به کمبود امکانات نظامی کشور ما به کشور لیبی سفر کرده و شش موشک اِسکات-B خریداری کرده و تلاش کردیم نمونه مشابه داخلی آن را در داخل کشور داشته باشیم که به حمدالله امروزه این امر محقق شد.
وی به سند چشم انداز به عنوان یک برنامه آیندهنگر اشاره کرد و گفت: پیش نویس اولیه سند چشمانداز در مجمع تشخیص مصلحت تنظیم شده و خدمت مقام معظم رهبری ارسال شد که رهبری هم بلافاصله پس از بررسی آن را ابلاغ کردند.
ولایتی با بیان این نکته که به بسیاری از اهداف سند چشم انداز رسیدهایم، گفت: در حوزه سیاست، علم، فناوری و نظامی به اهداف سال 1400 رسیدهایم و امروزه ایران به عنوان قدرت اول منطقه و آسیایی جنوب شرقی شناخته میشود.
وی ضعف اقتصای را تنها هدف محقق نشده سند چشم انداز دانست و افزود: به دلیل تفسیر غلط اصل 44 نتوانستیم به اهداف خود در زمینه اقتصاد برسیم.
ولایتی واگذاری بخش دولتی به خصوصی را یک اصل مهم برای شکوفایی اقتصاد کشور برشمرد و گفت: تجربه این سال ها نشان داده که اگر اقتصاد دولتی باشد ما به جایی نمیرسیم.
ولایتی ادامه داد: شاید نزدیک به 90 درصد اداراتی که دولت در آن تصدیگری میکنند و ما امروز در دخل و خرج آن مشکل دارد باید به بخش خصوصی واگذار شود.
ولایتی در پایان گفت: دولت باید در ادارات، نظارت کند نه تصدیگری.