معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: تا کنون 900 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 240 هزار نفری تحت پوشش این دانشگاه پزشک خانواده خود را انتخاب کردند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، میرزایی امروز در جمع کارکنان آزمایشگاه مازندران، با اشاره به آغاز طرح پزشک خانواده در استان مازندران بیان داشت: با اجرای طرح پزشک خانواده مردم برکات خوبی را به دست میآورند.
وی افزود: اجرای این طرح سبب افزایش دسترسی به خدمات سلامت، نزدیک شدن محلهای ارائه خدمت به محلهای زندگی مردم، افزایش امید به زندگی سالم، پاسخدهی به انتظارات معقول مردم، کاهش نابرابری بین گروههای مرفه و مستمند جامعه و محافظت مالی افراد در برابر هزینههای بیماری است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به وضعیت اجرای این طرح در استان مازندران ادامه داد: تا کنون 900 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 240 هزار نفری تحت پوشش این دانشگاه پزشک خانواده خود را انتخاب کردند.
میرزایی گفت: از ابتدای فراخوان انتخاب پزشک تا فروردین ماه امسال، 750 هزار نفر و در دهه اول اردیبهشت 150 هزار نفر پزشک خانواده خود را انتخاب کردند که این روند همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه 16 دانشگاه علوم پزشکی در هشت استان کشور دستور اجرای برنامه پزشک خانواده را دارند، بیان داشت: اجرای این برنامه ملی و فراهم آوردن زیرساخت های آن به سایر استان ها نیز ابلاغ شد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه برنامه پزشک خانواده در مازندران از اول اردیبهشت ماه جاری به صورت جدی درحال اجراست، افزود: این استان در سال گذشته زیرساخت های مورد نیاز اجرای برنامه پزشک خانواده را فراهم کرد.
میرزایی پزشک عمومی را پایه و اساس این برنامه دانست و تصریح کرد: جایگاه پزشک خانواده در سطح جامعه باید شناسانده شود.
وی در ادامه به برخی از مزایای طرح پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: کاهش بار هزینه های درمان خانواده ها، افزایش اشتغال پزشکان عمومی، سامان دهی منطقی عملکرد پزشکان در ایفای نقش پزشک خانواده، ایجاد بلوک های جمعیتی جهت اراﺋﻪ خدمات و مراقبت های بهداشتی و درمانی به خانوارهای تحت پوشش و آزاد بودن افراد و خانوارها در انتخاب پزشکان خانواده به عنوان یکی از مهمترین اصول حقوق بیماران و شهروندان در انتخاب شکل و نوع خدمات مورد نیاز می توان، نام برد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: مشارکت تدریجی پزشکان خانواده در برنامه های بهداشتی و بطور کلی برنامه های سلامت با شناخت اولویت های بهداشتی هر منطقه و جمعیت های تحت پوشش از مزایا و آثار مهم و ارزنده این طرح در سطح کلان خواهد بود.
میرزایی در پایان خاطرنشان کرد: ایفای نقش پزشک جامعه نگر با محوریت سلامت به جای پزشک فرد و یا بیمارنگر با محوریت بیماری، ایجاد ارتباط چند جانبه پزشک خانواده با بیمار و خانواده ها از یک طرف و با سیستم بهداشت و درمان منطقه تحت پوشش و توجه کافی پزشک خانواده به نیازهای جسمی، روحی و روانی و محیطی خانواده ها که هدفی بزرگ و مهم در راستای تامین سلامت مردم و جامعه است، از شاخص های عمده این طرح سلامت محور می باشد.