به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کیوان مرادیان در نشست خبری هفته خوابگاهها که امروز در محل صندوق رفاه دانشجویی برگزار شد، گفت: هفته خوابگاهها از 21 اردیبهشت آغاز خواهد شد؛ برنامههای مفصلی در این هفته تدارک دیده شده است و امیدواریم ظرفیت های استانی به کار گرفته شود و بتوانیم مشکلات خوابگاه ها را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: کمتر از 14درصد جمعیت دانشجویی خوابگاهی در دانشگاههای سراسری تحصیل می کنند که از این میزان بیش از 80 درصد خوابگاهها با امکانات دولتی تامین شده و نیاز 20 درصد دیگر هم که از خوابگاههای خودگردان هستند با استفاده از تسهیلات صندوق مرتفع میشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی ادامه داد: تلاش شده که یارانههای غذایی که امسال به اعتبارات کلی دانشگاهها اضافه شده دوباره به صندوق بازگردد تا بتوانیم یارانههای غذایی به دانشگاهها پرداخت کنیم.
مرادیان یادآور شد: روسای دانشگاه خواستار بازگشت یارانه غذایی به حالت قبل شدند؛ چون اگر این گونه نشود، نمیتوانیم در این حوزه به دانشگاه ها خدمت رسانی کنیم.
وی در خصوص وام شهریه در سال جدید گفت: فعلاً به هیچ یک از مراکز آموزش عالی مجوز داده نشده که به دانشجویان شاغل وام شهریه بدهند، اما اگر متقاضی شاغل داشتیم ابتدا باید دانشجویان غیرشاغل وام شهریه دریافت کنند، سپس دانشجویان شاغل از این وام بهره مند شوند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی یادآور شد: امسال کل بودجهای که به وام شهریه اختصاص داده شده 155 میلیارد تومان بود که حدوداً 82 میلیارد تومان آن به صندوق رفاه پرداخت شده و 74 میلیارد تومان از آن باقی مانده است، به این ترتیب حدوداً 130 هزار دانشجو از دریافت وام شهریه محروم شده اند.
مرادیان گفت: وام دانشجویانی که نتوانسته اند، وام شهریه بگیرند در حال پرداخت است و هیچ وقفهای در ارائه تسهیلات به این دانشجویان ایجاد نشده است.
وی در خصوص بودجه سال 92 صندوق گفت: مبنای حداقل تسهیلات از مهر و بهمن سال جاری، سال 91 است، بنابراین بودجه حداقلی و به صورت کامل اختصاص داده میشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی در خصوص بدهکاری دانشجویان به صندوق گفت: اکنون بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار از صندوق خارج شده و در اختیار دانشجویان است و حدود 300 هزار دانشجو به صندوق بدهکار هستند که آنها باید طی اقساط 60 ماهه این بدهی را بپردازند.
مرادیان درباره سرانه خوابگاهی دانشجویان گفت: سرانه خوابگاهی دانشجویی بین 10 تا 14 متر است و در کلان شهرها، بویژه تهران به دلیل زیاد بودن متقاضیان ممکن است این سرانه از 10 متر به هشت متر کاهش پیدا کند، اما کمتر از آن به صندوق رفاه گزارش نشده است.
وی در خصوص کل اعتباراتی که امسال در سال تحصیلی 92-91 در دانشگاهها توزیع شده است، گفت: حدود 250 میلیارد تومان تسهیلات توزیع شده که 546 هزار و 830 نفر از این تسهیلات استفاد کردند؛ 279 هزار و 160 نفر فقط وام شهریه و 219 هزار 518 نفر وام تحصیلی دریافت کرده اند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی درباره ارائه خدمات دانشجویان به دلیل تعطیلی دانشگاهها از 20 خرداد تا 2 تیر گفت: طبق بخشنامهای که به دانشگاهها ابلاغ شده باید خدمات رفاهی مانند سالهای گذشته در این تاریخ در اختیار دانشجویان قرار گیرد و هیچ وقفهای در ارائه خدمات ایجاد نشود، بویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که بخشنامه ویژه آنها به دانشگاهها ارسال شده است.
مي خواستم بدونم که چه طوريه که همه ي دانشگاه ها وام تحصيلي رو به دانشجو ها دادند ولي دانشگاه ما(شهيد باهنر کرمان) هيچ وامي به دانشجو ها نپرداختند؟؟؟!!!!
اگه امکانش هست يه گزارشي از وضعيت رفاهي(از جمله غذاي سلف،خوابگاه،کتابخانه و...) دانشگاه باهنر تهيه کنيد تا مسئولان محترم فکر نکنندخيلي کارشون رو خوب انجام دادند؟!!!
با تشکر فراوان از زحمات شما