به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمد سرشار در نشست بررسی نسبت کتاب و رسانه که عصر روز گذشته در سرای اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت: کتاب یک قالب رساندن پیام است و در بعضی دوره های تاریخی پیام های مقدسی توسط کتاب به جامعه منتقل شده است.
وی ادامه داد: ما افتخار می کنیم که جزو ملتهایی هستیم که در اختراع خط سهیم بوده اند و به دینی ایمان داریم که معجزه آن کتاب است؛ افتخار می کنیم در دوره ای زندگی می کنیم که زمامداران کشورمان جزو نویسندگان و دوستداران کتاب هستند؛ در 2500 سال زمامداری ایران توسط پادشاهان، هرگز مشاهده نشده که پادشاهی نویسنده کتاب باشد.
رئیس حوزه هنری استان تهران افزود: ما باید بین دوران نزول قرآن و پایان نزول تفاوت قائل باشیم؛ در دوران خلیفه سوم آیات قرآن جمعآوری شد و به تمام بلاد اسلامی ابلاغ گردید و از آن دوره به بعد ما وظیفه داریم به آن قرآن عمل کنیم.
سرشار اضافه کرد: میزان مطالعه کتاب، نشریات و تماشای تلویزیون با اوقات فراغت مخاطب ارتباط مستقیم دارد و مقایسه مصرف رسانهای در کشورمان با سایر کشورها بدون در نظر گرفتن این مولفه، مقایسه اشتباهی است.
وی گفت: وجود ترافیک در شهرها، ارتباط نزدیک در خانوادهها و میزان درآمد مردم با اوقات فراغت ارتباط مستقیم دارد؛ یعنی هر چه در خانوادهها رابطه بین اعضا بهتر باشد افراد اوقات فراغت کمتری برای مطالعه کتاب دارند؛ این در حالی است که بیشترین میزان سرانه کتاب مربوط به کشورهای اروپای شمالی است؛ چون در آن جوامع ارتباط بین خانوادهها کمتر است و افراد رو به افسردگی پیش میروند.
رئیس حوزه هنری استان تهران گفت: با گسترش تلویزیون و رایانه و سایر وسایل ارتباط جمعی شکل جوامع تغییر کرده و همین مسئله، میزان مصرف کتاب در جوامع را با مشکل مواجه نموده است؛ متاسفانه در جامعه ما هنوز سیاستمداران تکلیفشان را مشخص نکرده اند که میخواهند در مقابل تهاجم فرهنگی چه اقدامی انجام دهند؛ این در حالی است که باید با توجه به افزایش تعداد شبکههای تلویزیونی، افراد را به مطالعه بیشتر کتاب تشویق کنیم.
سرشار ادامه داد: در دوران پیامبر اکرم آیات قرآن بر روی استخوان نوشته میشد، اما با پیشرفت تکنولوژی، نویسندگان بر روی چوب نوشتند و بعدها چینیها کاغذ را اختراع کردند، در حال حاضر نیز نوشتارها با وسایل ارتباط جمعی منتقل میشوند.
وی گفت: پیشرفتهای تکنولوژی در حوزه کتاب چالشی را برای ناشران ایجاد کرده است؛ در حال حاضر سایت آمازون به نویسندگان جوان اجازه میدهد که نوشتارهای خود را در فضای مجازی به فروش برسانند؛ در آینده حوزه کتاب، ناشران باید جایگاهی را برای خود تعریف کنند.