عشرت شایق در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه دین ما مبتنی بر اسلام است، اظهار داشت: آنچه که در نظام ما اتفاق میافتد باید در همین چارچوب قرار گرفته و در جهان به یک الگو تبدیل شود.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به پرهیز از اصالتگرایی انسان و اومانیسم اشاره کرد و افزود: کاندیداها در تبلیغات انتخاباتی از هر گونه شیوه غربی که مبتنی بر اصالت انسان و اومانیسم است، دوری کنند؛ چرا در غرب افراد برای رسیدن به کرسی قدرت از هر وسیلهای استفاده میکنند، در حالی که در نظام جمهوری اسلامی که یک نظام ولایتمدار و مبتنی بر اخلاق اسلامی است، باید فرد کاندیدا برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری، اخلاق را در همه ابعاد رعایت کند.
وی با بیان اینکه در دوران انتخابات همه باید تقوای انتخاباتی داشته باشند، تصریح کرد: وقتی شخصی به نام رئیس جمهور میخواهد مقدرات یک کشور را تعیین کند باید بر روی رفتار، گفتار و اندیشههای خود کنترل داشته باشد؛ زیرا این کنترل، ابزاری تقواگرایانه در چارچوب ارزشهای دینی ماست.
شایق ادامه داد: یک کاندیدا باید مراقب باشد که در جایی بر اثر غفلتزدگی و جوزدگی دچار سیاستزدگی نشده و خدای ناکرده سخنی را نگوید که دشمنان شاد شده و دوستان این فرد از وی ناامید گردند.
عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی تصریح کرد: در فضایی همچون نظام جمهوری اسلامی که بنیان و مقرراتش براساس دین مبین اسلام است، رعایت اخلاق اسلامی باعث میشود که تفرقه و حرمتشکنی جای خود را به رقابت رفاقتآمیز دهد؛ زیرا کاندیداها و هوادارانشان از هر نوع گفتار و رفتاری که نشان دهنده تخریب رقبا باشد، حتماً پرهیز خواهند کرد.
وی با بیان اینکه کاندیداها باید به دنبال رشد جامعه اسلامی باشند، افزود: متأسفانه برخی از کاندیداها در شعارهایشان دچار تقلیلگرایی سیاسی میشوند و شعارهای را سرمیدهند که برای اجرای آنها باید نظام تصمیمگیری کند نه آنها.
شایق با بیان اینکه کاندیداها باید از تقلیلگرایی سیاسی خارج شوند، اظهار داشت: کاندیداها به جای شعارهای خارج از وظایف آنها، باید بر روی برنامههایی که در چارچوب وظایف یک رئیس جمهور تعریف شده است، متمرکز شوند.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به فساد اداری اشاره و عنوان کرد: کاندیداها بر روی باستانشناسی فساد اداری ایران دقت عمل ویژهای داشته باشند؛ زیرا فردی که میخواهد رئیس جمهور این مملکت باشد باید به بررسی فساد اداری در 17، 18 سال اخیر پرداخته و ابعاد فساد اداری و اقتصادی را ریشه کن کند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری فرمودند، فرمان هشت مادهای را در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی دنبال کنید.
وی با بیان اینکه کاندیداها باید از «بگمبگم»ها دوری کنند، افزود: سخنان یکی از کاندیداهای ردصلاحیت شده درباره در راه بودن رسوایی، در چارچوب اخلاق انتخاباتی نمیگنجد و نامزدهای انتخاباتی باید از بگمبگمها، افشاکنمها و رسواکنمها دوری کنند.
شایق به لفظ باستانشناسی اشاره کرد و گفت: همانطور که در حفظ آثار باستانی دقت میشود که چیزی از این آثار خراب نگردد، اینجا هم باید دقت کرد که وقتی میخواهیم مفاسد را مطرح و برملا کنیم، وارد حیطه تهمت و افترا و ایجاد موتور تخریب علیه کاندیداهای دیگر نشویم و به جای شعارگرایی با برنامه وارد صحنه شویم.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به نگاه ابزاری به زن در تبلیغات انتخاباتی اشاره و عنوان کرد: کاندیداهای ریاست جمهوری از هر گونه نگاه ابزاری به زن دوری کنند؛ زیرا زنان ما در نظام جمهوری اسلامی به دنبال معرفی جایگاه هویتبخشی خود که نشأت گرفته از مشروعیات نظام دینی است، هستند و مهمترین شاکله یک نظام سیاسی، حاکمیت و هویتبخشی آن است؛ درست آن چیزی که دشمن میخواهد از طریق حرکتهای رسانهای از ملت ایران بگیرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از کاندیداها به دنبال هویتزدایی هستند، تصریح کرد: امروزه برخی از کاندیداها برای جذب آرا شعارهایی همچون سهم دادن به زنان و انتخاب یک وزیر زن در کابینه را سرمیدهند، در حالی که در حوزه زنان باید کاندیداها براساس دکترین امام و فرمایشات رهبری حرکت کرده و از هر گونه توجه به ظواهر دنیوی پرهیز کنند.