معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه 96 درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و مابقی داروهای وارداتی هستند، گفت: چهار درصد داروهای وارداتی 35 درصد کل گردش مالی کشور را به خود اختصاص میدهند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، ابراهیم صالحی فر صبح امروز در نشست خبری با اشاره به انطباق داروهای تولید شده در داخل کشور با مشابه های خارجی آن گفت: مسئولان غذا و دارو، پزشکان و متصدیان داروخانه ها را نسبت به کیفیت داروهای داخلی توجیه کنند.
وی با مقایسه کیفیت و اثر بخشی داروهای تولید داخل کشور با داروهای وارداتی تصریح کرد: نتایج این تحقیقات نشان می دهد کیفیت داروهای ساخته شده در داخل کشور با سایر داروهای خارجی و وارداتی برابری می کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه با اشاره به کنترل جدی کیفیت داروهای وارداتی گفت: در سال های اخیر کنترل و مقایسه کیفیت داروهای تولید داخل با داروهای وارداتی طی چند سال اخیر به دانشگاه های علوم پزشکی استانها واگذار شده است.
صالحی فر با بیان اینکه 96 درصد از داروها در داخل کشور تولید می شود و مابقی داروهای وارداتی هستند، تصریح کرد: چهار درصد داروهای وارداتی 35 درصد کل گردش مالی کشور را به خود اختصاص می دهند.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه کنترل غذا و داروی استان مازندران در سال 89 به صورت داوطلبانه در طرح PMS شرکت کرد، بیان کرد: در این طرح دو دارو با پنج برند مورد آزمایش قرار گرفت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در این طرح بررسی هایی روی داروهای گلی بن کلامید و قرص دفرازیروکستولید داخل با برندهای خارجی آن انجام گرفت.
صالحی فربا اشاره به داروهای خارجی و ایرانی از لحاظ کیفیت تفاوتی با هم ندارند، ادامه داد: داروهای تولید داخل با نمونه خارجی آن مطابقت دارد و تمامی روش های تولید آن تایید شده است.
وی با اشاره به اینکه داروی گلی بن کلامید تولید شده در داخل کشور در کنترل قند خون بیماران کاملا کارآیی دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با اعتماد و اطمینان داروی OSVERAL تولید داخل را برای بیماران تالاسمی استفاده می کنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در سال گذشته نیز 23 برند دارو مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: 19 نمونه این داروها تولید کشورهای خارجی و چهار نمونه آن محصول داخلی بوده که تمامی آنها از نظر کیفیت با مشابه داخلی آن تفاوت نداشته است.
صالحی فر تصریح کرد: در بحث دارو از استانداردهای جهانی که تمامی کشورها مکلف به پایبندی آنها هستند، استفاده می کنیم.