کد خبر:۲۴۲۲۱۶
حضور 3 کاندیدا در روز چهارم تبلیغات در تلویزیون:

قالیباف: قولی نداده‌ام که عمل نکنم / روحانی: اقتصاد را یک ماهه متحول می‌کنم / جلیلی: دولت آینده باید به قانون ملتزم باشد

قالیباف، روحانی و جلیلی؛ سه شنبه 7 خرداد به ارائه برنامه انتخاباتی شان در بخش‌های مختلف خبری در تلویزیون پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» محمدباقر قالیباف در نشست انتخاباتی‌اش در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» ساعت 22:30 در باره دلیل ورود به عرصه انتخابات گفت: نکته اساسی ادای دین من است من شهروند و فردی از جامعه بوده‌ام که نه عقبه قدرت و نه عقب ثروت داشته‌ام اما به برکت نام امام و خون شهدا و مجاهدت‌های که از جوانی و  نوجوانی داشته‌ام امشب اینجا نشسته‌ام.


وی در ادامه افزود: انقلاب اسلامی ومردم با مجاهدت‌ها کشور را از ظلمات بیرون آوردند اما امروز نظام اسلامی مشکلاتی دارد و همه ما باید کمک کنیم تا مشکلات حل شود اما همه مردم می‌دانند که منابع انسانی زیادی در کشور وجود دارد همچنین نیروهای جوان و تحصیل‌کرده در کشور هستند در حوزه منابع طبیعی، معادن و منابع مادی دارای نعمت‌های زیادی مانند نفت و گاز هستیم اما این سوال وجود دارد که با وجود منابع انسانی و علم در کشور چرا چنین مشکلاتی گریبانگیر مردم است.


قالیباف با بیان اینکه بی‌انصافی‌ است اگر بگویم در دولت های گذشته زحماتی صورت نگرفته است گفت: در دوران سازندگی بسیاری از زیرساخت های بزرگ در کشور ساخته شد و آقای هاشمی زحمات زیادی را کشیدند و یا در دوران اصلاحات که رشد یک درصدی داشتیم یا بحث هدفمندی یارانه در دولت  دهم و مسکن مهر از دیگر زحمات دولت بود.


این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه برایند خروجی ما مشکلاتی است که امروز وجود دارد و ما نیازمند همت و بضاعت بیشتری هستیم خاطرنشان کرد: روند مدیریت کشور نیازمند تغییر اساسی است تا بتوانیم از منابع مادی و انسانی به درستی ایجاد کنیم و نیازمند روح و خون جدیدی برای ورود به عرصه مدیریتی هستیم.


قالیباف در باره رساندن آرامش اقتصادی در کشور طی دو سال خاطرنشان کرد: برنامه مدون با کارشناسان ترتیب داده‌ایم که در سطح ملی و استانی است که همه جوانب آن نیز در نظر گرفته شده و مقرر شد در طی دو سال آرامش را به اقتصاد وارد کنیم یکی از موضوعاتی که مردم با آن روبه‌رو هستند بحث گرانی است که مشکل فقط خود گرانی نیست بلکه گرانی کالا یک مشکل است اما مشکل اساسی این است که گرانی ثبات ندارد و در کنار آن نیز کیفیت هم دچار اشکال است.


وی در ادامه افزود: امروز خانواده‌ای را پیدا نمی‌کنید که مشکل بیکاری نداشته باشد و بیکاری موضوعی است که همه افراد با آن مواجه هستند و در بسیاری از موارد فرد با داشتن شغل به دنبال زندگی حداقل برای زنده ماندن است و باید بدانیم که فردی که شغل ندارد زندگی نیز از او گرفته می‌شود و انسانیت فرد تحت شعاع آن قرار می‌گیرد.


کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در حال از دست دادن سرمایه اجتماعی و اقتصادی هستیم در مورد بسامان کردن اقتصاد کشور گفت: باید بتوانیم روشی را در پیش بگیریم که در دوره مشخص مردم بدانند مدیرانشان چه می‌خواهند انجام دهند بنده گفته‌ام که دو سال آرامش و ثبات را به جامعه برمی‌گردانم که مصرف‌کننده و تولیدکننده جزئی و کلی نیز شامل این ثبات می‌شود.


وی در باره نوسان قیمت ارز و دلار تصریح کرد: با ثبات قیمت ارز و دلار بازار نیز به ثبات می‌رسد وجود نرخ‌های متعدد در کشور وجود دارد که به دنبال کاهش هزینه تولید هستیم که بالافاصله بعد از آن کاهش قیمت را خواهیم داشت و بعد از آن هدفمند حرکت می‌کنیم باید نظارت بر نقدینگی وجود داشته باشد تا با کنترل نقدینگی جهت‌دهی به سمت تولید پیش برود.


قالیباف در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که شعارهای اقتصادی شما کارآمد باشد ابراز داشت: در هشت سالی که در شهرداری مشغول به خدمت بوده‌ام آیا من تاکنون قولی را داده‌ام که به آن عمل نکرده باشم در زمانی که در نیروی انتظامی نوع سخن گفتن من از جنس کار بوده است و مردم این مسئله را در نیروی انتظامی و شهرداری دیده‌اند و در این راستا به مردم تعهد داده‌ام و ضمانت کار عمل بنده است و مردم حق دارند که از من به عنوان رئیس دولت مطالبه کنند.


وی در باره اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که آسیب‌پذیر نباشد و دولت نباید در این رابطه در هر کجای اقتصاد دخالت کند باید دولت را چابک و کوچک کرد و نباید فقط به نفت اتکا داشته باشیم نباید رانت اطلاعاتی وجود داشته باشد و باید بدانیم اقتصادی که در آن رشد و رونق تولید نباشد شکننده است به‌عنوان مثال کشاورز نمی‌داند که قیمت تولید چقدر است و اگر موضوعاتی مانند این حل شود این اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

 

قالیباف:برای بخش کشاورزی یارانه سبز می پردازم


قالیباف با بیان اینکه یکی از مزیت‌های دولت گذشته اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بود خاطرنشان کرد: با وجود ایراداتی که این طرح در حال اجرا داشت اما حتما آن را اجرا می‌کنم و باید بدانیم که همان‌گونه که یارانه مردم پرداخت می‌شد باید یارانه بخش تولید نیز پرداخت شود همچنین یارانه سبز در بخش کشاورزی را نیز در نظر گرفته‌ایم.


وی در ادامه افزود: اگر قیمت سوخت در کشور بالا می‌رود از آن سو چرا باید ماشینی به دست مردم بدهیم که در ایران صدی 12 لیتر مصرف داشته باشد در صورتی که در دنیا مصرف صدی شش لیتر است.


این کاندید ریاست جمهوری در مورد جایگاه سندبالادستی در برنامه دولت آینده گفت: ما در کشور حزب نداریم اما ما برنامه استانی و ملی داریم و برنامه‌ها باید حتما منطبق بر سند برنامه باشد به عنوان رئیس دولت مکلف هستم از برنامه‌های پنج‌ساله مجلس تبعیت کنم وگرنه اوضاع همین ضعف‌های که می‌بینید خواهد بود.


قالیباف در باره مبحث عدالت خاطرنشان کرد: این موضوع بحث شکلی و بحث محتوای را شامل می‌شود اگر رئیس دولت شدم می‌خواهم برای پیشرفت تلاش کنم لازمه اش آن است که بدانم حق آزمون و خطا را ندارم و عمل خلاف قانون را ندارم نمی‌توانم بگویم که چوب لای چرخ من می‌گذارند و در این راستا قانون اساسی باید کاملا اجرا شود و همچنین مردم هیچ وقت از من نخواهند شنید که در کشور حاکمیت دوگانه وجود دارد.


وی در ادامه افزود: پیشرفت عدالت شامل سه بخش است اول رشد تکنولوژی دوم رشد اقتصادی و سوم رشد اجتماعی که باید در جامعه شکل گیرند و به همه اقشار و اقوام مختلف کشور باید در آن دیده شوند زیر بخشی از اقوام فکر می‌کنند سهمی از دولت ندارند و از جمله کارهای من این بوده که تلاش کردم فاصله طبقات بالاشهر و پایین شهر را حل کنم.


این کاندیدای ریاست جمهوری در باره سیاست خارجی گفت: سیاست خارجی ما باید منافع ملی، امنیت کشور، هویت دینی و انقلابی ما را تظمین کند سیاست خارجی براساس قانون مربوط به دولت است اما همه اختیارات آن با رئیس جمهور نیست و قانون نیز این اجازه را نمی دهد در کشورهای دنیا هم وزرا عوض می‌شوند اما سیاست خارجه تغییر نمی‌کند و اگر کسی بگوید سیاست خارجه را تغییر می‌دهم شعار بدون عمل است.


وی در ادامه افزود: سیاست خارجه هر چه که هست مقابله و یا مقاومت باید بدانیم اگر قدرت اقتصادی و همبستگی نداشته باشیم و اگر مورد تحسین مردم نباشیم مورد تحسین دنیا نیز نخواهیم بود زیرا کشور باید قدرت ملی پیدا کند.

 

 نباید مدیریت بسته و خسته را به کشور بازگردانیم


قالیباف ادامه داد: من برای پایان دادن به برخی از بحث‌ها آمده‌ام تا مدیریت بسته و خسته را به کشور بازنگردانیم زیرا کشور نیازمند نیروی جدید است آمده‌ام تا با مدیریت جوان و جدید کشور را اداره کنم البته هیچ جوانی بدون از استفاده افراد با تجربه بی‌نیاز نیست.


این کاندیدای ریاست جمهوری در باره موضوع انتقادپذیری گفت:  ما از امام یادگرفته‌ایم که حرف مرد دو تا است مدیر کشور باید بداند اگر دچار اشتباه شد باید آن را جبران کند و با خرد جمعی بتوان اوضاع را پیش ببرد.


حجت‌الاسلام حسن روحانی در برنامه «با دوربین» از شبکه اول سیما

 

حجت‌الاسلام حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه «با دوربین» که از شبکه اول سیما پخش شد به تشریح برنامه‌ها و دیدگاه‌های انتخاباتی خود پرداخت و گفت:‌ بنده متولد 1327 در سرخه از استان سمنان از یک خانواده مذهبی و انقلابی متولد شدم و از یازده سالگی از طرف پدر موظف شدم که با کار در دوره تابستان مخارج تحصیلم را تامین کنم،‌ آن روز درک این مسئله خیلی برای من سخت بود، اما خیلی زود فهمیدم روی پای خود ایستادن چقدر لذت بخش است.
 
وی افزود: مادرم همیشه صبور و فداکار و مهربان همانند همه مادرها بود و آن روزها که برادرم زندانی،‌ من فراری و پدرم تحت تعقیب بود او به تنهایی خانه و فرزندان را با صبوری اداره می‌کرد.

روحانی به تحصیلات حوزوی خود اشاره کرد و گفت: تحصیلات حوزوی‌ام در حوزه علمیه قم به مدت 10 سال بود و از اساتید بزرگی همچون آیت‌الله سلطانی،‌ آیت‌الله فاضل لنکرانی،‌ شهید بهشتی و شهید مطهری بهره‌های فراوان بردم و در درس خارج از اساتید به نامی چون آیت‌الله سید محمد محقق داماد،‌ آیت‌الله گلپایگانی و آیت‌الله حائری یزدی،‌ درس‌ها و فن اجتهاد را آموختم که در همین جا بر روان همه آنها درود می‌فرستم.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:‌ درس دانشگاهی‌ام در رشته حقوق بود دوره لیسانس را در دانشگاه تهران گذراندم و فوق‌لیسانس و دکتری در خارج از کشور، اما حقوق و درس حقوق برای من پیام مهمی داشت؛ نه از این دیدگاه که بسیاری از سیاستمداران بزرگ دنیا درس حقوق خواندند بلکه از این دیدگاه که درس حقوق به من آموخت چگونه باید از حقوق مردم و منافع ملی به خوبی دفاع کرد؛ این درس حقوق بود که به من آموخت که فرق قطعنامه شورای حکام با شورای امنیت و یک کاغذ معمولی در چیست. آنکه حقوق نخوانده شاید این تفاوت‌ها را به خوبی احساس نکند.

وی با اشاره به آغاز نهضت اسلامی از سال 41 گفت: من رهبری امام و یارانش را به جان خریدم و همواره به عنوان یک سرباز در نهضت اسلامی ایستادم، سخنرانی‌ها،‌ منبرهای پرشور و انقلابی،‌ بازداشت‌ها، تحت تعقیب قرار گرفتن‌ها و ممنوع المنبر شدن‌ها چقدر زیبا بود و آنجا بود که فهمیدم مسیر دستیابی به استقلال کشور آزادگی،‌ استقرار احکام اسلام و مبارزه با استبداد در این سرزمین است.

روحانی در ادامه اظهار داشت: انقلاب شکوهمند اسلامی پیروز شد و پس از آن همواره افتخار آن را دارم که مسئولیت‌هایی را به عهده داشته باشم،‌ همیشه نماینده مردم بودم،‌الان هم نماینده مردم هستم. مشروعیتی که از رای مردم به دست می‌آید چقدر سرفرازی دارد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به سابقه اجرایی خود اشاره کرد و گفت: 20 سال با رای مردم در مرکز قانون‌گذاری کشور به عنوان رئیس کمیسیون دفاع و سیاست خارجی خدمت و انجام وظیفه نمودم و پس از آن نیز دو دوره نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری بودم و هم‌اکنون نیز نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان هستم.

وی با بیان اینکه نمایندگی امام(ره) و رهبری برای من افتخار بوده و هست،‌ تصریح کرد: هر زمان که خواستم با امام (ره) ملاقات کنم لطف امام شامل حالم می‌شد و همان هفته یا هفته بعد می‌توانستم ایشان را زیارت کنم و در طول رهبری رهبر معظم انقلاب همیشه نماینده ایشان بوده  و هم‌اکنون نیز نماینده ایشان در نهاد سری کشور یعنی شورای عالی امنیت ملی هستم؛ خوب می‌دانم نزدیکی با رهبری،‌ آشنایی طولانی و ارادت 45 ساله از سال 1347 تا به امروز سرمایه بزرگی برای من است و اینگونه روابط نزیک می‌تواند برای حل معضلات کشور کمک کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دوره‌های گذشته توانستیم صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای در شورای حکام را بعد از یکسال تلاش به اثبات برسانیم و فرصت لازم برای تکمیل فناوری هسته‌ای و توسعه روابط با کشورها را به وجود آوریم.

وی در ادامه اظهار داشت: در کنار مسئولیت نمایندگی مردم و رهبری من در دوران دفاع مقدس مسئولیت‌های سنگینی را بر دوش داشتم، گرچه افتخار دفاع مقدس از آن شهیدان، جانبازان و خانواده‌های آنها است اما من نیز به عنوان یک سرباز سهمی داشتم. آن روزگاری که فرماندهی جنگ بر عهده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود، ریاست بر ستاد قرارگاه خاتم‌الانبیاء را برعهده داشتم و همچنین فرماندهی پدافند هوایی با حکم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از دیگر سمت‌هایی بود که در آن انجام وظیفه کردم؛ با حضور در ستاد پشتیبانی جنگ و ستاد پدافند، درس‌ها آموختم و یاد گرفتم که با تخصص و همکاری با متخصصین چگونه می‌توان تحول بزرگی در یک بخش پیچیده فنی بوجود آورد، یاد شهید بابایی و شهید ستاری گرامی باد که بار سنگین پدافند بر دوش آنها بود.

روحانی تصریح کرد: این تلاش و همکاری متخصصین بود که ما را در عملیات والفجر8 در سال 1364 قادر ساخت 73 فروند هواپیمای عراقی را سرنگون کنیم و دنیا را به اعجاب واداریم.

وی افزود: درس دیگری که این مسئله به من آموخت این است که حراست از آسمان ایران نه تنها در بعد فضای جغرافیایی، بلکه در فضای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز همواره نیاز به حراست، ‌مراقبت و مواظبت دارد و آنگاه که تخصص و ابزار لازم فراهم شود دشمن سرکوب خواهد شد و ملت آزاد و در کنار امنیت و رفاه زندگی خواهد کرد.
 
اولین دستاورد شورای عالی امنیت ملی در 8 سال اول در کنار ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بازپس‌گیری باقیمانده سرزمین اشغال شده توسط صدامیان بود

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دوران دفاع مقدس با پیروزی رزمندگان اسلام پایان یافت و بنده بلافاصله به مدت 16 سال مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی را به عهده گرفتم؛ دوران افتخارآمیزی که در 8 سال اول در کنار ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تلاش کردم و اولین دستاورد شورای عالی امنیت ملی در آن دوران بازپس‌گیری باقیمانده سرزمین اشغال شده توسط صدامیان، ‌آزادی همه اسرا و زندانیان و محکومیت عراق در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان متجاوز بود؛ این افتخار اول شورای عالی امنیت ملی در آن مقطع حساس است و سپس محکومیت صدام آنگاه که به کویت تجاوز کرد، قبل از آنکه کشورهای منطقه اعلام موضع‌گیری کنند اعلام موضع‌گیری بی‌طرفی فعال موجب حراست از منافع ملی و امنیت ملی شد و همگان را در موضع‌گیری ایران به تحسین واداشت.

وی ادامه داد: در دوره هشت ساله دوم در شورای عالی امنیت ملی که همزمان با دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی بود نیز اقدامات مهمی صورت گرفت، از جمله آن می‌توان به امضای تفاهم‌نامه امنیتی با عربستان و رابطه نزدیک و گرم با این همسایه نام برد.

روحانی با بیان اینکه مسئله 11 سپتامبر و موضع‌گیری عاقلانه جمهوری اسلامی ایران در آن حادثه حساس، یکی دیگر از دستاوردهای شورای امنیت ملی بود، تصریح کرد: موضع‌گیری منطقی ایران در اشغال افغانستان و عراق همه مقاطع حساسی بود که من افتخار داشتم در این اقدامات سهم بسزایی داشته باشم.

روحانی به مسئله پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت:‌ مسئله مهم بعدی داستان توطئه آمریکا در مسئله پرونده هسته‌ای در سال 1382 و بعد از اشغال عراق بود که با این بهانه می‌خواست کشور را در مسیر شورای امنیت، ‌تحریم و جنگ قرار دهد که در این مقطع نیز با اقدامات به جا، توطئه آمریکا و رژیم صهیونیستی منجر به شکست شد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ‌پس از مذاکرات تهران با سه وزیر اروپایی، مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در تاریخ 11/8/1382 این کار را تدبیر بدون عقب‌نشینی ایران و شکست توطئه آمریکا و اسرائیل اعلام کردند و در آن زمان ما توانستیم کشور را از شورای امنیت، ‌جنگ و تحریم دور کنیم.

رهبری انقلاب از پرونده هسته‌ای در شورای حکام به عنوان مدیریت پخته و عاقلانه یاد کردند
 
 وی تصریح کرد: توانستیم صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای در شورای حکام را بعد از یکسال تلاش به اثبات برسانیم و فرصت لازم برای تکمیل فناوری هسته‌ای و توسعه روابط با کشورها را به وجود آوریم، ‌پایان این دوره به گونه‌ای بود که رهبری انقلاب از آن به عنوان مدیریت پخته و عاقلانه یاد کردند، ‌در اینجا لازم می‌دانم که بگویم همه موفقیت‌های شورای عالی امنیت ملی در طول 16 سال از آن مقام معظم رهبری بود.

روحانی با تاکید بر اینکه حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام در طول 22 سال و تصویب سیاست‌های کلی در امور مهم کشوری به ویژه چشم‌انداز 20 ساله و سیاست‌های کلی اصل 44 به تجربه من افزوده، خاطرنشان کرد: حضور بنده در مرکز تحقیقات استراتژیک و تحقیق در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به گونه‌ای است که ره‌توشه سنگینی را برای اداره کشور در اختیار دارم و به آن می‌بالم و به آن افتخار می‌کنم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ملت عزیز ایران ما امروز گرچه با مشکلات مهم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی مواجه هستیم و گرچه رشد اقتصادی ما در سالی که گذشت به جای اینکه 8 درصد باشد منفی بود.


روحانی با اشاره به بد اخلاقی‌های موجود در جامعه گفت: رشد اقتصادی ما در سالی که گذشت به جای ۸درصد منفی بود و پیش بینی می‌شود که در سال جاری همچنان منفی باشد. بیکاری از ۱۱ به ۱۲.۲ درصد،  تورم از ۱۰.۳ درصد به ۳۰.۵ درصد ارتقاء یافت و این در حالی است که ما در ایران باعظمت زندگی می‌کنیم که دارای منابع غنی فیزیکی و مادی و دارای نیروی انسانی ارزشمند و فعال هستیم.

وی تصریح کرد: کشوری که در حساس ترین نقطه جهان قرار دارد و دارای جایگاه ژئوپلتیک و خاص و شاهراه گاز جهان است چرا می بایست گرفتار مشکلات معیشتی باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکلات از مدیریت و تصمیمات فردی و عدم مشورت آغاز می‌شد گفت: مگر یک نفر یا چند نفر یا جمع کوچک قادرند کشور بزرگی مثل ایران را در شرایط توطئه اداره کنند؟ ما نیاز به همگان و مشورت کارشناسان داریم، مگر می‌توان بهره بانکی را با یک نشست و برخاست یک یا دو رقمی کرد؟

وی ادامه داد: مگر می‌توان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد نرخ دلار فلان مقدار می‌شود بنابراین نتیجه آن است که مشکلات از عدم مشورت، خود شیفتگی و عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بی‌ثباتی است.

نمایند مجلس خبرنگان با بیان اینکه مدیران در این ۸ سال مدام در حال تغییر و تحول بوده‌اند افزود: ۴ بار مدیر ارشد نفت جابجا شد وزیر مهمترین وزارتخانه سیاسی یعنی وزارت کشور ۴ بار و رئیس بانک مرکزی ۳ بار تغییر یافتند. ای کاش این بی‌ثباتی در مدیریتی بود که متاسفانه در سیاست نیز این بی‌ثباتی را شاهد هستیم.

روحانی با بیان اینکه در طول ۵ماه ۶۰ بخشنامه راجع به مسائل ارزی و پولی صادر شد اظهار داشت: مردم مدیریت کارآمد و ثبات و آرامش و قدرت آینده نگری می‌خواهند. در کنار این مشکلات قانون گریزی‌ها حتی عدم ابلاغ مصوبه مجلس به چشم می‌خورد، در حالیکه اساس کشور باید اطاعت از قانون و شفافیت باشد تا اعتماد در جامعه به وجود آید.
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به مشکلات کشور اشاره کرد و افزود: بداخلاقی‌ها، اضافه کردن شکاف‌ها کنار گذاشتن یک جناح و منزوی کردن کارشناسان از جمله مسائل گذشته هستند.

روحانی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید استفاده از تمام شایستگان انجام خواهد شد تصریح کرد: در دولت بنده همواره از متخصصین و صاحب نظران استفاده می‌شود. همچنین شورای پول و اعتبار و سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به قدرت و استقلال خود می‌رسند.

نمایند مجلس خبرگان اظهار داشت: مردم بزرگوار اداره کشور می‌بایست اداره علمی و حکمرانی باید شایسته باشند. استفاد از نخبگان در همه عرصه‌ها انجام شود  با شفافیت در مورد مشکلات و آمارها با مردم صحبت شود تا بتوانیم از این طریق از پیچ‌تاریخی عبور کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر امروز مشکلات اقتصادی، گرانی، بیکاری، فساد اداری و ضربه بر اخلاق وجود دارد، و روابط ما با کشورهای جهان با مشکلات فراوانی توام است، علت آن این است که یک دولت کارآمد و مدیریت درست شکل نگرفته است.

وی با بیان اینکه کشورها بدون ارتباط سازنده با جهان پیشرفت نخواهند داشت گفت: جایی جهان امکان ناپذیر است ما می‌توانیم با تعامل سازنده کشور را از مشکلات انجام دهیم و با گرانی و بیکاری مقابله کنیم، همچنین با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی می توانیم بیکاری را حل کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بیکاری امروز نه تنها یک مشکل اقتصادی است بلکه مشکل اجتماعی و معضل فرهنگی را نیز به دنبال دارد به طوری که شاهدیم از هر ۵ ازدواج یکی به طلاق منجر می‌شود و یا اینکه در عرصه اقتصادی کارخانه‌های کشور تنها ۲۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت فعال برخوردار است.

روحانی از اجرای برنامه مدون برای حل مشکلات اقتصادی اجتماعی، فرهنگی سیاست داخلی و خارجی خبر داد و خاطرنشان کرد: در دولت من برنامه کوتاه مدت یک ماه و صد روزه وجود دارد چرا که در زمان کوتاه قادریم تحولات اقتصادی را در کشور به وجود آوریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: با ایجاد یک دوره تنفس می‌توان مشکلات کارخانه‌ها را حل و فصل کنیم و همین طور با تفاهم بین بانک مرکزی و بانکهای کارگشا می‌توان اجناس انبار شده داخل گمرک‌ها را به بازار برگرداند و در عرصه سیاست خارجی نیز می‌توان روابط خارجی را به صورت مناسبی تنظیم کرد چرا که روابط خارجی آرزو نیست بلکه این مقوله با شناخت جهان مشاهده واقعیت‌ها و هزینه فایده کردن دست یافتنی است.

وی با بیان اینکه ایران یک کشور قدرتمند و حساس در منطقه است تصریح کرد: با میلیون‌ها دل و نگاه مسلمانانی که به موفقیت این کشور چشم دوخته اند مقداری برنامه لازم است تا معضلات اقتصادی ناشی از تحریم حل شود، ما باید اقتصاد کور را از شرایط فعلی نجات دهیم و اخلاق را در جامعه احیا کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: فرهنگ مسئله‌ای نیست که بشود به صورت دستوری به مردم اعلام کرد بلکه می بایست در این مقوله با مردم تعامل شود. لازم به ذکر است بگویم دولت تدبیر و امید با توانمندی ملت و حضور نخبگان و مدیران لایق قادراست این مشکلات را به حل و فصل نهایی برساند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید از مشورت بخش خصوصی برای حل و فصل مسائل اقتصادی استفاده کینم، تاکید کرد: تدبیر ما راه ساحل امید خواهد رساند دولت تدبیر و امید قادر است معضلات کشور را با کمک مردم و سرمایه ملی به حل و فصل برساند.

سعید جلیلی نیز برای پاسخ به سوالات ایرانیان خارج از کشور در برنامه انتخاب ایرانی در شبکه جام جم حضور یافت
 
جلیلی با بیان اینکه‌ ایرانیان خارج از کشور سفیران کشور و مردم ما در خارج هستند گفت: دولت آینده باید بتواند ظرفیت‌های آحاد ملت ایران را چه در داخل و چه در خارج کشور آزاد و شکوفا کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ساختار اجرایی و اداری کشور باید ظرفیتی پیدا کند تا این کار مهم به خوبی انجام شود.

جلیلی ادامه داد: من معتقدم ما هر چقدر که براساس گفتمان انقلاب اسلامی و ظرفیت‌های فکری که بعد از انقلاب به وجود آمده به طور عمیق نزدیک شویم می‌توانیم عزت و اقتدار بیشتری برای کشور و هموطنان خود در خارج از کشور فراهم کنیم.

وی درباره علت حضورش در عرصه انتخابات تصریح کرد: ما در شرایط امروز نقاط قوت ارزشمند و ضعف و آسیب‌هایی داریم و من به خاطر ارزیابی شرایط کشور و شناخت مناسبی که از نقاط ضعف و قوت موجود دارم وارد عرصه شده‌ام.

برای ارزیابی شرایط کشور باید نقاط قوت را تقویت کرده و آسیب‌ها را برطرف کنیم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای ارزیابی شرایط کشور باید نقاط قوت را تقویت کرده و آسیب‌ها را برطرف کنیم و هر چه که ارزیابی صحیح‌تر و دقیق‌تر باشد مسیر پیشرفت شتاب بیشتری خواهد گرفت.

جلیلی افزود: اگر ارزیابی ما از شرایط اشتباه باشد کار خطرناکی است و می‌تواند موجب انحراف از مسیر پیشرفت ملت ایران شود.

وی ادامه داد: شاید نتوان نقاط قوت را خوب شناخت و نقاط ضعف را به درستی محاسبه کرد اما خطای بزرگتر وقتی است که نقاط قوت را ضعف دانسته و نقاط ضعف را قوت بدانیم که در این صورت صدمات جبران‌ناپذیر و مضاعفی خواهیم داشت.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: تلاش دشمنان این است که نقاط قوت ما را ضعیف نشان دهند و برعکس نقاط ضعف ما را که باعث عقب‌ماندگی شده است نقاط قوت دانسته و برای آن حسرت بخورند.

جلیلی گفت: ‌یکی از وظایف مهم دولت دفاع از حقوق همه شهروندان در داخل و خارج است و حقوق ایرانیان خارج از کشور اهمیت مضاعفی دارد.

وی افزود: ادعای ما این است که ایران مقتدر بوده و در سطح جهانی به عنوان بازیگر نقش ایفا می‌کند که علاوه بر دوستان ایران، دشمنان نیز به قدرت جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرده‌اند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ایرانی باید متناسب با جایگاه ایران در عرصه بین‌الملل، شأن مناسب داشته باشد و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران اقتضا می‌شکند که ایرانیان خارج از کشور با عزت و اقتدار می‌توانند به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

جلیلی تصریح کرد:‌ ایرانیان در هر جای کره زمین که هستند باید بتوانند از حقوقی که برای آنها محترم شمرده شده به خوبی استفاده کرده و دولت ایران را در استیفا و دفاع از حقوق خود، پشتوانه خود بدانند.

وی اضافه کرد:‌نگاه ما به ایرانیان خارج از کشور باید به عنوان سرمایه‌ای بزرگ باشد و ظرفیت‌های موجود در آنها باید آزاد شود تا در جهت مصالح و منافع ملی نظام و انقلاب اسلامی استفاده شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ما باید به ایرانیان خارج از کشور به عنوان یک فرصت نگاه کنیم چرا که آنها سفیران جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف هستند.

جلیلی تصریح کرد: ایرانیان خارج از کشور ظرفیت‌هایی دارند که می‌توانند نقش و تاثیرگذاری زیادی در حفظ و استیفای منافع کشور داشته باشند.

وی افزود: دولت باید با برنامه‌ریزی درست از ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور و آحاد ملت استفاده کرده و آنها را شکوفا کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیاری از هموطنان ما در خارج از کشور فعالیت اقتصادی دارند که کمک به آنها می‌تواند باعث رشد اقتصادی در کشورمان نیز شود،‌فقط لازم است دولت پشتیبان آنها باشد و ایرانیان خارج از کشور دولت را مانع خود نبینند.

جلیلی اظهار داشت: دولت باید برای جذب نیروهای انسانی ماهر و توانمند برنامه ریزی کند تا نیروهای نخبه کشور ترجیح دهند در داخل کشور مانده و زمینه شکوفایی استعداد آنها فراهم شود.

وی درباره فرار مغزها ادامه داد: ‌من این تعبیر را صحیح نمی‌دانم زیرا گاهی اوقات افرادی برای استفاده از تجارب به کشور دیگری مهاجرت کنند اما این کار باید فرایندی باشد که در نتیجه موجب شکوفایی و پیشرفت کشور شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره ارز دانشجویان خارج از کشور گفت: اگر نگاه ما به این دانشجویان فرصت‌محور بوده و معتقد باشیم که این افراد باید با عزت در خارج از کشور تحصیل کنند،‌ تامین ارز آنها را جزء برنامه‌های خود قرار داده و این سیاست‌ها را به گونه‌ای تعریف می‌کنیم که هزینه نباشند بلکه ظرفیت و فایده‌ای هستند که باعث شکوفایی کشور خواهند شد.

جلیلی در رابطه با موضوع هسته‌ای بیان داشت: با توجه به اینکه این حوزه کاری من است و گفتگوها را دنبال کرده‌ام باید بگویم آنچه که تحت عنوان دفاع از حقوق هسته‌ای است در واقع دفاع از تمام حقوق ملت ایران است.

وی با اشاره به آزادی خرمشهر گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران و مردم با تمام توان برای دفاع از آزادی خرمشهر تلاش کردند و رفتار آنها به گونه‌ای بود که دشمن بعد از جنگ تحمیلی جرأت تعرض به هیچ نقطه از ایران را نداشت، چرا که می‌دانست در صورت حمله نظامی پاسخی خواهد دید که در جنگ هشت ساله دیده است که این دفاع علاوه بر دفاع از تمامیت ارضی دفاع از فرهنگ و ارزش‌های کشور بود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: دشمن دوست ندارد پیشرفت ایران را ببیند و مسئله هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست اما باید بداند ما در دفاع از حقوق هسته‌ای خود جدی هستیم چرا که اگر خواست نامشروع آنها در این زمینه برآورده شود وارد سایر حوزه‌ها خواهند شد اما ما آنها را ناکام خواهیم کرد. 

ایران عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و NPT بوده و طبق قوانین آنها عمل می‌کند
 
جلیلی ادامه داد: منطق جمهوری اسلامی ایران منطقی است که جهان آنرا پذیرفته چرا که ایران عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و NPT بوده و طبق قوانین آنها عمل می‌کند.

وی افزود: ما چهار سال پیش برای راکتور اتمی تهران که تحقیقات دارویی انجام می‌دهد از غرب درخواست سوخت کردیم چرا که با این سوخت برای 850 هزار بیمار دارو تولید می‌شد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آنها این سوخت را که طبق قوانین آژانس حق ما بود به ما ندادند و برای ما شرط و شروط گذاشتند که در کنفرانس ژنو 2 ما اظهار کردیم که خودمان این سوخت را تولید می‌کنیم و آنها با لبخندی به گفته ما پاسخ دادند.

جلیلی اظهار داشت: تهیه این سوخت فرایند پیچیده‌ای داشت اما جوانان ما با ظرفیت خود توانستند این کار را انجام دهند که در واقع شهید شهریاری و تیم‌اش مسئول این کار بودند.

وی گفت: آنها وقتی دفاع ما را از حقوق هسته‌ای خودمان جدی دیدند ناامید شدند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: غرب روزی بحث تعلیق غنی‌سازی 3.5 درصد و تعیین یک سانتریفیوژ را برای مطرح می‌کرد در حالی که امروز خواستار گفتگو درباره غنی سازی 20 درصد است.

جلیلی ادامه داد: ما در نشست‌های مختلف پیشنهادهایی به غرب دادیم چرا که با منطق روشن و ابتکار عمل و به پشتیبانی ملت ایران جلو رفته بودیم در حالی که آنها به بهانه بررسی بیشتر نتیجه را به تعویق انداختند و از ابزارفشار علیه ما استفاده کردند.

وی اظهار داشت: آنها نمی‌خواهند ملت ایران پیشرفت کند و می‌خواهند با فشار ما از دفاع از حقوق خود کوتاهی کنیم در حالی که ما دفاع از حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای خود را ادامه خواهیم داد، چرا که هر چقدر در دفاع از حقوق هسته‌ای خود خوب عمل کنیم موجب عزت ایران در داخل و خارج از کشور خواهیم شد.

جلیلی گفت: هنر یک کشور باید در این باشد که بتواند پارادایم سیاست خارجی، ‌اصول اهداف و منافع را به خوبی بشناسد و از آن دفاع کند، ‌180 کشور سیاسی مهم در جهان امروز وجود دارد که هر کدام از این کشورها برای خود دارای پارادایم و اصول است.

وی با اشاره به اینکه باید مبنای سیاست خارجی را بر اساس نقاط اشتراک با سایر کشورها بنا کرده و برای نقاط افتراقی موجود یک ارزیابی دقیق انجام دهیم، اظهار داشت: از نقاط اشتراک است که فرصت‌ها تولید می‌شود و تعاملات شکل می‌گیرد و نقاط افتراق نیز ممکن است نقطه آغاز تهدید و تقابل باشد، ‌لذا این بسیار اهمیت دارد که ما چه نگاهی و ارزیابی از مسائل داریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان ساخت: اعتقاد من این است که در گستره دنیای امروز نقاط فرصت بسیار بیشتر از نقاط تهدید است.

جلیلی با اشاره به اینکه نقاط تعامل بیشتر از نقاط تقابل است ادامه داد: ما می‌توانیم با اکثر کشورهای دنیا نقاط مشترک زیادی داشته باشیم که از آن فرصت‌های بسیار زیادی تولید می‌شود و فقط چند کشور در دنیا وجود دارد که اصول و ارزش‌های سیاست خارجی‌ خود را در محدود کردن منافع دیگران تعریف کرده‌اند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این معدود کشورها، انحصاری را در سطح بین‌المللی و در عرصه‌های مختلف قدرت نظامی، ‌اقتصادی و حتی علمی ایجاد کرده‌اند و می‌خواهند پارادایم‌های خود را بر سایر کشورها حاکم کنند.

جلیلی اضافه کرد: اگر کشوری بخواهد مانع پیشرفت ما شود نمی‌توانیم اصل خود و پیشرفت ملت ایران را نادیده بگیرم.

وی با اشاره به اینکه در بقیه کشورها فرصت‌های بسیار خوبی وجود دارد، اظهار داشت: برای تعامل، فرصت و همکاری زمینه‌های بسیاری با سایر کشورها وجود دارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هر چه به این کشورها پرداخته شود تهدیدها و تحریم‌ها کمتر می‌شود تصریح کرد: ملت ایران و انقلاب اسلامی همیشه با یک منطق روشن از حقوق و ارزش‌های خود دفاع کرده و جلو می‌رود و دیگرانی که منافع‌شان به خطر می‌افتد به دنبال تنش با ما بودند به طوری که ما باید رفتاری داشته باشیم که بدانند تنش با ملت ایران به هیچ وجه به نفع آنها نخواهد بود و برایشان هزینه در بر خواهد داشت.

جلیلی با بیان اینکه سیاست ما باید براصل تهدیدزدایی بنا شود، گفت: ما باید مانع از تهدید شویم اما اگر کسی بخواهد با تهدید به تنش منافع خود را دنبال کند و منافع ملت ایران را زیر پا بگذارد دیگر در اینجا نمی‌توانیم بگوییم که تنش‌زدایی برای ما یک اصل است.

وی با بیان اینکه اگر کسی با تهدید به تنش بخواهد بگوید ما را تهدید به حمله نظامی کند،‌  بیان کرد: برخش کشورها با شعار تنش‌زدایی، پالس‌های خود را به ناحق به کشوری تحمیل می‌کنند و متاسفانه در برهه‌هایی در این زمینه حرکت کرده‌اند.

جلیلی خاطرنشان کرد: چیزی که برای ملت و هموطنان خارج از کشور ما اهمیت دارد این است که باید تهدید را از کشور دور کرد.

وی با اشاره به اینکه ملت ما یکبار با دفاع جانانه هشت ساله نشان داد که دیگر تهدید نظامی علیه ملت ما جواب نمی‌دهد، ‌اظهار داشت: اگر ملت ما می‌خواست بگوید که تنش برای ما مهم نیست می‌گفت ما از خرمشهر می‌گذریم، بنابراین این مسئله ظرافتی است که باید به آن توجه شود.

جلیلی با اشاره به اینکه کسانی نباید بیایند که ظاهرشان خوب باشد و اتفاقا شعاری بدهند که برای کشور تهدیدزا باشد و تنش‌های بیشتری را تحمیل کنند، تصریح کرد: ما به منافع هیچ ملت و کشوری تعرض نخواهیم کرد و همیشه یکی از بحث‌های اساسی ما عدالت در عرصه بین‌المللی و دفاع از حقوق ملت‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه دیگران هستند که می‌خواهند به حقوق ما تجاوز کنند، اظهار داشت: اگر آنان بخواهند این مسائل را در سایه تنش ایجاد کنند باید بدانند که با پاسخ جدی ملت ایران مواجه خواهند شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر کسانی بخواهند به بهانه تنش‌زدایی سیاستی را دنبال کنند این مسئله موجب تنش‌های بیشتر و فزون‌خواهی بیشتر دشمنان خواهد شد، بیان داشت:‌ ما در سیاست خارجی می‌توانیم از نقاط مشترک استفاده کنیم و به این شکل می‌توانیم از همسایگان خود به خوبی بهره ببریم.

جلیلی تاکید کرد: ما با همسایگان خود ریشه‌های عمیق فرهنگی و تاریخی داریم و ‌همه این مسائل برای کشور ما فرصت است و موجب شکوفایی ظرفیت کشور خواهد شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید روابط ما با سایر کشورها گسترش پیدا کند و باید بتوانیم این روابط را عمق ببخشیم و پیوندهای امنیتی بسیاری را تقویت کنیم.

جلیلی با بیان اینکه بسیاری از ظرفیت‌ها در کشورهای مختلف دیگری نیز وجود دارد، اظهار داشت: باید فرصت‌های خوبی را تولید کنیم و باید این امر صورت گیرد، لذا یکی از بحث‌های اساسی این است که باید دستگاه‌های مرتبط با سیاست خارجی‌مان از جمله وزارت امور خارجه قابلیت لازم را داشته باشد.

وی تصریح کرد: باید این توانمندی را پیدا کنیم که بتوانیم منافع کشور را استیلا کنیم به گونه‌ای که هر چقدر قوی‌تر باشیم بهتر می‌توانیم منافع کشور را در جاهای مختلف ارتقا دهیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای رفع تحریم‌ها دارید، ادامه داد: یکی از ضعف‌های اساسی که وجود دارد این است که ما در چه موقعیتی قرار داریم به گونه‌ای که آیا این موقعیت ما نقطه قوت ماست و یا نقطه ضعف ما.

جلیلی با بیان اینکه امروز کسانی  هستند که با ملت ما دشمنی دارند بیان داشت: امروزه کشورهای اروپایی، آمریکایی و غربی بر این مسئله اذعان دارند که رئیس‌جمهور آمریکا به صراحت طی نامه‌ای اعتراف کرده است بدون حضور ایران نمی‌توان مسائل منطقه‌ای را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران جزء قدرت‌های تاثیرگذار در عرصه بین‌المللی است، ‌افزود: قدرت جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که در بسیاری از موضوعات به راحتی نشان داده می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست خارجی ما وقتی می‌تواند موفق عمل کند که این مسیر را با صلابت و حکمت دنبال کنیم، اظهار داشت: دشمن به خوبی ادعا می‌کند که ما به دنبال تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران هستیم تا این ملت از پشتیبانی حقوق خود منصرف شوند.

جلیلی با اشاره به حمایت مردم ایران در 22 بهمن‌ماه سال گذشته از نظام و رهبری ادامه داد: شاید اگر این تهدیدها در ابتدا مشکل به نظر برسد اما با صبر و شکیبایی می‌توانیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه اگر تولید و اشتغال به خوبی پیش رود ‌در این صورت می‌توانیم مانع گرانی و تورم شویم بیان داشت: ما اکنون یازده میلیارد دلار کالاهای اساسی شامل برنج،‌ گندم و ‌دانه‌های روغنی را به کشور وارد می‌کنیم این در حالی است که می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی درست و مدبرانه تمام این کالاها را در داخل کشور آماده و مهیا سازیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر تولید در داخل کشور به خوبی انجام گیرد سبب ایجاد اشتغال می‌شود، اضافه کرد: دشمنان تولید سوخت 20 درصد را به عنوان ابزار باج‌خواهی علیه ایران در نظر گرفته بودند این در حالی است که جمهوری اسلامی به خوبی توانست به سوخت 20 درصد دست پیدا کند و اینک آنها خواهان توقف تولید سوخت 20 درصد هستند.

جلیلی بیان کرد: ایرانیان خارج از کشور ظرفیت بسیار مهمی هستند که می‌توانند به ما کمک کنند تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه اقتصادی در نظر دارید؟ گفت: در کشور در خصوص بحث‌های اقتصادی مسائل بسیار مهمی صورت گرفته است و برنامه‌های بسیار خوبی در جنبه‌های مختلف ارائه شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برخی از این برنامه‌ها امروز تبدیل به قانون شده است، خاطرنشان ساخت: هر دولتی که بوجود می‌آید باید نسبت به این قوانین التزام داشته باشد.

جلیلی ادامه داد: قانون اساسی یکی از این قوانین است که برخی از مسائل و موضوعات را در مباحث اقتصادی دارد که اگر این مسائل به خوبی عمل شود بسیاری از این ظرفیت‌ها با همان اصول قانون اساسی انجام می‌شود.

وی با اشاره به قانون چشم‌انداز 20 ساله ادامه داد: این قانون در کشور مصوب و اجرایی شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به یکی از قوانین کشور که همان قانون پنج‌ساله پنجم است اظهار داشت: دو سال و نیم از اجرای برنامه پنج‌ساله باقی مانده است و بسیاری از مسائلی را که کاندیداها مطرح می‌کنند در این قانون آمده است.

جلیلی با اشاره به قانون هدفمندی یارانه‌ها افزود: قانون هدفمندی یارانه‌ها قانون بسیار خوبی است و به نظر من این قانون حتما باید اجرا شود.

وی قانون اصل 44 را قانون بسیار مهمی دانست و عنوان کرد:‌مبنای این قانون مشارکت دادن مردم در اقتصاد و کمتر شدن حضور دولت در این عرصه است،‌به گونه‌ای که دولت باید بیشتر نظارت داشته باشد تا اینکه خود اجرا کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه چرا این قوانین تاکنون به خوبی اجرا نشده است، گفت: این قوانین به قوت خود باقی است، مثلا قانون قطع وابستگی به نفت که در برنامه پنجم توسعه بود که در آن مقرر شد تا پایان برنامه پنجساله پنجم محقق شود هنوز انجام نشده است.

جلیلی افزود: کار اصلی دولت این است که بتواند این برنامه‌ها و قوانین را اجرا کند اگر ما ده‌ها قانون خوب بنویسیم اما آنها را به اجرا نرسانیم مردم ناامید خواهند شد.

وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه رئیس‌جمهور اینده هر کسی که منتخب مردم واقع شود این است که باید ساختار اجرایی کشور را به خصوص در بخش اقتصادی به گونه‌ای مدیریت و فعال کند که بتواند این قوانین را اجرا کند.  

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: کسی که به عنوان رئیس قوه مجریه و کسی که در راس دستگاه های اقتصادی قرار می‌گیرد وظیفه‌اش این است که این دستگاه‌ها را از ناکارآمدی درآورد البته من منکر خدمات بسیار خوب همکاران ما در دولت و در بخش‌های مختلف نیستم زیرا خود آنها هم هستند که گله‌مندند که چرا تلاش آنها کارآمدی لازم را ندارد.

جلیلی با اشاره به اینکه اگر ساختار و ساز و کار و فرهنگ حاکم بر دستگاه‌های دولتی به خصوص در بخش اقتصادی با این نگاه باشد که آنها به سراغ مردم بروند گفت:‌آنها باید برای مشکلات مردم خودپیشگام باشند تا مسائل و مشکلات مردم حل شود.

وی با اشاره به اینکه نباید کاری کرد که باعث عدم نشاط مردم در مسائل اقتصادی باشیم خاطرنشان ساخت: باید مردم را کمک کرد تا گام‌های اساسی در مسائل اقتصادی ما برداشته شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای زدودن فساد مالی و رانت‌خواری در کشور دارید، اذعان داشت: مهمترین برنامه دولت من اصلاح ساختار اداری و اجرایی کشور است.

جلیلی گفت: من معتقدم اگر دولت را به ماشین و یا قطاری تشبیه کنیم این ماشین الان ضعیف است و سرعت آن بسیار کم است به طوری که باید تمام ایرادات این ماشین برطرف شود تا بتواند به سرعتی که در شأن و شایسته پیشرفت کشور است حرکت کند.

وی یکی از مسائل را در ساختار اقتصادی فساد دانست و عنوان کرد: دولت باید مدعی اینگونه مسائل باشد و مانع از بروز و ظهور فسادهای مالی در کشور شود به گونه‌ای که با سازوکارهای اقتصادی روشن نه با سازوکارهای قضایی اینگونه مسائل تصریح یابد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سامانه‌های اقتصادی ادامه داد: اگر سامانه‌های اقتصادی روشنی داشته باشیم که تمام اطلاعات اقتصادی در آن به خوبی جمع شود ضروری است و از همه اینها مهمتر این است اگر سامانه اقتصادی در یک ساز و کار روشن شده و تعریف‌ شده‌ای قرار بگیرد می‌توان اطلاعات با هم تقاطع داده شود.

جلیلی با اشاره به شفافیت ارزی در کشور بیان کرد: ما باید یک پرتال ارزی در کشور داشته باشیم.

وی سامانه ثنا را اینگونه تعریف کرد و بیان داشت: این سامانه هرگونه تبادل ارزی را که در صرافی‌ها صورت می‌گیرد مورد ثبت قرار می‌دهد به گونه‌ای که این امر باعث می‌شود تا از پولشویی و مفاسد مالی جلوگیری شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دومین ویژگی بارز این سامانه را جلوگیری از پولشویی دانست و عنوان کرد: باید سازوکارهای لازم در بانک‌ها و صرافی‌ها اعمال شود.

جلیلی در پایان با آرزوی توفیق برای هموطنان خارج از کشور تشکر خاطرنشان کرد:‌ آرزوی ما این است که ایران بتواند با اقتدار و عزت به جلو پیش برود و با قوت بتوانیم عزت بوجود آمده را حفظ کنیم زیرا هرچقدر این عزت و افتخار افزایش پیدا کند با اقتدار بیشتر از حقوق ملت‌مان به خصوص ایرانیان عزیز خارج از کشور دفاع کنیم و جمهوری اسلامی ایران از حقوق تمامی ایرانیان خارج از کشور دفاع خواهد کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
بنده که عمرا کارهاي شهرداري رو دنبال نمي کنم دو مورد از قول هاي ايشون رو که به طور اتفاقي از راديو شنيدم و عملي نشده رو سراغ دارم. اول پل وفادار شرقي که الان بيش از ده ساله که مردم اون منطقه رو آواره کرده و ايشون قرار بود يک ساله جمعش کنه. دوم شهر آفتاب بود که قرار بود شش ماهه ساخته بشه با هدف پربايي نمايشگاهها و ديگه نمايشگاهها در مصلي برپا نشه. ايشون از فوايد آنتن زنده و اين که مجري نمي تونست پاسخ بده استفاده کردند. در ضمن بيشتر قولهايي که مي دهند با بودجه تصويب شده (حداقل براي سال جاري) و قوانين مملکتي و اختيارات رييس جمهور همخواني نداره.
3
1
پربازدیدترین آخرین اخبار