به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، مجید ولدان صبح امروز در کارگاه «آموزش مدیریت فناوری، تجاری سازی یافته های تحقیقاتی» که در تالار اجتماعات پارک علم و فناوری گیلان برگزار شد، بیان کرد: تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی از سه سال و نیم گذشته در کشور کلید خورد.
وی با اشاره به اینکه تجاریسازی تحقیقات سه سال و نیم است که در وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته، گفت: برگزاری نخستین فنبازار ملی کشاورزی و منابع طبیعی در اسفند سال 89 در مصلای بزرگ تهران، یکی از بزرگترین اقدامهای ارزشمندی بوده که در مدت سه سال و نیم گذشته انجام شده است.
مدیرکل دفتر فناوری، تجاری سازی و انتقال یافته های تحقیقاتی کشور تصریح کرد: انتقال دانش جدید به کارخانهداران منجر خواهد شد تا یافتههای تحقیقاتی بهسرعت به صنعت راه پیدا کند.
ولدان تجاری سازی تحقیقات را به معنای تبدیل نتایج تحقیقات به محصول، خدمات و فرآیندهایی که می توانند هدف مبادلات تجاری قرار گیرند بیان کرد و افزود: آثار تجاری سازی تحقیقات ارتقا ارزش افزوده محصولات است.
وی خام فروشی را یکی از مهم ترین معضلات کشور برشمرد و گفت: این خام فروشی ارزش افزوده ای برای ما در بر ندارد؛ اما می توانیم با پیاده کردن چند تکنولوژی بر روی محصول موجبات فراهم کردن ارزش افزوده را برای کشور فراهم کنیم.
مدیرکل دفتر فناوری، تجاری سازی و انتقال یافته های تحقیقاتی کشور با اشاره به اینکه هیچ ضابطه و قانونی برای تعیین روش انتقال در کشور نداشتیم، گفت: تنها مراکز و موسسات می توانند برای خود تعیین روش انتقال در کشور داشته باشند.
ولدان با بیان اینکه فناوری ها باید به شرکت ها و موسسات دانش بنیان واگذار شود، بیان کرد: اگر این کار صورت بگیرد فناوری قابل توسعه به توسعه یافته تبدیل خواهد شد.
وی ایجاد بنگاههای اقتصادی دانشبنیان را از جمله مزیتهای تجاریسازی تحقیقات عنوان کرد و گفت: بنگاههای اقتصادی دانشبنیان مزیتهای بسیاری نسبت به بنگاههای اقتصادی غیر دانشبنیان میتوانند در کشور داشته باشند.