کد خبر:۲۴۵۳۱۷
صبح بخیر انتخابات -1

یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر آغازشد

یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا از ساعت 8 صبح امروز جمعه بیست و چهارم خرداد 92 در ایران آغازشد.
یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر آغازشد

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا از صبح روز جمعه بیست و چهارم خرداد ماه 92 ساعت 8 با حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رای آغاز شد که می‌تواند سرنوشت کشور را برای 4سال آینده تعیین می کند.

 

انتخابات ریاست جمهوری صرف‌نظر از اهمیتی که برای کشور دارد مهمترین شاخص مردم‌سالاری در کشور محسوب می‌شود به گونه‌ای که همواره حضور پرشور مردم در عرصه انتخابات توانسته است نقش مهمی در ایجاد مشروعیت برای نظام جمهوری اسلامی ایفا کند.

 

در این بخش به نکات و برخی جزئیات فرآیند انتخابات خرداد 92 می پردازیم.

 

 هیئت اجرایی و نظارت از سوی وزارت کشور و شورای نگهبان

 

برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری دو هیئت اجرایی و نظارت از سوی وزارت کشور و شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری در هر حوزه انتخاباتی نظارت دارند. بر اساس ماده 33 قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصره یک آن چنانچه وقوع جرم موجب شود که انتخابات در یک یا چند شعبه از مسیر قانونی خود خارج گردد و بر نتیجه کلی انتخابات موثر باشد مراتب به وسیله وزارت کشور و به منظور طرح در شورای نگهبان به هیئت مرکزی نظارت اعلام می‌گردد.

 

همچنین بر اساس تبصره دوم این ماده هیئت‌های اجرایی و نظارت موظند در صورت اطلاع از ارتکاب هرگونه جرایم انتخاباتی موضوع را برای رسیدگی به مراجع قضایی ذی‌صلاح اعلام نمایند و موضوع باید بلافاصله توسط دادستان حوزه مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

 البته در قانون جدید انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر وزیر کشور و شورای نگهبان هیئت مرکزی انتخابات نیز تشکیل شده است که علاوه بر نمایندگان حقوقی از جمله وزیر کشور، معاون سیاسی امنیتی، وزیر اطلاعات و دادستان کل کشور 7 تن از معتمدین مردم نیز در آن حضور دارند و هیئت مرکزی انتخابات علاوه بر نظارت می‌تواند به بررسی جرایم انتخاباتی کشور نیز بپردازد.

 

این دوره انتخابات استفاده از کارت ملی الزامی نیست

 

اما برای شرکت در انتخابات رای دهندگان باید به نکات مهمی توجه کنند به این معنا که مطابق قانون انتخابات ریاست جمهوری افرادی که دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران هستند و در روز رأی‌گیری وارد 18 سالگی شده باشند، یعنی افرادی که در 1374.3.24 متولد شدند و قبل از آن می‌توانند در هر دوره انتخابات شرکت کنند اما آنچه حائز اهمیت است اینکه برخلاف دوره گذشته همراه داشتن کارت ملی الزامی نیست و آگاهی از شماره ملی در انتخابات کفایت می‌کند.

 

اما نکته قابل توجه دیگپر اینکه برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران دو انتخابات گسترده چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و یازدهمین دوره ریاست جمهوری فردا در سطح کشور برگزار می‌شود.

 

یک میلیون رأی اولی در کشور در انتخابات 92 تعداد 50 میلیون و چهارصد و هشتاد و سه هزار و صد و نود و دو نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که از این تعداد، مجموعاً یک میلیون و ششصد و سی و یک هزار و دویست و شش نفر، رأی اولی‌های انتخابات محسوب می‌شوند.

 

برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا

 

در چهارمین دوره انتخابات شوراها، استان تهران که حدود یک ششم از جمعیت کشور را پوشش می‌دهد؛ بزرگترین انتخابات را در میان سایر استان‌ها با 41 شهر و 416 روستا برگزار می‌کند.

 

در انتخابات شورای شهر و روستای استان تهران از بین 4 هزار و 60 نفر ثبت‌نام کننده حدود 88 درصد آن‌ها تائید صلاحیت شده‌اند و برای کرسی‌های انتخابات شورای شهر رقابت می‌کنند. در انتخابات شورای روستا نیز 4 هزار و 186 نفر ثبت‌نام کردند که 3 هزار و 496 نفر آن‌ها که حدود 84 درصد می‌شود تائید و برای 1394 کرسی در 416 روستا رقابت می‌کنند.

 

به ازای هر کرسی شورای شهر تهران 57 نفر نامزد هستند

 

در شهر تهران از 1959 نفر ثبت‌نام شده شورای اسلامی شهر تهران 1785 نفر تائید صلاحیت شدند و برای کرسی‌های شورای شهر تهران بعنوان پایتخت ایران رقابت می‌کنند که با احتساب 44 نفر انصراف دهندگان تنها 127 نفر نتوانستند در شورای اسلامی شهر تهران تائید شوند و در کل 91 درصد برای انتخابات شورای شهر تهران تائید شدند.

 

لازم به ذکر است به ازای هر کرسی شورای شهر تهران 57 نفر با یکدیگر رقابت می‌کنند هیئت‌های اجرایی بعد از ثبت‌نام 7 روزه داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا، اسامی و پرونده‌های آنها را به وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان ثبت‌احوال کشور و وزارت کشور ارسال کرده و پس از تائید، نتایج این بررسی به داوطلبین ارائه شد.

 

چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران با ثبت‌نام نامزدها آغاز شد و مجوز داشتند تبلیغات خود را از 16 خرداد تا ساعت 8 صبح دیروز ادامه دهند.

 

24 ساعت مانده به برگزاری انتخابات، حق هیچگونه تبلیغات در سطح شهر و روستا وجود ندارد و در این رابطه هرگونه دیوار نویسی، راه‌اندازی کاروان‌های تبلیغاتی، استفاده از بلندگوهای سیار در خارج از ستاد تبلیغاتی، استفاده از ادارات دولتی و شرکت‌های وابسته ممنوع است.

 

روزنامه‌ها و نشریاتی که امروز توزیع می‌شوند، نباید تبلیغ هیچ کدام از نامزدهای انتخاباتی را منتشر کنند و انتشار مطالب نامزدها در روز پنج‌شنبه در روزنامه‌ها و نشریات ممنوع است.

 

حضور یک میلیون نفری نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی

 

11 هزار و 959 صندوق اخذ رأی و 5 هزار و 882 شعبه اخذ رأی در استان تهران فعال است و حدود یک میلیون نفر نماینده کاندیداهای شورای اسلامی شهر تهران و ریاست‌جمهوری در شعبات اخذ رأی حضور دارد و در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران و ریاست‌ جمهوری 700 بازرس در شعبات اخذ رأی مستقر هستند و گزارشات خود را از تخلفات و نحوه برگزاری انتخابات به مراجع ذی‌ربط ارسال می‌کند.

 

همچنین به ازای هر 5 صندوق یک نماینده از سوی نامزدهای شورای شهر و در انتخابات ریاست جمهوری نیز به ازای هر 2 صندوق یک نماینده می‌تواند حضور داشته باشد. باتوجه به کسرت نامزدهای شورای اسلامی شهرها و روستا‌ها و براساس قانون انتخابات شوراها به دور دوم راه نخواهد یافت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار