به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علیرضا افشار شامگاه پنج شنبه با حضور در دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی که در مشهد برگزار شد اظهار کرد: اگر در زندگی شهدا و ایثارگران و جهادگران کشورمان دقت کنیم می توانیم به نکات بسیار ارزنده ای دست یابیم.
وی با ابراز تاسف از اینکه در زمینه شناخت شهدا کم کاری شده است بیان کرد: ما نباید نیروی خودمان را دست کم بگیریم و از نقش فرهنگ جهادی در اقتدار امروز کشورمان مغفول بمانیم.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی با اشاره به ابتدای شکل گیری جهاد سازندگی پس از انقلاب گفت: در زمان دولت بازرگان بجای کمک و همکاری با نیروهای جهاد گر کارشکنی های صورت می پذیرفت اما جهاد در نهایت توانست راه خودش را پیدا و در خدمت رسانی به مردم یک جهش فوق العاده ایجاد کند.
افشار مایوس نشدن و استمرار در فعالیت را جزء خصلت های فرهنگ جهادی دانست و یادآور شد: اگر اخلاص هم به این پشتکار اضافه شود خداوند نیز پشتیبان جهادگران خواهد شد و آنچه اتفاق خواهد افتاد که در هشت سال دفاع مقدس شاهدش بودیم.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته به منظور اصلاح ساختار نظام بانکی کشور و سر و سامان بخشیدن به وضعیت اقتصادی بیان کرد: به رغم همه تلاش های صورت پذیرفته نتوانسته ایم به شرایط مطلوب دست یابیم و امروز نظام بانکی ما فقط نام اسلامی دارد و در واقع نه اسلامی است و نه طبق نظام رایج بانکی دنیا عمل می کند.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: بنده به رئیس جمهور گفتم که شما فرهنگ اقتصادی را فراموش کرده اید و در صورتی که به فرهنگ اقتصادی توجه نشود راه به جایی نخواهیم برد.
افشار با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه میلیون تبعه افغانی در کشورمان حضور دارند اظهار کرد: ما در کشورمان به تعداد تبعه افغانی حاضر افراد بیکار داریم اما در واقع این بیکاران ما کارهایی را که افاغنه انجام می دهند حاضر به انجامش نیستند و خیلی از جوان های ما حاضر نمی شوند مثلا به عنوان مقنی و چاه کن فعالیت کنند.
وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه در حال حاضر شغل مطلوب در کشور ما کار اداری است عنوان کرد: اینکه همه دوست دارند کار اداری و پشت میز داشته باشند یک تفکر غلطی است که با تفکر جهادی سازگار نیست.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: کم هزینه ترین حرکت به منظور تغییر فرهنگ، فرهنگ جهادی است و ما می توانیم با بردن جوانان به مناطق محروم کشور و آشنا کردن آنها با محرومیت های موجود باعث ایجاد یک تحول فرهنگی در آنان شویم.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات ما به دلیل ضعف در روحیه جهادی است عنوان کرد: در دوران جنگ تحمیلی برخی از فرماندهان ارشد در بطن حرکت نیروهای بسیجی حضور داشتند و از نشستن در قرارگاه و پشت میز خودداری می کردند و همین حضور آنان در نیرهایشان نیز تاثیر زیادی داشت.
افشار گفت: فارغ از بحث های سیاسی باید بگویم سفرهای استانی دولت نهم و دهم یک حرکت جهادی و ارزشمند بود که تاثیرات مثبت زیادی را در پی داشت.
وی با اشاره به بحث اخلاص و قصد قربت و روحیه ایثار جهادی توضیح داد: همین اخلاص و قصد قربت برای خداوند در واقع نکته تفاوت بین ما و تکنوکرات ها است.