مهدی تقوی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص دلایل کاهش شدید قیمت دلار و سکه گفت: پیش بینی مردم این بود که با توجه به سخنان رئیس جمهور منتخب در مورد تحریم ها، روابط ایران با غرب بهبود پیدا کند و هزینه ها کاهش یابد.
وی افزود: تعداد زیادی از دارندگان دلار و سکه برای اینکه با قیمت بیشتری بفروشند و سود ببرند، اقدام به خرید کرده بودند و با آغاز موج ارزانی قیمت ها درصدد فروش برآمدند.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه در خصوص فاصله یک هفته ای انتخاب رئیس جمهور جدید و گرانی قیمت ها گفت: شکل گرفتن موج ارزانی قیمت ها نیز مانند ریزش بهمن بود که ابتدا عده کمی برای فروش رفتند و در اثر آن افراد بیشتری فروشنده شدند و نهایتا موج شکل گرفت.
وی ادامه داد: این اتفاق خوبی برای اقتصاد کشور است و باعث کاهش تورم و هزینه های مردم و بخش تولید می شود.
عباس ابونوری کارشناس امور اقتصادی و بانکی نیز به سوالات ما پاسخ داد و در خصوص کاهش قیمت دلار و سکه گفت: بخش قابل توجهی از تورم موجود در جامعه تورم انتظاری بود که در نتیجه سو مدیریت ها و نوسانات مدیریت اجرایی کشور ایجاد شده بود.
وی افزود: از کل میزان تورم موجود در کشور حدود 10 الی 15 درصد آن تورم انتظاری بود که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و اثرات روانی آن باعث تعدیل اثرات روانی آن شد و کاهش قیمت سکه و ارز هم همین گونه بوده است.
ابونوری ضمن اشاره به برخی مواضع مدیران اجرایی کشور گفت: موج اخیر کاهش قیمت ها هیچ ربطی به نقدینگی و سیاست های دولت ندارد و به تورم انتظاری بازمی گردد.
وی در خصوص علت تاخیر تاثیر انتخابات بر قیمت ها گفت: تغییرات اقتصادی برخلاف تغییرات سیاسی، یک شبه رخ نمی دهند و زمینه های بلند مدتی را می طلبند.
این استاد دانشگاه در خصوص آینده قیمت ها در بازار ارز و طلا گفت: بنظر می رسد قیمت ها پس از تغییر دولت به تثبیت برسد و احتمالا در همین حدود باقی بماند و در صورت افزایش قیمت ها نیز میزان آن اندک خواهد بود و اگر اتفاق خاصی پیش نیاید به قیمت های قبلی بازنمی گردیم.