کد خبر:۲۴۷۹۴۰
آیت الله علم الهدی:

تحلیل لغوی و فرهنگی آیات قرآن یکی از ویژگی‌های فکری آیت الله زنجانی است

امام جمعه مشهد یکی از ویژگی‌های آیت الله زنجانی را تحلیل لغوی آیات قرآن دانست و گفت: در آیات قرآن باید به جای تحلیل اندیشه، اندیشه‌پذیری صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله علم الهدی امروز در همایش «نکوداشت آیت الله زنجانی» در تالار صبای ساختمان صدا و سیمای خراسان رضوی در مشهد بیان داشت: مقوله تشکیک وجود را باید به نور تقسیم کرد و طبیعی است هر چه نور به مبدا نزدیک تر باشد از رتبه بالاتر و قوت بیشتری برخوردار است.


 وی افزود: هر چه وجود از مبدا تولید نور فاصله داشته باشد رتبه پایین‌تری را از آن خود خواهد کرد.


امام جمعه مشهد ادامه داد: وجود به عنوان یک حقیقت مشکک به نور تشبیه شده است؛ بنابراین هر چه وجود به مبدا نور نزدیکتر باشد رتبه بالاتری را به خود اختصاص خواهد داد.


آیت الله علم الهدی بزرگترین هدف از خلقت انسان را طی کردن مراحل تعالی دانست و تصریح کرد: هدف از خلقت انسان در هستی این است که به مبدا وجود نزدیکتر شود و تنها ابزاری که در این راه مشخص شده در فلسفه تعالیم پیامبر(ص) و ائمه(ع) است.


وی بیان داشت: دو عامل تزکیه و تعلیم همراه با نگاه به آیات قرآن عاملی جهت تعالی انسان تا رتبه وصل به مبدا هستند.


امام جمعه مشهد ادامه داد: چناچه تعلیم و تربیت از غیر تلاوت آیات صورت گیرد انسان در مسیر طبقه بندی هستی، سیر تکاملی را طی نخواهد کرد.


آیت الله علم الهدی تاکید کرد: انسان با منحصر شدن در توان عقلی و تکیه بر مبانی جدا از وحی مراتب هستی را نمی‌تواند طی کند؛ چراکه راه اتصال به مبدا نور تکیه بر آیات قرآن است.


وی مسیر تعالی انسان را تعلیم و تربیت با ابزار کتاب خدا و وحی دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های فکری آیت الله زنجانی تحلیل لغوی و فرهنگی آیات بود، به این معنا که در آیات قرآن باید اندیشه پذیری صورت گیرد و نه تحلیل اندیشه.


عضو خبرگان رهبری معنای فقیه حکیم را تسلط بر مباحث فلسفی دانست و خاطرنشان کرد: فقیه حکیم باید بر مباحث فلسفی تسلط داشته باشد و نه اینکه اندیشه از فلسفه اخذ شود و حوزه اندیشه او در بستر فلسفه قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار