گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، طرح ضیافت اندیشه دانشجویان، در طول سالهای گذشته در قالب برنامههای فرهنگی، آموزشی و دینی در دانشگاههای کشور برگزار شده است، استفاده بهینه از اوقات فراغت دانشجویی، شرکت در برنامههای فرهنگی ـ مذهبی و همچنین ارتقای بصیرت دینی دانشجویان از جمله اهدافی است که در این طرح معنوی دنبال میشود.
برگزاری طرح ضیافت اندیشه در ماه مبارک رمضان حال و هوای معنوی این ماه را دو چندان می کند و فضایی به وجود می آورد تا دانشجویان فارغ از هر دغدغه ای پاسخ شبهات خود را بیابند؛ اما باز هم کمبود بودجه باعث محرومیت دانشجویان از این موهبت بزرگ شد.
چند سالی است نهاد رهبری در دانشگاه های کشور در ایام فراغت از تحصیل دانشجویان در تابستان اقدام به برگزاری طرح ضیافت اندیشه می کرد که با استقبال خوب دانشجویان نیز مواجه شده بود؛ اما اجرای این طرح به یکباره در سال جاری منتفی اعلام شد.
طرح ولایت می تواند ادامه دهنده برخی موضوعات ضیافت اندیشه باشد
خواجه سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره علت برگزار نشدن طرح ضیافت اندیشه دانشجویی گفت: اولین سالی که ضیافت اندیشه طراحی شد یک امکان خوبی در دست بود و دولت هم کمک عمده ای کرد و نهاد رهبری با کمک دانشگاه ها آن را برگزار کرد.
وی افزود: اما سال بعد آنطور که باید و شاید از این حرکت حمایت نشد و برعهده خود دانشگاه ها محول گردید و توسط خود دانشگاه ها برگزار شد.
خواجه سروی ادامه داد: سال 91 کل بودجه فرهنگی دانشگاه ها به 38 درصد رسید و با این مقدار کم خیلی کارهای فرهنگی عملیاتی نشد و دانشگاه ها رفتند پی نیازهای ضروری خود و نتوانستند به این موضوع برسند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود کم بود بودجه چرا ضیافت اندیشه اساتید برگزار می شود، تصریح کرد: چون در بحث دانشجویی ما بسیج دانشجویی را داریم و طرح ولایت خود ادامه دهنده برخی موضوعات ضیافت اندیشه است؛ در حالی که بحث اساتید یک حوزه تازه ای به شمار می رود و باید در حوزه فرهنگی آن تلاش زیادی شود.
مشکلات هماهنگی های اداری و قانونی از دلایل عدم برگزاری طرح ضیافت اندیشه است
حجت الاسلام اسم حسینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان غربی علت برگزار نشدن طرح ضیافت اندیشه دانشجویی را در ماه رمضان سال جاری مشکلات هماهنگی های اداری و قانونی دانست و گفت: این طرح سال گذشته که برعهده دانشگاه ها بود خوب اداره شد؛ چرا که با مدیریت واحد و صرفه جویی و با سازکار دانشجویی همراه بود.
وی با اشاره به اینکه برگزاری ضیافت اندیشه دانشجویی بیشتر سبقه فرهنگی دارد، افزود: بحث های آموزشی که در آن مطرح می شود مستلزم بودجه و آمادگی دانشگاه هاست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان غربی با اشاره به اینکه دانشجویان از ضیافت اندیشه سال گذشته بسیار ابراز رضایت می کردند، تصریح کرد: اما امسال سختی هماهنگی های اداری و قانونی یکی از دلایل عدم برگزاری این طرح در دانشگاه هاست.
کمبود بودجه عامل اصلی عدم برگزاری ضیافت اندیشه دانشجویی است
حجت الاسلام غلامرضا کیومرثی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد ارومیه گفت: ما اعلام آمادگی کردیم؛ اما یکسری مسائل مانع از برگزاری این طرح شد و احتمال می دهیم کمبود بودجه نیز عامل اصلی باشد.
وی افزود: سال گذشته برای اولین بار طرح ضیافت اندیشه به صورت استانی در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد و 451 دانشجو در آن شرکت داشتند.
یکی از دانشجویان دانشگاه ارومیه که سال گذشته در این طرح شرکت کرده بود، گفت: طرح ضیافت اندیشه گذشته هم از بعد فرهنگی و هم از بعد آموزشی بسیار مطلوب و تاثیر گذار بود.
وی در مورد برگزار نشدن این طرح گفت: برگزار نشدن این طرح تاثیر زیادی در بین دانشجویان نخواهد داشت؛ چرا که این طرح یک سال بوده که برگزار شده و سالی هم بوده که برگزار نشده است.
جای این سوال باقی است در عصر حاضر که تیر دشمن اعتقادات معنوی جوانان و خصوصا نخبگان دانشگاهی را نشانه رفته است، چرا کمبود بودجه بهانه ای می شود برای به تعطیلی کشاندن طرحی که می تواند خلاء آموزش های دینی در دانشگاه های کشور را پر کند.